kompatibilen partner (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

tanja28 -> kompatibilen partner (14.8.2008 15:38:18)

V vsem tem času kar berem ta forum še nisem zasledila te teme ali pa je že bila pa sem spregledala, se opravičujem. Je res možno da partnerja (moški in ženska seveda) ne moreta imeti otrok kljub temu da sta popolnoma zdrava, da nimata nobenih ginekoloških težav ali kakšnih drugih s tem povezanih težav? Kaj na to vpliva? Ima katera kakšne izkušnje? Je kje katera kaj o tem prebrala? Napišite če kaj veste?

Felicita -> RE: kompatibilen partner (14.8.2008 15:47:48)

jaz sem nekaj brala o tem in poznam tudi en primer.
pa najprej k primeru: poročena 10 let, od tega delala na otroku 7 let. ginekoloških težav ni, oba plodna, nikakor pa se ni hotlo 'prijet'. no reč je, polega ostalega načela zakon in sta se ločila. v roku 3eh let sta imela oba zdrava otroka z novima partnerjema...
princip tega? menda nekaj podobnega kot pri krvnih skupinah. naj bi bilo nekaj podobnega kot odnos protitelo-antigen in če ni kompatibilno, se reč ne 'prime'. je pa zlo 'robna' teorija to, ni potrjena in še zelo neraziskana.

Anonimen -> RE: kompatibilen partner (14.8.2008 15:56:09)

Ja je možno.

Sta že imela genetiko, al pa kkšne druge preglede?

voyager -> RE: kompatibilen partner (14.8.2008 16:10:59)

jaz pa poznam primer k sta bla 12 let skupi, poizkusala sta 10 let in doktorji so jima  prakticno zagotovili da nikoli ne bosta imela otrok, kupila sta si 2 majhna psa in se pac sprijaznila... in glejga zlomka po 12 letih sta dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], tako da nc obupavat in razmislat o tem. mogoce je pa ta primer ki ga felicitij pozna pac  prehitr obupu. vsekakor razlog da gresta 2 narazen zato k ne morta met otrok  ni pravi razlog, ce je ljubezen prava premaga vse, nimamo ljudje otrok zato da bi ostali skupaj in neumno je razmisljat o tem da te bo partner zapustil ce mu ne das otroka, ker ce te zapusti pol je itak idiot in je prav da gre.
Ne prepuscaj se takim mislim in veselo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]  naprej

severnica77 -> RE: kompatibilen partner (14.8.2008 16:14:16)

Sem že tudi jaz slišala za to zadevo in tudi pare, ki so se bolj dolgo morali truditi (po zdravnikovem mnenju je zaradi te "nekompatibilnosti tudi dlje trajalo). Kaj bolj natančnega pa še nisem zasledila.

tanja28 -> RE: kompatibilen partner (14.8.2008 20:46:00)

Hvala za odgovore,komentarje. Saj vem da je teh primerov zelo zelo malo, saj ne razmišljam o tem samo tako me je zanimalo.

Naja30 -> RE: kompatibilen partner (14.8.2008 21:26:05)

Sem že slišala za to, ja.

Stran: [1]