čipči
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana Po mojem je pa tud ful bistveno, koliko si stara. Jaz sem rodila pri 35,5 letih. Po nekje treh ali štirih mesecih sem imela isto kil kot prej, vendar pa se fizično počutim zelo izčrpano. Ker sem imela rizično nosečnost, se v tem času nisem mogla prav nič rekreirati, tako da se mi je pojavil prvi celulit. Sedaj ga kar ne morem in ne morem izgubiti, poleg tega pa nimam energije, da bi delala ne vem koliko sto trebušnjakov dnevno. Se mi zdi, da bi telo v mlajših letih nosečnost, porod in potem skrb za novorojenčka bolje oz. lažje preneslo. Še to: jaz svoje pupe tako rekoč nikoli nisem mogla dojiti (prešibka, premalo mleka,...), pa tudi na dieti nisem bila, telovadila pa prav tako nisem, ker nimam energije. Kljub temu so moji kg takšni kot prej. Oblečem skoraj čisto vse od prej. Sem pa ful veliko prehodila z njo v vozičku. Očitno je že to pomagalo oz. ni potrebna kakšna ekstra zahtevna vadba, razen seveda če nisi zadovoljna z ničemer manj kot manekensko postavo se strinjam. pa še malo genske zasnove... Sem devet mesecev po porodu, katastrofa. Jaz sem se zelo zanašala na dojenje kot faktor lahkega izgubljanja teže, ups, špehca, predvsem na trebuhu. Nič! takoj po porodu sem izgubila 14 kg, zdaj sem lapo nazaj nabirala... Zame ne drži, 9 mesecev gor, 9 dol. Pojem ogromno sladkega, kar tresem se, če ni takoj česa pri roki. Pred nosečnostjo mi sladko sploh ni šlo. Delam trebušnjake in tako kot je že bilo zapisano, mišice so se utrdile, špehec je ostal. Tudi ogromno hodim z vozičkom, po bajti laufam (imamo dost stopnic in lepo km nabiram), pa nič. Jaz bi rekla, da je potrebno paziti na prehrano, čim manj sladkega in mastnega in lepa mera gibanja, a v ničemer ne pretiravat. jaz ne, ker si mislim, da se bo na mleku poznalo! Zeloooooooooooo priročen izgovor. Ko bom nehala dojit, bom pa res začela...
|