nejcko -> dogodivščine naših malčkov (3.3.2005 12:13:49)
|
viv, jaz pa tega ne dojamem kot jezikanje. Bodi brez skrbi, da prekleto dobro vem, kdaj mi otrok jezika in odgovarja nazaj in takrat ni pardona. Dejstvo je, da so otroci pri teh letih kot gobe, ki vase vpijajo vse, kar vidijo in slišijo. In nam to tudi sporočajo nazaj. S tem, ko nam servirajo s kakšno tako foro, kot smo jih opisovale, nam sporočajo, da so suverene osebe, da so nam enakovredni partnerji, na nas pa je, kako mu bomo znali nazaj sporočiti, da je vse to sicer res, pa vendar smo mi kljub vsemu malček nad njimi. Marsikdaj pa se jim kakšna fora enostavno "posreči" - nekaj rečejo, pa še sami točno ne vejo, kaj pomeni, ampak slučajno zadanejo kontekst. Tako je bilo pri nas s tisto - pusti me živeti. Sem še par dni po tistem študirala, kje bi to pobral, potem pa sem se spomnila, ko sva pela tisto pesmico Dekle je po vodo šlo na visoke planine... In kaj poje pesem? Ribica jo je prosila, oj pusti me živeti... Ta pesmica je bila takrat zlo aktualna in mali je tisto pač izrekel in še zadel kontekst. Mislim, da se v resnici sploh ne zaveda pravega pomena izrečenega. Upam vsaj, haha.
|
|
|
|