Žrelnica (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

timoteja -> Žrelnica (16.8.2008 22:25:12)

Drage moje, ali je katera imela pri otrocih izkušnje z operacijo žrelnice. Naša 4,5 letnica namreč že nekje od 2. leta diha čez usta, sinuse ima zabite, posledica je gnojni smrdljiv izcedek iz nosu ter občasna vnetja ušes. Danes smo bili pri dežurni zdravnici, in nam je to operacijo svetovala. Drug teden imamo kontrolo pri naši pediatrinji in bi se želel apogovoriti o tem posegu, zanimajo pa me vaše izkušnje, kao se zdravstveno stanje otroka izboljša. Sicer moram povedati, da je naša bejbika sicer zelo zdrava glede na to , da je od 11. meseca dalje v vrtcu, da ni bilo nikoli kakšnih hujšnih težav ali pogostih viroz pri njej, povprečno iam antibiotik 2-3 krat letno, ampak glede tega zabitega nosu in nepravilnega govora bi pa res rada nekaj storila.

Sonrisa -> RE: Žrelnica (17.8.2008 0:21:28)

Če ti kaj pomaga, sem bila jaz pri 5-ih letih operirana na žrelnici. Skozi nos sploh nisem mogla dihati, usta sem imela vedno "na stežaj" odprta, smrčala sem, da se me je slišalo skozi dvojna zaprta vrata ...

Po operaciji so izginile tudi vse težave, bolna pa sem zelo zelo redko.

Jaz ti operacijo priporočam, ker meni je bilo potem tako zanimivo dihati skozi nos, predvsem pa mnogo lažje.

Pa srečno! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

uwaga -> RE: Žrelnica (17.8.2008 2:42:01)

Pozdravljena! Moja hči je bila na operaciji mandljev in žrelnice pred dobrim letom in pol. Pred tem je imela pogosto zamašen nos, ponoči težave z dihanjem, smrčanjem, pogoste angine in vneta ušesa. Sedaj ima precej manj težav z zamašenim nosom, smrči le še občasno, angine in vnetih ušes pa od operacije pa do danes še ni imela. Mi smo z izidom operacije zelo zadovoljni, če pa te še kaj zanima pa sporoči.

timoteja -> RE: Žrelnica (17.8.2008 19:33:12)

Punci, hvala za odgovore, več inforamcij bom še tako dobila pri pediatrinji, glede časa bivanja v bolnišnici , hranjenja itd. Sicer pa res opažam, če nisi na RR "orng" poznan, redko dobiš kak odgovor ali nasvet. Sicer pa obstajajo redne brezvsebinske debate med "znankami", pa saj ni pomembno. Včasih pač človek v stiski ali dvomih ob težavah pri otrocih gre na forum, ter od uporabnic pričakuje vsaj kakšen nasvet, pa pač, če nisi IN, ga menda nisi vreden. Lepa hvala obema za odgovor in LP vsem.

Stran: [1]