|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko enostavno ne veš več kdo je nor in kdo je ...
2.3.2005 19:36:42   
Palčica
Že cel dan skačem iz enega razpoloženja k drugemu,vedno prepričana da razmišljam prav...Pa saj ne vem,a bi rada slišala kritiko ali vzpodbudo.Po moje bi Vam vse skupaj rada le povedala...

Januarja sem opravila HSG in ginekolog,ki me je odpustil (ni bil prisoten pri HSG-ju) mi je rekel (izvidov ni imel v roki,navrgel mi je le delček pogovora,ki naj bi ga imela z rengeologom),da imam levi jajcevod prehoden,na desnem pa mi ga nekaj skupaj stiska (da verjetno ni kaj hudega,najbrž kakšna zarastlina in da bom po vsej verjetnosti šla na laparoskopijo).
Potem dobim domov izvide katere nisem znala dešifrirat in glede na to,da bi o njih rada vedela kaj več takoj in ne čez 6 tednov,ko naj bi šla k svoji ginekologinji,sem po nasvetu Pie73 povprašala Dr.Pušenjaka.
Odgovor?Izvida ni znal dešifrirati niti on.

Kasnje je imel moj dragi spermiogram pri Dr.Rešu in s seboj sem vzela spet te nesojene izvide.Ta je po opravljenem spermiogramu rekel,da je slednji fantastičen,da je plavalčkov neomejeno in da bomo morali vrtati naprej pri meni (po Hsg-ju je težko vedeti zakaj točno gre),torej glede na izvid mi priporoča laparoskopijo.
Rekel mi je samo,da tekočina skozi desni jajčnik ni prišla tako kot bi morala.Skratka,da nekaj na vsej stvari le je...

Danes se odpravim k svoji ginekologinji in pričakalo me je popolno nasprotje pričakovanemu.Izvid mi je stavek za stavkom brez najmanjšega problema razložila.A bistvo...?
Da je z mano vse v najlepšem redu!!!???
Da imam desni jajcevod le nekoliko razširjen na koncu kar pa je daleč od tega da bi bilo kaj narobe.
Povedal sem ji kaj so mi rekli v bolnici,kaj je dejal dr.Reš in me skoraj zabila z vprašanjem kje so to prebrali da imam nekaj na jacevodu,oziroma kje so videli to,da ona ne vidi.

Pa da skrjšam...
Rekla je;
Predlagam ti,da poizkusiva še pol leta zanosit tko po naravni poti,če v tem času ne zanosiš,bova pričeli s Klomifenom.

O laparoskopiji ni želela niti slišat.

Rada bi bila vesela in ji verjela čisto vsako besedo.Celo tako daleč sem bila že danes,da sem razmišljala,da imam kljub vsemu še en jajcevod,ki je čisto v redu in da moram res stran z to obremenitvijo,kaj bi lahko bilo narobe z drugim.
Noro,a ne...

In potem se spomnim druge alternative in zaskrbi me.Bila sta dva,ki sta trdila drugače...In neglede na razlog svojih trditev-kaj če imata prav.

In da povem še traparijo,ki sem jo naredila.Izvide nisem kopirala,ginekologinja pa jih je zadržala.
Ampak,če bi želela k ginekologu,ki je HSG opravljal po še eno mnenje,po moje nisem neumna če upam,da jih hranijo v računalniku,a ne.

Torej...to je to.
Jaz pa še vedno nisem ne vesela in ne zaskrbljena.Le popolnoma zmešana.
Sej vem...marsikaterim se dogajajo hujše stvari,a mene se je dotaknilo tole.
Hvala,ker ste prebrale.Že to,da sem malo dala "ven" me je naredilo malo lažjo.

Palčica
Neposredna povezava do sporočila: 1
2.3.2005 21:03:42   
GoYa
Tudi jaz ti svetujem še eno mnenje. Pejdi v ambulanto in reči sestri naj ti da tvoj karton, ker ga rabiš. Skopiraj si svoje izvide in vrni nazaj karton.
Jaz mislim, da ne bi smel biti to problem. Vsaj pri nas ni in dobim karton brez problema. Po pravici povedano, sploh ne vem kje ga imam zdaj :ups::ups: Mislim, da bom morala it v porodnišnico v akcijo, ker sem ga enkrat decembra tam pustila, pa ne vem če ga je potem moj G nesu nazaj v ambulanto :zmeden::zmeden: Hmm....

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2005 21:17:09   
cmokec
Obvezno še eno mnenje, ali pa dva.

Upam, da bo dobra novička :angel::angel::angel::angel:

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2005 21:22:51   
rozita
Pozdravljena,

pišem, da boš vedela, da nisi edina,ki dobiva tako različne interpretacije istega izvida. Tudi jaz sem se zaradi podobnih težav odločila, da bom šla po drugo mnenje. Že več kot eno leto se trudim zanositi in zato sem se odločila iti po pomoč. V istem ciklusu sem se naročila k dvema ginekologinjama na pregled (na isti dan). In njune ugotovitve: 1.vse je ok, danes bo nastopila ovuacija, nima vas kaj skrbeti, v kratkem boste zanosili, če je le s partnerjem vse ok, 2. desen jajcevod je policistične oblike, na levi strani pa ta mesec tudi ne bo prišlo do ovulacije. Takoj mi je predpisala klomifen. Sedaj ga jemljem drugi ciklus in upam...
Žal mi je, da so ti zdravniki tako površni a žal je tako...
Veliko sreče..

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2005 21:54:15   
Anitka
Tudi moj nasvet je - drugo mnenje - nič ne stane, le koristi lahko.

Pa srečno,

Anitka:metulj:

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2005 22:08:15   
anajmad
Tok so smotani ti dohtarji,da včasih res ne veš,do je bolj neumen,ali ti,al oni.Zmeraj radi pljuvajo drug po drugem:ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups::ups:Jst na tvojem mestu,bi šla še po drugo čist neodvisno mnenje,če imaš možnost.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2005 22:25:06   
tinkamiška
Joj, to je pares zoprno, se strinjam z Pio in ostalimi in a tabo upam na najboljše:rozica:
:miska::miska::miska::miska::miska::miska:
Lp,
Tinka

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2005 6:46:30   
Skye
:(In po vsem tem se človek vpraša komu naj sploh še verjame:(

No kakorkoli jaz držim :miska::miska::miska::miska: zate, da je mnenje tvoje ginekologinje tisto, ki je pravilno in da boš z čim manj napora prišla do cilja:)

Jutranji pozdravček
Skye

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2005 8:42:10   
enci
Tudi sama sem imela 4 interpretacije iste UZ slikice.
Vsi razen moje gin so trdili da gre za PCO moja gin, pa da ne. In seveda sem tuhtala in razmisljala, pa saj je ona vendarle moja izbrana gin .... ampak kaj ce nima prav .... Potem sem pa prisla v amb. za neplodnost, kjer so mi opravili se hormonske preiskave in potrdili PCO. K moji gin nisem vec sla in tudi ne bom vec sla. Tudi sama sem ji zelela vrjeti, ampak je bilo prevec mnenj njej nasprotnih!
Predlagam ti, da kopiras izvid (to je tvoja pravica, saj so izvidi tvoji!!!!) in gre po mnenje se k gin, ki ti je HSG opravil.
SREČNO!!
Lp
enci:metulj:

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2005 10:10:33   
Mijavček
Oj!

Tudi jaz ti priporočam, da greš po svoje izvide in jih skopiraš. Saj tako si res čisto v temi.

Tudi jaz sem imela podobne probleme. Šla sem na vag. uz, enkrat pivat in enkrat na gin. kliniko.
prvič sem zvedela, da imam "nekaj" na levem jajcevodu, drugič pa da je vse bp. Potem sem šla na HSG so mi tam poveali, da je vse bp, moja gin. pa ko je vidla slike, je rekla, da imam razširjen desni jajcevod in da zgleda, da je bolan.
Aprila grem na laparoskopijo, upam, da ne bom tam dobila četrte diagnoze. Imam pa vse izvide pri sebi in tudi razmišlajm, da bi jih pokazala še komu.

Pomojem me same najbolj vemo oz. imamo boljši občutek ko gre za naša telesa, ker se same sebi seveda bolj posvetimo kot katerikoli zdravnik. Mogoče semmalo cinična, ampak jaz nobenemu ne zaupam kaj preveč. več glav več ve, potem boš pa videla.

Srečno!

Mijavček:muca:

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.3.2005 10:29:40   
Skorpija
Palčica!

Moj izvid HSGja je bil popolnoma identičen tvojemu. Ne vem no, kar tako to pišem, malo za tolažbo. Meni so rekli, da to pomeni, da je vse OK...

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.3.2005 12:41:08   
Pikipoki
Midva sva imela podobno situacijo pri dveh moževih smermiogramih. Interpretacija jebila, da je slabo. :(Potem sva v ambulanti za neplodnost slišala, da sploh ni slabo.:zmeden: Bila sva ful presenečenain sva to tudi povedala. Nato je naredil še en spermiogram, kjer je G rekla, da je videla, že kaj hujšega, da bi mogoče kljub vsemu lahko zanosila tudi po naravni poti. Komu verjeti?! Nimam pojma, dejstvo je, da poskušava in da ni nič novega; da pa imava v mislih vsaj to, da potrebujejo samo enega zdravega plavalčka - pri zunajtelesni oploditvi, na katero čakava ...
So pa nama rekli, da lahko spermiogram vsaka ambulanta interpretira po svoje - odvisno od tistega, ki to ocenjuje. No, ja, malo je to čudno. Kriterije bi pa že mogli malo uskladiti. Tudi jaz delam v šoli in ne morem nekomu dati pet, če vem, da si zasluži 3 in bi ga moja kolegica isto ocenila. Vem, nakladam, ampak tako je.

Vsekakor pa bi tudi jaz šla še k nekomu - h kakšnemu nevtralnemu G in mu rekla, naj mi razloži izvide.

LP:)

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.3.2005 13:00:02   
Palčica
Punce hvala...Se mi zdi da sem rabila le potrditev,da iz tele muhe ne delam prevelikega slona in iščem težave tam kjer jih ni.
Kakorkoli...imate prav.Tudi jaz sem se odločila,da za mnenje povprašam še enega ginekologa-tistega ki je prisostvoval HSG-ju.
Danes sem sicer dobila (pričakovano) :hudicek:,zato bom stopila v akcijo naslednji teden.

Če ne drugega zato,da si ne bom očitala,da nisem naredila vse kar sem lahko.Pa končno...pol leta čakat in če se nič ne premakne lahko pomeni izgubo časa.
Vem da bi me skoz črvičilo.

Torej bom povprašala še dotičnega.On bo najbolje vedel.

Hvala za vaša mnenja.Stiskam pesti,da tudi Vam uspe čimprej v rokah držati test,ki je pokazal :modri: ali :roza:,+...,saj je vseeno.Da le bo!

Palčica

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?