Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček Ja, jest tud tko nekak razmišljam; me nič ne moti, naj delajo kar jim paše tud sred ulce zarad mene...,ž ampak ko pride do posvajanja otrok ....se pa konča; dokler je v Slo toliko parov (razl. spola), ki po nevemkolikoletže čakajo na otroka, jaz istospolnih ne bi spustila zraven. Tukaj se pač ne gre samo za ta dva, ki sama odločata o sebi, ampak o tretjem, o otroku, ki sam ne more zbirat. Naj bi pa vsak otrok mel očeta in mamo... ok, to je ideal, ki se v marsikateri družini podre, ampak recimo da stremimo k temu. Oh, lepo te prosim. Kakšna pa je razlika, če bi bil otrok vzgojen v istospolni družini? Ne razumem. Ali imajo gay-i drugačne vrednote al kaj? Totalna bedarija. Saj nisem govorila o razliki v vzgoji, te verjetno res ni. Gre za pravico do posvajanja in to do popolnega posvajanja. Če en parner posvoji biološkega otroka od drugega partnerja, to mi še nekak gre. Ne gre mi pa, da so hetero in homo pari v isti vrsti, ki je že tako leta in leta dolga. Ker, rečte kar čte, zaplankana, slovenčkana, nevemkajševse... Če že dodeljujejo otroke neki družini, je prav, da imajo prednost konvencionalne družine. Zlorabe in ločitve in podobno se pa dpgajajo v vseh in homo in hetero družinah, tako, da mi ta argument, ja kaj pa če se starša ločita, poa je otrok brez očeta, bla bla, kot da se homo pari ne ločujejo... tudi v tem primeru otrok nastrada, če nima stikov z obema, pa nja bosta dve mamici, dva očkata al pa ena ena. Skratka, hočem povedat, da absolutno nimam il proti homo parom, njihovim, porokam, dedovanjem... če gre za posvojitve , pa gre za tretjo osebo, ki ne odloča sama o sebi in je potrebno gledat na njeno maximalno korist. Jaz mislim, da to ni noben predsodek. Lahko je rečt; ja, jaz sem za vse, naj majo posvojene otroke, nimam predsodkov... mogoče bi tudi jaz tako razmišljala, če ne bi bila sama z možem na tem, da bi posvojila otroka, ker leta in leta nisva mogla zanosit. In debate o tem, da bi že tako ali tako dolgi čakalni vrsti prišteli se vse homo-pare, ki si želijo otroka (pa teh ni malo, saj je želja po otroku nakaj naravnega, tudi za njih, jaz to čist dobro razumem)...takrat pa mi je kar vroče ratalo. Ko si enkrat osebno čustveno vpleten, stvari drugače gledaš. In verjamem, a bi ve vse, ki se imate zdaj za tako napredne in liberalne in oh in sploh v trendu....če bi bile na tem, da imate otroke lahko samo tako, da jih posvojite, bi malo drugače govorile. lukrecija, tvoj ton je pa res za nikamor. A misliš, če si nesramna, da imaš bolj prav, al pa da boš s tem koga prepričala v kaj. Mijavček a mi lahko prosim razložiš zakaj naj bi imeli heteroseksualni pari prednost? Iz tvojega sestavka sem razbrala, da te homoseksualni pari motijo pri posvajanju, samo zato ker so ti konkurenca. Ne motijo te drugače, ampak samo tukaj. Torej te ne bi motilo, da bi lejzbika zanosila in rodila otroka in ga vzgajala z drugo žensko, ampak samo če bi se odločili, da posvojta? Če je tako, potem je to diskriminatorno razmišljanje, v stilu naj gredo ne-slovenci iz Slovenije, da bodo/bomo imeli slovenci službe?
|