uvajanje GH in krči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

*Naja -> uvajanje GH in krči (13.8.2008 21:12:21)

Pred 10timi dnevi sem začela z uvajanjem GH, to je bilo 3 dni pred dopolnjenim 6tim mesecem starosti. Do sedaj je vse potekalo ok, pupika je pridno okušala nove okuse, do sedaj sva poskusili že korenček, cvetačo, bučke in krompirček. Predvčerajšnjim in danes ponovno jo je grozno zvijalo zvečer, med 19.00 in 21.00. Jokala je brez prestanka, popolnoma nič ni pomagalo, dokler ni omagala v mojem naročju in zaspala brez večernega dojenja. Zdaj pa ne vem, a bi mogla prekinit z uvajanjem za nekaj časa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jedla je pa, ob teh dnevih, ko so bili krčki, en dan kuhane bučke, en dan pa krompirček s korenčkom. Ampak to oboje je npr. jedla že kak dan prej tudi, pa recimo ni bilo nobene reakcije.

butt3rfly -> RE: uvajanje GH in krči (13.8.2008 22:08:59)

ne prekinit, ti kar nadaljuj. vsako hrano ji dajaj po nekaj dni skupaj, tak boš najbolj vedla, kaj ji odgovarja in kaj ne. glede na to, da si komaj začela, pa svetujem, da začneš s kakšnim sadjem in standardno zelenjavo, ne pa prehitevat.

*Naja -> RE: uvajanje GH in krči (14.8.2008 20:41:49)

Vsako živilo sem ji dajala posamično po 3 dni in ker je bilo vse ok, sem ji potem dala naslednjo vrsto zelenjave. Danes sem ji recimo zmešala kašico iz bučk in krompirja, seveda sem prej oboje že sprobala posamično po 3 dni.
Ne vem,ali naj sedaj na začetku poskusim uvesti čimveč vrst zelenjave, tako da se mala navadi okusov, ali naj bolj delam v tej smeri, da prideva čimprej na samostojen obrok z zelenjavo, ki sva jo že sprobale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Moj načrt je, da ji sedaj na začetku najprej uvedem zelenjavo, pa riž, kakšno polento. Da v roku meseca dni prideva na 1 samostojen obrok, recimo kosilo. Ko bo to uvedeno, bom pa začela s sadjem za dop.malico. A je to ok???

Tisana -> RE: uvajanje GH in krči (14.8.2008 22:29:19)

Mi smo probali na začetku čim več okusov zelenjave, s tem, da smo se izogibali alergeni zelenjavi in tisti, ki napenja. Sicer mi je pa zadnjič dietetičarka rekla, da se uvaja točno tako, kot imaš ti namen. Prvi mesec za kosilo zelenjava, potem naslednji mesec dodamo sadno malico (s tem da je ta baje popoldan in ne dopoldan), potem pa tretji mesec za večerjo mlečno žitna kašica. Dopoldan naj bi otrok še vedno pil samo mleko, ker baje mora do 1. leta starosti popiti še vsaj pol litra materinega mleka ali AM na dan, da dobi dovolj hranilnih snovi, potrebnih za njegovo rast in razvoj.Sicer pa, dokler tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] papa, nimaš kaj dosti komplicirat, razen kot si že lahko prebrala, da uvajaš zelenjavo postopoma in si potrpežljiva.

koala -> RE: uvajanje GH in krči (16.8.2008 20:58:11)

Mojega sinka so napenjala nekuhana jabolka in na sopari kuhan brokoli.
Mislim pa da prav fino uvajaš, sicer pa poslušaj svoje srce, pa bo najbolj prav za tvojo princesko.

Stran: [1]