Izpadanje las (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Uti -> Izpadanje las (2.3.2005 16:15:33)

Živjo punce!

Verjetno ste se tudi ve po porodu ubadale z izpadanjem las. Jaz sem že skoraj pet mesecev po porodu, lasje pa mi kakšne dva meseca noro izpadajo. Ko primem lase in jih potegnem, mi jih cel šop ostane v roki, da ne govorim o glavniku!!!!!!!!!
Baje je to zaradi dojenja. Jaz še vedno polno dojim.

A so tudi vam izpadale lase? Kaj ste naredile? Kako dolgo je to trajalo pri vas?
Dejte mi kej povedat!

Pa lepo se mejte!

LP,
Uti
:)

Jančika_ -> Izpadanje las (2.3.2005 16:19:10)

Ni ravno zaradi dojenja, poznam punce, ki niso dojile, pa so jim ravno tako izpadali lasje.

Med nosečnostjo lasje skoraj ne izpadajo (to si verjetno opazila), potem pa na žalost izpadejo kar vsi naenkrat za nazaj:(. Meni so tudi obupno izpadali, nehalo se je šele, ko sem spet zanosila - čez noč so mi lasje nehali izpadati. Me zanima, kaj bo zdaj, ker sem imela ss. Če se bo ponovilo??? Bomo videli.

san -> Izpadanje las (2.3.2005 16:58:39)

tudi jaz sem imela te tezave ze po prvem porodu, trajale so le priblizno 3 mesece, po drugem pa se je sele dobro nehalo kaksen mesec nazaj, torej eno leto
sem bila ze cisto v skrbeh da bom ostala brez las:(, ker nisem med tistimi srecnicami, ki imajo bujne lase

lp

LaLi -> Izpadanje las (2.3.2005 20:45:02)

To je po porodu normalen pojav. Telo se vrača v prejšnje/normalno stanje in zraven sodi tudi ta nevšečnost. So pa za to krivi hormoni. Dojenje tukaj nima nobene veze. Kot je že Jančika napisala v nosečnosti lasje sploh ne izpadajo, veliko nosečnic ima celo lepše in bujnejše lase.

Zadeva se bo sama po sebi umirila. Če bi pa šlo za tako močno izpadanje las, da bi se ti delala pleša, pa moraš poiskati pomoč pri stroki.

LP!

majča -> Izpadanje las (3.3.2005 7:59:56)

ko smo ravno pri laseh... jaz sem pa slišala od drugih mamic, da naj si nekaj dni po poroodu ne umivam glave.... kako je s tem?? meni se zdi, da bom ponorela, če bom morala hoditi okoli z masnimi lasmi, ker imam kratke in potem bi mi vse štrlelo....

Jančika_ -> Izpadanje las (3.3.2005 10:39:21)

Majča, to so neke stare vraže. Jaz sem si lase umila dve uri po porodu. Še vedno jih imam (malo manj zaradi hormonov), nisem staknila kakšne čudne pljučnice, niso mi odpadla ušesa...:)-. OK, saj ne vem, kaj bi se mi naj zgodilo hudega, ampak meni je samo odleglo, da nisem več prešvicana:).

Stran: [1]