prispevki S.P. (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

muška -> prispevki S.P. (8.8.2008 11:04:29)

Se da kje na netu najt znesek prispevkov za S.P.?  S.P. sem prvi mesec, na to se še ne spoznam najbolje,... saj vem da mi to lahko izpiše računovodja, ampak rada bi tudi malo sama preverila kako in kaj je v tej smeri.

higuys -> RE: prispevki S.P. (8.8.2008 11:21:29)

www.durs.gov.si

www.racunovodja.com

sicer pa lahko v gugl odtipkaš "prispevki za socilano varnost zasebnika" in ti odpre kar nekaj

aprilčica07 -> RE: prispevki S.P. (8.8.2008 11:22:30)

Na spletni stran durs, je vsak mesec objavljena tabela, provaj malo pobrskat. Saj rabiš zneske, a ne?

lahko ti jih pa tudi jst povem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

higuys -> RE: prispevki S.P. (8.8.2008 11:22:51)

aja , še to ..če si prvi mesec plačaš prispevek od mimimalne plače 566.53 eur bruto (seveda preračunano na delovne ure, če nisi delala cel mesec) - prispevkov pride 216.41eur

copka -> RE: prispevki S.P. (8.8.2008 12:41:57)

jaz sem ravno danes sla po prve poloznice za prispevke. Sem za zacetek dala kar minimalne in mi je izracunala sorazmerni delez glede na ure v juliju.
Za naprej pa je rekla, da se za minimalne mesecno naceloma ne spreminja veliko in so okoli 216 €.
Verjetno so na kaksni durs strani ali pa na oglasni deski dursa v tvojem kraju.

muška -> RE: prispevki S.P. (8.8.2008 13:10:56)

če sem prav našla je to to? 
http://www.durs.gov.si/si/prispevki_za_socialno_varnost/prispevki_za_socialno_varnost_pojasnila/novi_zneski_pavsalnih_prispevkov_za_obvezno_zdravstveno_zavarovanje/

pa nekaj me še zanima. Sprintala sem si iz Dursove strani obrazec: Obračun prispevkov za socialno varnost za lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače, za mesec...........

To moram poslat na Durs vsak mesec? Ali to dela knjigovodja?

Anonimen -> RE: prispevki S.P. (8.8.2008 13:56:11)

Ne vem kako imata z računovodstom zmenjeno, samo pri nas delamo vse mi v računovodstvu, tako, da podjetnik samo pride po položnice in plača in to je to. Vse kar pa je potrebno poslat itd. uredimo v računovodstvu.

Taši* -> RE: prispevki S.P. (8.8.2008 15:14:16)

IZVIRNO SPOROČILO: muška

če sem prav našla je to to? 
klik

pa nekaj me še zanima. Sprintala sem si iz Dursove strani obrazec: Obračun prispevkov za socialno varnost za lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače, za mesec...........

To moram poslat na Durs vsak mesec? Ali to dela knjigovodja?

Ne, to so pavšalni prispevki, kar zate ne velja, če nimaš samo popoldanskega s.p.-ja. Taprav link je tole: klik

copka -> RE: prispevki S.P. (8.8.2008 19:21:41)

Ja, Tasi ima prav. Njen link je pravi.

Sicer pa, ce sam vodis enostavno knjigovodstvo, moras sam odnest na durs vsak mesec do 15. in do 15. tudi placat vse prispevke za nazaj.

Jaz sem ravno danes bila na durs-u. Gospa mi je izpolnila poloznice in rekla, naj jih tako izpolnjujem tudi v bodoce (no s pravilnimi zneski, ki so tokrat bili le sorazmerni). In tudi obrazec mi je pomagala izpolnit in mi ga je fotokopirala.

Stran: [1]