Natyy -> RE: paritev (12.8.2008 13:52:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123 IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a dejte nheta že enkrat napadat ljudi in dejte mir z rodovniški in nerodovniškimi psi. Kdor bo hotel psa z rodovnikom si ga bo kupil.Kdor hoče pariti psa z nerodovniškimi pa naj ,kaj vas briga Gre zgolj za osveščanje ljudi in nažalost je moj "hobi" tak, da dnevno rešujem zavržene mucke in kužke. In mi pač ni všeč parjenje vsepovprek, ker to v bodoče pomeni še več dela za naše društvo in pobiranje komaj rojenih živalc po smeteh, v gozdu, v zavezanih vrečah itd.... Ti verjetno rešuješ muce in psiče, ki se samostojno parijo v naravi. Predvsem takšne za katere lastniki slabo skrbijo. Za takšne, ki imajo psa ali mačko zgolj zato, ker je to moderno in se ne zavedajo, da živali potrebujejo ljubezen, skrb in razumevanje. Zame to, da želiš parit in imeti leglo svojega ljubljenča ni "parjenje vsevprek". Rodovniške živali in vzreditelj to so zakon Kajne?. Nebi rekla... Mar s temi vašimi rodovniškim legli ne služite mastne denarje (in ne mi o stroških, ki so z rodovniškimi psi bistveno večji. V te pravljivce ne verjamem). Potem, pa veselo pljuvate po vseh tistih, ki imajo zgolj pse (za vas mešančke), jih ljubijo in jim nudijo topel, prijazen in ljubeč dom. Verjamem ( videla sem na lastne oči), da marsikateri tako visoko leteči in opevani vzreditelj svoje živali tretira zgolj in izključno samo kot dobiček. Rekla bi samo to, mar ni žival takšna kot je (pa naj bo rodovniška ali ne) zgolj žival, ki prinaša radost in veselje lastniku. In standardi, ki bi jih naj dosegali rodovniški psi so samo besede napisane na papir, kajti roko na srce vsi veliki in mogočni rejci mar se vam v vsej zgodovini vzreje ni zgodilo, da je bil kakšen vaš "izdelek" tako ali drugače malo izven standardov ali bolan? In še nekaj po vaših besedah ( ne samo v tej temi tudi v drugih temah) bi bilo potrebno vse nerodovniške živali preprosto pometsti pod preprogo. A so živa bitja, ki hrepenijo po ljubezni in prijaznosti in ti podarjajo svojo brezpogojno ljubezen in vdanost.
|
|
|
|