izpuščaji oz. mazoljčki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


++++ -> izpuščaji oz. mazoljčki (3.3.2005 19:44:57)

mene pa zanima,če ima kakšen od vaših otrok podobno težavo kot mi?Naš mali ima že par mesecev po ličkih,občasno tudi okrog ust rdeče in pa bele pikice,smo probali že vse živo pa ne zgine.pediater pravi da je to verjetno,ker smo veliko zunaj,od vremena.ima mogoče katera kakšen pameten nasvet kaj storiti?




Mojca P. -> izpuščaji oz. mazoljčki (3.3.2005 19:58:56)

Ce ste na adaptiranem mleku, ga poskusite zamenjati (nisi napisala, ce ste to ze poskusili).
:rozica:




Annny -> izpuščaji oz. mazoljčki (3.3.2005 20:01:42)

Poskusi umivati s čajem iz hrastovega lubja (kupiš v lekarni)- samo pazi, da ne pride na oblačila, ker madež na noben način ne gre več ven.
Pa morda Bepanthen..?
LP




++++ -> izpuščaji oz. mazoljčki (3.3.2005 20:11:27)

poiskusili že z bepanthenom,nič bolje,se še vedno dojiva,kljub njegovim 12mesecem,je pa vse kar jejo enoletniki,tako da mleko sigurno ni vzrok,če bi bila alergija bi bil verjetno pikast tudi drugje npr.po trebuščku




Annny -> izpuščaji oz. mazoljčki (3.3.2005 20:44:41)

Res je, da se nekaterim dojenčkom to pojavi zaradi vremena (mraza, spremembe temaperature, ko gredo na sprehod)- pred časom se je o tem pisalo, vendar žal ne najdem debate:zmeden2:




corfu -> izpuščaji oz. mazoljčki (3.3.2005 21:09:00)

mi smo imeli tudi slabo izkušnjo kar se tiče teh mazoljčov, rdečih pikic, ki so bile tudi bele, kajti, ko je bil sine star osem dni sva ga z možem peljala k zdravniku, ker je dobil te ispuščaje po telesu predvsem po trebuhu, hrbtu, okoli vratu in po ličkah. rekel je da je pri majhnih otrocih to normalno, ker se koža čisti in da doživljajo tako imenovano prvo puberteto. nekaterim se to pojavi zaradi vročine in potem se potijo in je to reakcija kože. jaz sem našega bolj pogosto kopala in po celem telesu mazala z riboderminom, tako kot mi je zdravnik svetoval.moram rečt, da je čez cca pet dni vse popolnoma izginilo. sedaj pri mesecu in pol pa se mu je zopet pojavilo, ampak samo okoli vratu in po licih, razlika je samo to da sedaj nismo tako panični, saj se stanje izboljšuje.po obrazu ga mažem pa z mandljevim oljem.

:bravo::duda::bravo:




Stran: [1]