Marogica -> RE: A mi lahko prosim pomagate (14.8.2008 9:11:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura Spomnim se recimo vseh Božičev, ko nismo smeli javno okrasiti drevesca, ko učitelji, ki so bili verni niso smeli v cerkev zaradi članstva v partiji. če si pa hotel biti učitelj - tovariš, kot smo jim mi rekli, pa si moral biti član KP. Javno res nismo praznovali, to je res. Ste pa doma sigurno praznovali božič, krasili drevo in šli k polnočnicam(beri ste se "javno" izpostavljali). In za to vas ni nobem preganjal, noben ni pristal v zaporu ali bil maltretiran, ali ne? Tako, da je "Titov sistem" dopuščal/toleriral...pač karkoli, da so ljudje hodili v cerkev, dajali otroke k verouku, ljudje so hodili k mašam.........Ni iz cerkev naredil telovadnice(kakor v Albaniji). Torej so verniki lahko opravljali svoje "verniške dolžnosti", če so hoteli. Sicer bolj potiho, pa vendar. Ta z učitelji in obeznim članstvom je pa res mimo, če je bilo tako..tega ne vem. Je pa res, da dandanes tudi moraš biti v "pravi partiji", če želiš določeno delovno mesto. In tu razlika zopet ni tako velika. SE mi zdi, da se ponavljajo vedno isti klišeji o prejšnjem sistemu(ki je bil vse prej kot popoln, da se razume), noben pa ne opazi, da se dandanes marsikaj ponavlja ali je celo podobno, vendar zapakirano v celofan. Ja, ljudje znamo biti res naivni.
|
|
|
|