sazi -> RE: koriščenje dopusta pred porodniško (12.8.2008 17:45:49)
|
Jaz te čisto razumem, da ga želiš izkoristitit, sploh ker je bolje plačan od bolniške. Pa vseeno, če se postaviš na mesto delodajalca - če si na bolniški, naj verjetno ne bi bila zdravstveno sposobna za dopust? Ker če ja, bi načeloma lahko tudi prišla na delo. Delodajalec za tvojo bolniško (sklepam, da imaš potrjeno s strani ZZZS in si v njihovo breme) dobi povrnjene stroške zate s strani ZZZS, če greš pa na dopust, ti mora pa za vseh 25 dni (torej več kot 1 mesec) izplačati plačo. Upam, da ne zameriš zgornjih besed. Kar se pa same izvedbe tiče - niti ne vem, če ti je dolžan dati dopust, če si na bolniški? Je pa tako - jaz v moji prejšnji službi tudi ne bi želela, da dopust propade in bi mi bilo čisto vseeno, kdo plača, kje se kaj pozna... V tej službi pa ne bi šla na nož - je vse ostalo dobro in se za take stvari ne bi splačalo prerekati. Pa ne me zdaj napast, kaj branim izkoriščevalskega delodajalca ali kaj podobnega, želela sem samo napisat, kako situacija zgleda z druge strani. Tebi želim pa predvsem zdravo nosečnost in nekompliciran porod, pa zdravega otročka.
|
|
|
|