alička -> RE: Recept za marmelado iz robid (17.8.2008 15:13:33)
|
Džem iz vrtnih robidnic: 2,75 kg robidnic sok 1 limone 2,75 kg pogretega sladkorja Robidnice preberemo, jih operemo in osušimo. Skupaj z limoninim sokom jih damo v posodo in jih na zmernem ognju in med nenehnim mešanjem kuhamo, dokler ne začnejo izločati soka. Nato zmes zavremo, znižamo temperaturo in kuhamo še 15-20 minut, da se sadje zmehča. Večkrat premešamo. Dodamo pogret sladkor in mešamo, dokler se ne stopi. Zvišamo temperaturo in zmes na hitro zavremo. Brez mešanja kuhamo še 4-6 minut oziroma dokler se ne zgosti. Posodo odstavimo z ognja. Posnamemo pene. Vroč džem napolnimo v pogrete in sterilizirane kozarce do 3mm pod robo, jih zapremo in označimp. Preizkušeno - dobro! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] IZ knjige: Elisabeth Lamert Ortiz - Dobrote iz shrambe Jaz obožujem šipkovo marmelado: grem gledat če je tudi kakšen recept.
|
|
|
|