Diabetes, part 34 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Medvedka -> Diabetes, part 34 (2.3.2005 21:12:36)

Ojla, ta sladke!

Očitno pridem jaz vsake toliko časa sem gor ravno zato, da načnem novo temo in nas prestavim na prvo stran...

Upam, da se bom spomnila, kaj vse ste napisale v 33. nadaljevanju, da bom pisala v skladu z dogajanji...

Najprej Kinokija... Srčno upam, da je bilo v petek vse drugače in boljše z nuhalno svetlino. Sicer pa je nuhalna bolj za to, da napove bolj, kakšna je verjetnost, da bi rodila otroka z Downovim sindromom... Če je pokazala večjo verjetnost, kot naj bi bila v povprečju za tvojo starost, te bodo itak dali najbrž na amniocentezo, kjer bodo pregledali kromosome in bo črno na belem, ali je res kaj narobe. Pa še za spol boš lahko natančno izvedela...
Kakorkoli že, upam pa, da ti niti na amniocentezo ne bo treba in da je bilo v petek vse OK.
Prosim, sporoči nam, kako je z vama s pikico. Držim pesti!

Ja, zdaj pa za Mirno! Dobrodošla med nami! :sloncek: :sloncek: :sloncek: :sloncek: :sloncek:
In pa, čestitam za :nosecka:
Ne razumem pa, kako to, da si kar v službi... A imate kaj privat in si slučajno med vodilnimi v podjetju? V tem primeru bi morda še razumela... Če pa ne, je pa njihov problem, kako brez tebe, ne tvoj... Kaj pa, če bi se ti kaj zgodilo in ne bi mogla nekaj časa hoditi v službo? A bi firma propadla? Po mojem bi hitro našli kako nadomestilo zate...
Kakorkoli že, želim ti dobre cukre, da si boš lahko privoščila delat, če že misliš, da moraš...

Glede štetja ogljikovih hidratov... Doma si pomagaš s knjižico, ki ti jo lahko da Tomažička, v restavracijah pa improviziraš... ;) Kdaj ti rata bolje, kdaj malo slabše...

Ajsha, sem te enkrat že spraševala, kako namontiraš fotko k svojemu opisu, pa nisi odgovorila, zato prosim...

Zdaj sem pa že pozabila, kaj sem še mislila napisat...
Grem še enkrat prebrat 33. nadaljevanje... :ups:

Medvedka

Medvedka -> Diabetes, part 34 (2.3.2005 21:30:15)

No, torej...

Tejka, res je, da sem iz Primorske, čeprav nimamo nič skupnega s ta pravo Primorsko... Če vprašaš mene, nas po nobeni logiki skorajda ne bi mogli šteti med Primorce... A kakorkoli že, sprašuješ po diabetologu na Primorskem... Ga ne poznam in pravzaprav hodim že odkar sem zbolela k diabetologom v LJ. Prej sem bila (do zanositve, to se pravi, do 27-ega leta) vodena na Pediatrični kliniki, potem so me pa poslali k Tomažičevi, pri kateri nameravam (vsaj zaenkrat, če se mi ne zameri pretirano ;) )tudi ostati. A ti ni všeč, ali kaj? Od kje pa si ti sicer?
Kako je bilo pa z vama s pikico na nuhalni? NAjbrž OK, ker sploh nisi ničesar napisala o tem...

Mirna, dobro opravi na nuhalni.

Alja, jaz kar držim pesti za uspeh v prvo in seveda dobre cukre, da te ne bo preveč skrbelo... :modri:

Katja, kaj sta imeli s Tomažičko?

Lepo se imejte, pa lepe cukre!

Medvedka

Aja, pri nas nič pretresljivega zaenkrat. Zelo me veseli, da vam je mala medvedkica všeč... In pa, Kinokija, hvala lepa za tak kompliment... :)

Srečno!

MIRNA30 -> Diabetes, part 34 (3.3.2005 8:02:01)

Hello,

Medvedka, naj ti najprej odgovorim glede službe: zaenkrat še kar vztrajam, ker pri nas šparajo in direktorica še vedno ni našla zamenjave - najraje bi moje delo razporedila med ostale v oddelku, vendar razen enega (ki pa ima zaenkrat svojega dela čez glavo) po mojem mnenju niso sposobni prevzeti, saj se dnevno ukvarjam s popravljanjem njihovih napak in vse, kar dajo iz rok raje še enkrat preverim. No saj nima smisla da tu razlagam o tem... bojo že mogli najti rešitev, jaz pa se zaenkrat še trudim in upam na bolše čase. Glede cukrov imaš pa čisto prav: enkrat zadanem, drugič pa zgrešim, ampak v celoti upam, da nisem daleč od zastavljenega cilja. Bomo videli v torek kakšen bo Hb1Ac...

Medvedka, glede na to da sem nova: koliko je stara tvoja medvedkica?

Zdaj pa vprašanje za ostale nosečke: kako daleč ste. Jaz sem 11t5d, rok imam 15.09., vendar bo verjetno prej, kot v prvo.

Kinokija, zate še vedno držim pesti. Sporoči v petek, kako je šlo.

Toliko zaenkrat...

Lp, :nosecka: Mirna

Ajsha -> Diabetes, part 34 (3.3.2005 9:50:27)

U sorry, Medi!

Ti kopiram iz vprašanj:

Kako dodam sliko k svojemu imenu?

Pošljite jo na naslov slike@ringaraja.net. Pripišite svoj vzdevek in želje, ki jih imate glede slike (da se vidi samo malček, da se vidijo vsi...). Slika bo vidna najkasneje v štirinajstih dneh od prejetja potrditvenega sporočila o prejemu pošte. Kljub temu, da z veseljem zamenjamo sliko vsakomur, pa vas prosimo, da je ne menjate pogosteje kot vsake 3 mesece. Na ta način bomo imeli več časa, da bo naša Ringaraja še boljša.

Šibam dalje, moja miška se je zbudila.

LP!

tejka24 -> Diabetes, part 34 (4.3.2005 7:28:06)

Živjo!

Medvedka, Neža je ful simpatična :).
Za diabetologa pa čist informativno sprašujem. Sem iz severne primorske (okolica Nove Gorice). Do sedaj sem bila tud jaz vodena na pediatrični. Preden sem šla k dr. Tomažičevi, so mi tud rekli, da se lahko vrnem nazaj k njim. Ma ne vem če bom to naredila, ker stalno tam tud ne bom morala ostat. Jaz bi tud ostala kar pri dr. Tomažičevi. Men se zdi fajn, sem jo pa do sedaj samo dvakrat vidla. Če bi pa slučajno bil na primorskem kak dober diabetolog, bi pa mogoče k njemu hodila, ker je bližje.

A pri dr. Tomažičevi lahko kar ostanem tudi po porodu? Ni nobenih omejitev (recimo, da bi bila prezasedena)?

Na NS je bilo vse OK :). Zdej sem 14t3d, rok pa imam 30. avgusta. Vse tri nosečke imamo še eno vroče poletje pred sabo :). Upam, da letos ne bo prehudo.

Alja, upam da boš tud ti kmalu :nosecka:.

Kinokija, držim pesti!

LP,
Tejka

Alja1 -> Diabetes, part 34 (4.3.2005 9:24:00)

Hallo, cukrčke!

Pri meni še vedno nič novega :((. Včeraj smo imeli preventivni zdravniški pregled (službeni), pa sem rekla dr. naj mi vzamejo še kri za GHbA1c. Izvide dobim na dom (predvidevam, da naslednji teden), potem pa spet pokličem Tomažičevo.

Kinokija, danes imaš NS, a ne? Tebi in :duda: želim vse najbolje!

Tejka, kakšne imaš kaj vrednosti KS in GHbA1c, kako raste trebušček in kako ti uspeva pri študiju? A so cukri kljub izpitom lepi? Sama imam slabe izkušnje z urejanjem KS med študijem (sploh pred izpiti), zato sem raje počakala na diplomo, zdaj pa delamo na :duda:.

Mirna, za službo se nikar ne sekiraj. Tudi sama sem se močno obremenjevala kako bo, ko zanosim, kdo me bo nadomeščal, itd. Potem pa sem ugotovila, da me to preveč žre in da se moram nekomu izpovedat. In stopila sem do direktorja, mu pojasnila, da načrtujem nosečnost in da s tisim dnem, ko "najdem" na testu :modri:, oddidem v bolniško. No, potem je še tekla debata o tem, če pa le ne bi morda hodila še v času :nosecka: malo v službo (npr. 4-ure na dan), da bi koga uvajala :zmeden:
Pa sem se trdno postavila zase :bravo: in povedala, da sodim v skupino "rizičnih nosečnic" in da mi bolniški stalež enostavno PRIPADA in da sem danes zato tukaj, ker napovedujem svojo skorajšnjo odsotnost in da lahko danes začnem koga uvajat (ne potem, ko bom :nosecka: in ko bo v bajti "luda kuča", da zdaj gre pa zares in da Alja res odhaja). Pa sva se lepo dogovorila o nadomeščanju ...:bravo: ... moje delo bo razdelil, potem se bodo pa že znašli (to pravim jaz).

Sama imam glede svojega dela povsem čisto vest. Vse je ažurno in korektno pripravljeno (za zaključni račun in revizijo), tako da lahko jutri oddidem :bravo:

Ups, zdaj sem se pa pošteno razpisala ...
... grem delat naprej :kuza:

Medi, Ajsha in Katja, uživajte v materinski vlogi in pridno dodajajte slikice vaših nadebudnežov v albumčke, da bo motivacija (pri meni) še večja :)-

Pazite nase ... :rozica:

Zasnežen štajerski pozdravček!
Alja

Kinokija -> Diabetes, part 34 (8.3.2005 12:40:45)

Evo, bejbe, spet sem tu!

Izvidi so bili v petek boljši, čakam še izvide hormonsskih testov, ki še bolj natančno opredelijo tveganje. Kak teden bo trajalo.

Tejka, Mirna, kako kaj vajini trebuški? Jaz sem v 13.tednu in zadnji teden mi kar vzhaja, v 2 tednih bom ostala brez garderobe, sploh hlač 8)Mi itak ni važno, samo, da bi bilo dete zdravo. Aja, pa rekli so mi, da bo najbrž :roza: , sicer še ni gotovo, ampak kaže na to. Mi je popolnoma vseeno, samo zdravje.....

16.3. imam PDC, veteranke, moram vzeti kako pižamo ali kaj podobnega? Dobim tudi zajtrk? :ups:

Medi, kako kaj, si se že navadila na :duda: jaz se pomoje ful časa ne bom, še zdaj ne morem dojet, da sem noseča.

Alja, napiši kak je bil zadnji Hb? Pa končno, kdaj boš imela zeleno luč za :sloncek:

In kaj se je zgodilo z našim :kava: Alja, kdaj lahko kaj prideš?

Ostanite pridne še naprej, se pišemo!

MIRNA30 -> Diabetes, part 34 (8.3.2005 14:37:05)

Pozdravljene,

jaz sem ravnokar od dr. Tomažičeve in zaenkrat je vse O.K.. Hb je bil 6,1 tako da sva bili obe zadovoljni-upam da bo šlo tako naprej.
V ponedeljek imam UZ in nuhalno... 30.3. sem pa na PDC.

Kinokija, držimo pesti še za trojni hormonski test...da bo :duda: zdrava in :nosecka: dobre volje. Za PDC ne rabiš pižame, dobiš pa zajtrk, malico pa še kosilo, tako da si preskrbljena za skoraj cel dan. Traja pa tam do 14h, 15h...tako da priporočam, da s sabo vzameš kakšno literaturo, da si boš krajšala čas med posameznimi pregledi.
Kar se tiče pa mojega trebuha... raste počasi in vztrajno, hlače so iz dneva v dan tesnejše, za nosečniške pa je še prezgodaj...tako da nujno rabim nekaj na elastiko, da bo za ta vmesni čas.

Ostalim puncam en lep pozdrav iz sončne Ljubljane ... še dve uri pa bo konec službe.

:nosecka: Mirna

Medvedka -> Diabetes, part 34 (8.3.2005 21:25:22)

Ojla!

Ajsha, hvala za informacije o tem, kako dodati fotko...

Kinokija, ful sem mislila nate. Zelo me veseli, da je bilo bolje, zdaj držim pesti da bodo tudi izvidi hormonskega testa OK. Za PDC ti je pa že Mirna napisala. Morda le še to, da boš imela tam svojo posteljo, na katero se boš lahko tudi ulegla in si odpočila (jaz sicer nisem imela nikoli živcev tam ležati), boš pa v sobi še s kakimi 4-imi sovrstnicami, s katerimi (vsaj upam tako - pridejo takšne in drugačne, z enimi se da govoriti, s kakimi pa tudi ne kaj dosti...) se boš lahko marsikaj pomenila in si izmenjala izkušnje.

Tejka, mene je Tomažičeva enkrat vprašala, če bom tudi potem pri njej, pa sem rekla, da ja. Če se z njo dobro razumeš, jo vprašaj, če boš lahko tudi potem pri njej. Je pa nekaj res, se mi zdi... Namreč, da so na Pediatrični ful bolj picajzlji in kontrole imaš pogosteje. Ampak meni je Tomažička čisto všeč...

Mirna, naša mala medvedkica je imela včeraj 2 meseca! Smo še dokaj frišni, kot lahko vidiš. Če bi si pogledala fotke, ti lahko pošljem geslo, vendar po zasebni pošti.
In pa še to bi ti rada položila na srce... Namreč, da tebe nima kaj skrbeti, kako bodo v službi brez tebe. Misliš, da ne bodo našli ustrezne zamenjave in da bo ful kriza... Tako se zdi zdaj, dokler ti še hodiš v službo. A verjemi mi, takoj ko boš šla na bolniško, bodo zelo hitro poskrbeli za ustrezno rešitev. Ko bodo ostali pred dejstvom, da te toliko in toliko časa ne bo v službo, se bodo ziher (tako ziher, kot jaz zdaj tole pišem...) brž znašli in šli v akcijo. Takšno ali drugačno... Ne delaj si skrbi s službo, ti imaš zdaj povsem druge skrbi... Jaz bi na tvojem mestu že šla... Ne vem no, razen če nimaš prav nobenih problemov s cukri... A Tomažička ve, da hodiš kar v službo? Ko sem jo jaz, brž ko sem izvedela, da sem noseča, vprašala, če bi morda pa le lahko še vsaj nekaj časa hodila v službo (sem imela ful slabo vest do sodelavcev), me je gladko zavrnila, da niti pod razno ne smem v službo. Niti dneva več! Mi je bilo ful mimo, vendar sem kmalu spoznala, da v bistvu res ne bi mogla vzdrževati normalnih vrednosti KS, če bi hodila še v službo. Tako je bila za nadaljnih 8 mesecev moja edina zaposlitev merjenje in urejanje cukrov.

Alja, navijam zate... :modri: :roza:

Katja, kako kaj?

Pri nas pa...
Kapljice AD3 nam delajo probleme, tako da ne vem, koliko časa bomo še vztrajali z njimi. Upam, da se jih bo medvedkica kmalu navadila, sicer bo ostala brez njih. Namesto 7-ih kapljic, sva prišli šele do 2 kapljic, pa že ti dve delata probleme.
Jaz pa...
Vedno bolj razmišljam, ali naj junija sploh pošljem prošnjo za odobritev potrošnega materiala za črpalko še za eno leto... Nekako sem vedno bolj razočarana nad njo in začenjam razmišljati tako kot pred nosečnostjo, namreč da me zadeva nekoliko ovira, ker jo moram imeti stalno nekje zataknjeno... Ful sem namreč mislila, da se bo po porodu vse skupaj umirilo, da bom imela ves čas iste doze insulina, tako kot sem imela prej 15 let tako rekoč enake doze. Pa sploh ni tako. Kar naprej si moram spreminjati bazalne odmerke, tako da si moram tudi KS še vedno ful pogosto meriti. Seveda pa nastopi tu še en problem: testnih trakov mi zdaj, ko nisem noseča, seveda ne pripada več toliko... Ko sem imela injekcije, si ful nisem toliko merila in je bilo vse OK.
Da se ne morem čisto odločiti, kaj naj, je v bistvu le to, da ne vem, če bi potem, ko bi prešla nazaj na Actrapid in Insulatard, bile doze spet take kot so bile prej praktično 15 let, ali bi se mi tudi pri takšni terapiji še vedno vse spreminjalo - v tem primeru pa raje še naprej obdržim črpalko...

Zdaj se mi pa mudi, ker je ura že pozna, pa je na vrsti še kopanje medvedkice...

Lepo se imejte, pa srečno!

Medvedka

Ajsha -> Diabetes, part 34 (9.3.2005 9:11:17)

Hojla Medi!

Glede AD3 kapljic - a delajo probleme zaradi krčev? Če je temu tako, jih lahko mirne duše zamenjaš z Oleovit kapljicami iz Avstrije, v katerem sta A in D vitamin raztopljena v olju in zato ne povzročajo krčev. Tudi doziranje je lažje, le eno kapljico direkt v usta, medtem ko je treba AD3 nakapljati v žličko mleka. Sicer ti pa ne priporočam, da jih opustiš, ker se potem fontanela prepočasi zapira, zunaj pa ni dovolj sonca, da bi lahko omogočal 100 % izrabo vitaminov iz hrane.

Kako pa kaj dojenje?? A gospodična že lepo pije?

LP vsem.

Alja1 -> Diabetes, part 34 (9.3.2005 11:35:09)

Ojla, sladkorčki!

Lepo vas je spet slišati :bravo:

Kinokija, očitno so naše misli na vaju z :duda: pomagale! In pesti bomo držale še 1x, v upanju da bodo hormonski testi b.p.

Še vedno čakam na izvid GHbA1c iz prejšnjega četrtka, ko smo imeli preventivni službeni zdravniški pregled. Ko ga dobim, pokličem Tomažičevo in se najavim na kontrolo. Saj verjetno bom morala pri njej dat še 1x kri, tako da bom imela še "ljubljansko" vrednost.

A, ja punce! Če ste tako dobre (da mi ne bo treba brskati po vseh naših "debatah"), vas vljudno prosim, da mi napišete vaš GHbA1c ob zanositvi in kakšne (vsaj približno) so bile vrednosti med nosečnostjo (ali je so bile okrog 6, 6.5, 7%) ...
... tako za informacijo in orientacijo!

Bodite zdravite!

Srečno!
Alja :rozica:

P.S.
Kdaj pridem v LJ, vam sporočom naknadno!

:kava: nas še čaka!

tejka24 -> Diabetes, part 34 (9.3.2005 11:53:36)

Živjo!

Kinokija, sem ful vesela zate :). Držim pesti še naprej. Čez vikend sem bla kar malo jezna, ker forum ni delal in ni blo nobenih novic s tvoje strani.

Moj trebušček tudi raste :). Zdej sem v 15. tednu. Na srečo pa si sedaj lahko sposodim hlače od moje mame. Po štirih porodih je njej mal trebuh ostal in tko da mi njene hlače zaenkrat zelo prav pridejo. Komej čakam, da bom šla malo nakupovat. Meni so nosečniške obleke tolk simpatične, da bi kar zapravljala. Ma ne smem preveč, ker me bo moži grdo gledal :).

Alja, na zadnji kontroli preden sem zanosila, sem imela GHbA1c 7,6 in so na pediatrični rekli, da je to kar primerno. Na prvi kontroli po zanositvi je bil 7,3 pol je pa padu na 6,2 (kasnejše vrednosti: 6,1; 5,7; 5,4). Ja in zadnji je bil pa 6,7. Ful mi ni jasno, kako je lahko tolk narasu, glede na to da je bil en teden prej 5,4. Je pa Tomažičeva rekla, da kar je pod 7 je OK.
Upam, da bo tvoj GHbA1c dober!

Pri meni gresta faks in nosečnost kar dobro skupej. Je pa tudi res, da imam letos zelo malo predavanj, samo 4 predmete in od tega na dvojna predavanja niti ne hodim, ampak grem samo na vaje. Tko da sem na faksu 3x na teden po dve uri. Odkar sem noseča sem tudi dosti bolj mirna, ko grem na izpit in mi cukri niti ne nagajajo. Očitno nosečnost dobro vpliva name! :)

Lep pozdrav vsem!

Tejka

Alja1 -> Diabetes, part 34 (9.3.2005 12:06:47)

Tejka, hvala za izčrpne informacije :bravo:

Me veseli, da gredo faks, izpiti, cukerček in :nosecka:
pri tebi z roko v roki (BTW: Kaj pa študiraš? In od kod prihajaš?)

LP vsem!

tejka24 -> Diabetes, part 34 (9.3.2005 16:09:43)

Živjo!

Najprej eno vprašanje za mamice in nosečke. Koliko ste se zredile med nosečnostjo? Jaz sem do sedaj pridelala 4 kg (15 tednov) in se bojim, da je to preveč.

Sem iz severne primorske, blizu Nove Gorice. Trenutno sem pa veliko v Ljubljani zaradi študija. Z junijem pa se z možem seliva na primorsko, ker končam faks. Diplomo bom pa že doma delala. Študiram pa matematiko in računalništvo na Pedagoški.

LP,
Tejka

Alja1 -> Diabetes, part 34 (10.3.2005 8:39:23)

Dobro jutro, ta sladke!

Najprej ena velika in sladka dobrodošlica naši novi članici Yvon :love:

Še malo pa nas bo toliko :bravo:, da bo postal Kolosej premajhen za naša srečanja :)-

Yvon, da na hitro predstavim sladke forumke na RR ...

Medvedka: mamica :roza:
Ajsha: mamica :roza:
Katja: mamica :modri:
Mirna: mamica :roza: in drugič :nosecka:
Kinokija: :nosecka:
Tejka: :nosecka:
in moja malenkost ... Alja: upam, da kmalu :nosecka:

Če sem kaj narobe napisala, me prosim popravite ...

Če bodo želela ostale forumke še kaj dodati, verjamem, da bodo to storile z veseljem :bravo:

O sebi pa bi napisala samo še par (informativnih) besed (za lažjo predstavo in za vse tiste, ki me ne poznajo) ...

* celjanka
* 1975
* levinja
* univ.dipl.ekon.
* poročena
* med sladkorčki od 1997-ega (Humalog in Insulatard)
* čakam na črpalko :zmeden: in zeleno luč (s Tomažičine strani) za :sloncek: in :modri: ali :roza: in :nosecka:

Toliko z moje strani! Delo čaka, tako da :kuza: dalje ...

Pozdravček vsem!
Alja :rozica:

P.S.
A, ja, punce! Včeraj sem dobila izvid GHbA1c. Glejte zdaj tole:
januar 2004: 11,1%
september 2004: 8,4%
december 2004: 8,1%
in ...
marec 2005: 7,3% :bravo:
Priznajte, da sem se lepo popravila :bravo:

Ne pozabite mi napisati vaše vrednosti (Tejka, mi jih je že sporočila) pred zanositvijo in med nosečnostjo (vsaj približne).
Če pridem naslednji teden v LJ (bomo videli kaj bo rekla Tomažičeva), vas obvestim, pa se morda le najdemo na kakšni :kava: v Koloseju, a? :zmeden:

MIRNA30 -> Diabetes, part 34 (10.3.2005 9:20:00)

Pozdravljene cukrčke,

včeraj je bila v službi gužva :grrr:, da se nisem imela časa oglasit, danes pa vidim, da ste bile kar pridne.

Alja, čestitke za tako lepo izboljšanje GHbA1cHb :bravo:. Moj je bil pred nosečnostjo tam blizu 8, zdaj sem pa že na 6,1. tudi v prvi nosečnosti sem štartala tam nekje okrog 7,6 in je bilo z :duda: vse OK.

Medvedka, kar se tiče moje službe, ne gre toliko za mojo slabo vest temveč resnično v oddelku ni nikogar, ki lahko prevzame. Že v prvo je bilo moje nadomeščanje tako-tako, tako da sem celo lansko leto ugotavljala in popravljala napake za nazaj in ponovno vzpostavljala red. Zdaj je pa direktorica :hudicek: rekla, da v bistvu bi najraje moje delo več ali manj prerazporedila znotraj oddelka :zmeden: , leto in pol bo pa itak tako hitro okrog, potem bom pa že porihtala za naprej in nazaj :zmeden: . Zdaj pa naj bo človek pameten tu.

Yvon, dobrodošla :sloncek::sloncek:. tudi jaz sem med bolj frišnimi tu na forumu. Pa da se še jaz na hitro predstavim:

*doma sem iz Škofje Loke
* 1975
* ribica
* ob delu končujem faks (samo še diploma-že drugo leto se spravljam k pisanju samo ob taki službi kot jo imam in zahtevni hčerkici doma nimam niti sekunde časa zase in diploma je pristala na stranskem tiru)
* poročena
* med "sladkimi" od l.1994 (prej Humalog in Lantus, zdaj pa imam že dober mesec Disetronicovo črpalko)

Medvedka, kar se tiče pa tvojih dvomov glede črpalke, jih imam jaz že zdaj. Kamor koli jo pripnem me na nek način ovira, tako da jo non stop prestavljam z ene strani na drugo. Ampak za čas nosečnosti bom potrpela, potem bomo pa videli, kako bo z odmerki in sladkorji po porodu.

Tejka, zaenkrat sem "pridelala" 2kg :bravo:, sem pa točno 13 tednov noseča. V prvo sem jih do konca dobila 25 in potem zgubila le 15, tako da sem v drugo štartala s precej preveliko težo in upam, da bodo šle tokrat kile počasneje gor.

Kinokija, sporoči ko bo kaj novega glede hormonskega testa. Še vedno vztrajno držimo pesti.

Mamice pridno ujčkajte svoje :duda:, nosečke pazite na svoje trebuščke, Alja tebi pa vso srečo pri dr. Tomažičevi in da nam boš čiprej sporočila, da se pridružuješ :nosecka:.

Lp, :nosecka: Mirna

Ajsha -> Diabetes, part 34 (10.3.2005 17:53:32)

Živjo!

Vse smo hodile k dr. Tomažičevi in dr. Sketljevi ob torkih.

Sicer pa welcome novima dvema članicama kluba tasladkih :)

Jaz sem imela ob zanostivi glikozilirani Hb 7,1% med nosečnostjo je vztrajno padal(pridna jaz :bravo: ) in ob porodu 5,2%.

Moja deklica je imela ob rojstvu 3990 g in bila velika 53 cm. Rodila sem v 38t in 5/7, povsem naravno, spontano ob odteku plodovnice. Punči je bila kar velika, ampak ne zaradi diabetesa, temveč zaradi atijevih genov - velika je še zmeraj pa sva "odklopljeni" že 9 mesecev in pol - ima 11 kg :)

Med nosečnostjo nisem imela črpalke ampak samo Insulatard, Humalog in Actrapid za obdobja, ko nisem veliko jedla - večerjala nisem nikoli zato sem ob kosilu vzela Actrapid, da mi je dolgo držal. Zredila sem se za 15 kg, vsi so šli dol v prvem mesecu po porodu (zdaj se borim s tistimi ki so bili prej za podlago, ampak bolj neuspešno kot ne ;) )

Skratka, ko se boste zmenile za kofe, pridem, saj veste, da jaz ne kompliciram :)

LP vsem od Ajshe in Lucije (6 zobkov)

tejka24 -> Diabetes, part 34 (11.3.2005 8:25:08)

Živjo!

Najprej en lep pozdrav naši novi članici. Yvon dobrodošla! :bravo:

Alja, čestitam za dober GHbA1c :bravo:. Kdaj se boš pridružila med nosečkami?

Pa da se še jaz malo bolj podrobno predstavim:
*okolica Nove Gorice
*1980
*dvojček
*poročena
*študentka
*sladkorna od 1994, od leta 2001 uporabljam MiniMed-ovo
črpalko
*:nosecka: 15t in 3/7

Še eno vprašanja za uporabnice črpalk. Koliko pred obrokom si date bolus?

Lep pozdravček!
Tejka

Stran: [1]