|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrsta zaščite
10.8.2008 0:34:53   
m_m

Mene pa zanima katero zaščito proti nosečnosti uporabljate in kako se obnese?
Ne ravo trajne metode, ker bo mogoče še kdaj kakšen user posted image , ampak te začasne zadeve od materničnih vložkov, diafragme, tabletk...

S čim imaš najmanj komplikacij, na kaj je treba biti pozoren, kje se lahko kaj zalomi, stranski učinki? Predvsem pri hormonskih zadevcah.

user posted image  Tule je seznam vseh možnih metod zaščite:

Tradicionalne metode - nekatere bolj alternative - nadzora rojstev so:

Sodobne metode:

< Sporočilo je popravil m_m -- 10.8.2008 0:41:05 >

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrsta zaščite
10.8.2008 18:39:51   
Anonimen
če se ne motim si si že izčrpno odgovorila na vprašanje.

(odgovor članu m_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2008 21:54:10   
m_m
caffe kaj si lahko pomagam s seznamom user posted image

Mene zanima kako se kaj s tega seznama obnese je v praksi...
Izkušnje, težave, dobre stvari...

Jaz poznam samo slabe strani tabletk in materničnega vložka. Zato sprašujem tu, ker mislim, da obstajajo tudi dobre strani katere zaščite.

* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2008 22:04:32   
amaya
Mene pa zanima kaj je ta RITMIČNA METODA. Sliši se zanimiva user posted image . Oba sva malo plesalca po duši, tako da mogoče bi celo ratalauser posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2008 22:15:36   
Anonimen
Če hočeš 100% zaščito in nič komplikacij, ti priporočam celibatuser posted image

Mi kar včasih žal postane, da o tem nisem razmišljala pri 16-ihuser posted image
Bi zdaj vsaj pred dedom mela miruser posted image

(odgovor članu m_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2008 22:38:20   
m_m
amaya pojma nimam, se mi čuje zelo alternativno user posted image  večina teh še nima razlage. Jaz sem samo seznam kopirala. Se mi pa zdi, da gre za ugotavljanje dni O in izogibanje teh dni.

teja v dobri vezi, te ravno ne mika celibat ne? Pol že mora bit kaj narobe.

Jaz sicer nisem pristaš hormonskih pripomočkov, ker se mi zdi, da preveč vpliva na telo.

Tabletke, ki so tak zelo razširjene, imajo sicer res na vsako žensko drugačen vpliv, ampak zakaj se mi zdi, da skoraj pri vseh (vsaj kar jih jaz poznam) povzročajo težave s kilogrami.

Ta maternični vložek pa lahko povzroči hudo vnetje in neplodnost. Poznam primer.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2008 8:20:09   
aprilčica07
Jst sem na tabletkah in nimam nobenih težav z stranskimi učiniki, ne glavobolov, ne kilogramov, skratka sem zadovolja uporabnica tabletkuser posted image  

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2008 10:31:30   
polona5
Tudi sama sem uporabnica tabletk (cca 9 let, vmes ena načrtovana nosečnost) in sem z njimi glede zaščite zadovoljna. Vedno bolj pa se mi zdi, da imam po nogah ravno zaradi KT vse več kapilar, pa po obrazu so se mi rjavi madeži začeli delat. Kako je kaj pri vas - uporabnicah KT - s kapilarami in ostalimi stranskimi učinki? Lp

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.8.2008 12:01:24   
Anonimen
Jaz uporabljam mireno že dobre 3 leta. Imam redno menstruacijo po 5 mesecih vstavitve, nobenih bolečin, vnetij,...

Skratka zelo sem zadovolja, saj sem nazadnje zanosila ob tabletkah in kondomuuser posted image .

Prej sem imela tabletke in sem se zredila ker sem imela apetiti kot slon, bolečine ob menstruaciji so bile izredno močne, krvavitve pa obilne.

Vsako telo je drugačno in eno bo sprejelo tabletke, drugo maternične vložke, tretje diafragmo,...

Odloči se pa sama, pa srečnouser posted image

(odgovor članu polona5)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2008 12:06:06   
Anonimen
Jaz sem že dalj časa uporabnica inekcij in nimam nobene pripombe.
Nimam M :) ,ni mi zmanjšalo libida,ni mi vplivalo na težo ali kaj podobnega

(odgovor članu m_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2008 12:32:17   
ronja
Nama so se zelo obnesli kondomi: 9 let sva skup, od tega 7 let s kondomi - prvič, ko je bilo brez, sem zanosila... Nimajo nobenih stranskih učinkov (če nisi ravno alergična na lateksuser posted image ), delujejo in so zelo enostavni za uporabljat. Edina slaba lastnost je, da lahko zadeva kar drago pride in da jih moraš pač vedno met s sabo (ampak isto je s tabletkami in podobnim)...

Tabletk in ostalih hormonskih zadev jaz ne maram, ker ne bom svojega telesa non stop prepričevala, da je noseče, poleg tega imajo lahko stranske učinke, kot je zmanjšanje libida, povečanje tel. teže itd... pa še niso glih 100%, če jemlješ kdaj kake kortikosteroide (ki jih astmatiki sem pa tja moramo), poleg tega nisem preveč redna pri jemanju tablet in bi jih sigurno kdaj pozabila, vsekakor jih pa ne bi jemala vedno isto uro in glede na mojo plodnost, bi lahko bil to problem... Pa kar se mene tiče, mam zelo močen svoj cikel in mi je slabo, če kake dodatne hormone not turim.

Pri kondomu vsaj veš, če kdaj ne dela
in se takrat lahko odločiš, ali bosta tvegala, če si izven nevarnih dni ali pa vzameš tisti PKK, boljše enkrat kot vsak mesec... pri tabletkah ne veš, če ne delajo...

Ostalih metod niti ne poznam, od pregradnih se mi zdi kondom bolj praktičen in bolj zanesljiv od diafragme.

Od naravnih se mi zdi, da niso ravno najbolj zanesljive, vsaj ne, če si zelo plodna - jaz sem prvič zanosila 1 ali 2 dni pred predvideno menstruacijo... Ko sem dojila, polno in brez nadomestkov in na manj kot 3 ure, sem vseeno dobila menstruacijo 5. mesec po porodu... Tak da meni se naravne metode zdijo super za ljudi, ki bi otroka obdržali, če bi se zgodil - in da oba to vesta in se strinjata z rizikom. V smislu: nisva ga glih še zdaj planirala, če je pa prišel, pa zelo dobrodošel. Če je pa druga možnost splav, bi pa rajši kaj bolj sigurnega, najbolj sigurni so itak kondomi. Kdor pravi, da ni tako, je zato, ker ga ne da gor na začetku odnosa ampak šele na koncuuser posted image .

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.8.2008 7:58:37   
mojcapr
Jaz imam obliže in sem zadovoljna z njimi.

Danes je tvoj dan, izkoristi ga maksimalno...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.8.2008 8:19:05   
majcci
Jaz imam tabletke (cca. 8 let - kolikor sva z mojim skupaj) in sem zelo zadovoljna z njimi. Nikoli nisem imela kakšnih stranskih učinkov. Pravzaprav se mi je zdravstveno stanje z jemanjem izboljšalo. Prej sem imela namreč težave s ščitnico, z jemanjem pa so se problemi normalizirali (težav zaenkrat nimam oz. že 7 let ne). Tako da me je kar malo strah kaj bo ko jih bom nehala jemati, kar načrtujem konec leta (je zadnji čas da kakšnega bebija narediva user posted image ).
Kondom pa prakticirava zelo redko (v 8 letih enih 10 krat), ker sem občutljiva na lateks. Ker je to moj prvi partner in jaz njegova prva partnerica ni bilo potrebe po daljšem uporabljanju kondomov (glede bolezni), pa tudi tabletke mi ustrezajo.
Tabletke res na vsako drugače vplivajo, jaz enih par poznam da so se jim pojavile krčne žile, pa da so se zredile. Jaz na srečo nimam takšnih težav.

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.8.2008 22:51:34   
pupika27
kaj pa obliži kontracepcijski kako se obnesejo in ase jih da dobit brez recepta???

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.8.2008 0:32:00   
Anonimen
Tabletke, ki so tak zelo razširjene, imajo sicer res na vsako žensko drugačen vpliv, ampak zakaj se mi zdi, da skoraj pri vseh (vsaj kar jih jaz poznam) povzročajo težave s kilogrami.

Na meni prav nobenih. Z Yasminelle se nisem nič zredila, niti shujšala.

(odgovor članu pupika27)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?