|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kateri položaj?
2.3.2005 18:30:09   
Zana ssp
Ojla!

1.Zanima me kateri položaj spanja med nosečnostjo je najugodnejši in zakaj?
2.Slišala sem tudi nekaj proti ležanju na hrbtu, veste tudi ve kaj proti in kaj?
3. V katerem položaju najboljše opazite otrokove gibe in kako se izrazijo?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kateri položaj?
2.3.2005 18:57:46   
Naja31
Priporoca se spanje na boku, se najbolj na levem. Zakaj? Ne spomnim se strokovne razlage, ampak nekaj v zvez s pretokom.
Jaz sem na hrbtu lahko kar dolgo lezala, zdaj mi pa takoj ko se vlezem na hrbet postane slabo in poznam kar nekaj noseck, ki imajo iste tezave. Ce lezis na hrbtu potem dojencek pritiska na eno veno in je slabsi pretok. Nekaj takega :) Ocitno sem v soli za starse obcasno sedela na usesih.
NA trebuhu sem pa nazadnje spala septembra in komaj cakam, da bom spet.

Lp, Naja

(odgovor članu Zana ssp)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kateri položaj?
2.3.2005 19:04:27   
Petra P.
Baje je najbolj ugodno na boku. In to na levem. Na hrbtu ni najboljše, ker grejo preblizu žile, ki ti dovajajo kri v srce (o.k. zdaj me bo pa kak ki se spozna na medicino ali anatomijo kregal - ampak nekaj na ta način, važna je poanta). Če ležiš na hrbtu, ti lahko postane celo slabo. Meni je. Niti na pregledih nisem smela biti preveč časa na hrbtu, če je bila podlaga ravna. Če je bil naklon, tako da je bilo zgoraj višje, pol je bilo o.k. Sicer pa priporočajo, da tako kot se najbolje počutiš. Ah ja. Nekaj s tistimi žilami naj bi bilo tudi na desni strani, od tod ležanje na levi.

V višji nosečnosti ti pa itak ne bo nič več pasalo in se boš vrtela po postelji :):):)

Kar se pa tiče gibov - na začetku sem jih jaz najbolj občutila, če sem pri mir ležala na hrbtu (vzdignjen zgornji del) in imela roke na trebuhu. Kasneje se pa fino čuti v vsaki pozi. Še najbolj je začel razgrajat, če sem legla na bok. Potisno je nogice dol in začel pedolinit.

Lepo :nosecka: in zdravega :duda:,
Petra.

(odgovor članu Zana ssp)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kateri položaj?
3.3.2005 11:55:27   
SU
Večinoma spim na boku - enem ali drugem. S tem, da se vsaj stokrat obrnem ponoči in da se vsakič tudi zbudim, ko to naredim.
Gibe sem prej čutila najbolj, če sem ležala na hrbtu in imela roke na trebuhu. Zdaj pa jih čutim kakorkoli se naštimam! :bravo:
Mislim, da ti telo kar samo sporoči kako naj bi ležal. Mene npr. če ležim na hrbtu začne vse boleti, pa kar glava me boli, pa tišči me vse, ... Tako, da posledično tudi na trebuhu ne spim več...joj, kako komaj čakam, da bom spet lahko :)- . LP, Saša(34,4/7)

(odgovor članu Zana ssp)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?