aluš -> RE: nosim zelo nizko (11.8.2008 8:54:31)
|
Jaz sem v obeh nosečnostih nosila nizko. V drugi še bolj, ker baje izak še od prve ostane vse bolj spodaj. V prvi nosečnosti nisem imela kakšnih posebnih problemov, delala sem do konca sedmega meseca, potem sem koristila dopust 1 mesec, nato porodniško. Pri drugi nosečnosti pa ginekologinja na UZ morfologije (cac 20 teden) določenih delov telesa otroka sploh ni mogla najdit, ker so bili tako nizko. Sledila je bolniška, navodilo: počivati na hrbtu s podločenimi nogami (blazina), da se bo dete mal dvignilo. Pa nič vzdigovat kar tekhta več kot 5 kg. Je rekla, da kljub temu, da je MV zaprt in OK, lahko pride do prezgodnjega poroda. Tako, da tiste, ki pišete, da če samo nosiš nizko, da ni panike, ne vem, pri meni je bilo drugač. Po 14 dnevih se je otroček res malo dvignil. V bolniški sem bila do konca nosečnosti. Ker sem imela res tam od sredine 4 meseca naprej bolečine v predelu trebuha. V bistvu, kakor sem premalo ležala, me je začelo vse bolet (ves trebuh) in sem bila primorana ležat. No zadnih 14 dni pred porodom sem preživela v bolnici zaradi prenizke teže dojenčke oz. zastoja v rasti.
|
|
|
|