plačni razredi - JU (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

tomca -> plačni razredi - JU (15.8.2008 15:08:29)

Dobila sem aneks k pogodbi. Nekaj sem že preštudirala, par stvari pa mi še vedno ni povsem jasnih in sicer kaj pomeni   znesek:

osnovna plača javnega uslužbenca ter primerljivi znesek plače določen po ZSPJS

Če bi mi to znal kdo po domače povedat oz razložit bi mu bila zelo hvaležna

Gina -> RE: plačni razredi - JU (15.8.2008 16:37:07)

Osnovna plača je osnovna plača, ki jo bošdobivala. Kar se dodatkov tiče, so odvisni od vaše panoge, moraš v vašo pogodbo pogledat, samo veliko dodatkov po novem ne bo več, skratka,moraš pogledat.
ZSPJS je zakon o sistemu plač v javnem sektorju. To ti najbrž pošljejo za tvojo kontrolo, če je vse ok najbrž. Vse prevedbo se lahko kontrolirajo, oz. jih naj bi delavci lahko prekontrolirali in tudi podpisali strinjanje. Sistem prevedb bi vam moral vaš sindikalni zaupnik razložit, vsaj pri nas je bilo tako.

Žabika -> RE: plačni razredi - JU (15.8.2008 17:27:37)

osnovna plača javnega uslužbenca

Tolikšna bo plača 1.3.2010.

primerljivi znesek plače določen po ZSPJS

Tolikšno pa bo izplačilo avgustovske plače + trikratni znesek (za mesec maj, junij in julij) Razlike med primerljivima plačama.

tomca -> RE: plačni razredi - JU (15.8.2008 19:11:00)

Hvala obema. Mi lahko potrdita tole: 

-da bo moja bruto plača  za mesec avgust pod šifro Z104(primerljivi znesek plače po ZSPJS
-Po 01.03.2010 bo moja bruto plača ta ki je navedena v aneksu kot osnovna plača javnega uslužbenca
-vmes pa bo bruto plača znašala toliko kot imam navedeno v aneksu pod šifro Z111(Primerljivi znesek plače, določen po predpisih, ki se uporabljajo do začetka izlačila plač. 

Stran: [1]