Medvedka -> Diabetes, part 34 (8.3.2005 21:25:22)
|
Ojla! Ajsha, hvala za informacije o tem, kako dodati fotko... Kinokija, ful sem mislila nate. Zelo me veseli, da je bilo bolje, zdaj držim pesti da bodo tudi izvidi hormonskega testa OK. Za PDC ti je pa že Mirna napisala. Morda le še to, da boš imela tam svojo posteljo, na katero se boš lahko tudi ulegla in si odpočila (jaz sicer nisem imela nikoli živcev tam ležati), boš pa v sobi še s kakimi 4-imi sovrstnicami, s katerimi (vsaj upam tako - pridejo takšne in drugačne, z enimi se da govoriti, s kakimi pa tudi ne kaj dosti...) se boš lahko marsikaj pomenila in si izmenjala izkušnje. Tejka, mene je Tomažičeva enkrat vprašala, če bom tudi potem pri njej, pa sem rekla, da ja. Če se z njo dobro razumeš, jo vprašaj, če boš lahko tudi potem pri njej. Je pa nekaj res, se mi zdi... Namreč, da so na Pediatrični ful bolj picajzlji in kontrole imaš pogosteje. Ampak meni je Tomažička čisto všeč... Mirna, naša mala medvedkica je imela včeraj 2 meseca! Smo še dokaj frišni, kot lahko vidiš. Če bi si pogledala fotke, ti lahko pošljem geslo, vendar po zasebni pošti. In pa še to bi ti rada položila na srce... Namreč, da tebe nima kaj skrbeti, kako bodo v službi brez tebe. Misliš, da ne bodo našli ustrezne zamenjave in da bo ful kriza... Tako se zdi zdaj, dokler ti še hodiš v službo. A verjemi mi, takoj ko boš šla na bolniško, bodo zelo hitro poskrbeli za ustrezno rešitev. Ko bodo ostali pred dejstvom, da te toliko in toliko časa ne bo v službo, se bodo ziher (tako ziher, kot jaz zdaj tole pišem...) brž znašli in šli v akcijo. Takšno ali drugačno... Ne delaj si skrbi s službo, ti imaš zdaj povsem druge skrbi... Jaz bi na tvojem mestu že šla... Ne vem no, razen če nimaš prav nobenih problemov s cukri... A Tomažička ve, da hodiš kar v službo? Ko sem jo jaz, brž ko sem izvedela, da sem noseča, vprašala, če bi morda pa le lahko še vsaj nekaj časa hodila v službo (sem imela ful slabo vest do sodelavcev), me je gladko zavrnila, da niti pod razno ne smem v službo. Niti dneva več! Mi je bilo ful mimo, vendar sem kmalu spoznala, da v bistvu res ne bi mogla vzdrževati normalnih vrednosti KS, če bi hodila še v službo. Tako je bila za nadaljnih 8 mesecev moja edina zaposlitev merjenje in urejanje cukrov. Alja, navijam zate... :modri: :roza: Katja, kako kaj? Pri nas pa... Kapljice AD3 nam delajo probleme, tako da ne vem, koliko časa bomo še vztrajali z njimi. Upam, da se jih bo medvedkica kmalu navadila, sicer bo ostala brez njih. Namesto 7-ih kapljic, sva prišli šele do 2 kapljic, pa že ti dve delata probleme. Jaz pa... Vedno bolj razmišljam, ali naj junija sploh pošljem prošnjo za odobritev potrošnega materiala za črpalko še za eno leto... Nekako sem vedno bolj razočarana nad njo in začenjam razmišljati tako kot pred nosečnostjo, namreč da me zadeva nekoliko ovira, ker jo moram imeti stalno nekje zataknjeno... Ful sem namreč mislila, da se bo po porodu vse skupaj umirilo, da bom imela ves čas iste doze insulina, tako kot sem imela prej 15 let tako rekoč enake doze. Pa sploh ni tako. Kar naprej si moram spreminjati bazalne odmerke, tako da si moram tudi KS še vedno ful pogosto meriti. Seveda pa nastopi tu še en problem: testnih trakov mi zdaj, ko nisem noseča, seveda ne pripada več toliko... Ko sem imela injekcije, si ful nisem toliko merila in je bilo vse OK. Da se ne morem čisto odločiti, kaj naj, je v bistvu le to, da ne vem, če bi potem, ko bi prešla nazaj na Actrapid in Insulatard, bile doze spet take kot so bile prej praktično 15 let, ali bi se mi tudi pri takšni terapiji še vedno vse spreminjalo - v tem primeru pa raje še naprej obdržim črpalko... Zdaj se mi pa mudi, ker je ura že pozna, pa je na vrsti še kopanje medvedkice... Lepo se imejte, pa srečno! Medvedka
|
|
|
|