Freycha -> RE: Povožena srna - nasvet prosim (7.8.2008 14:19:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Ojok, a daj, Freycha. Zdaj si mi pa le uspela tisto slabo vest spet zbudit, ki sem jo poskušala potlačit. Kaj pa če bi naša srnica tudi preživela? Ampak ji je precej tekla kri iz gobca, pa premikati se difinitivno ni mogla. Ampak kaj pa če res samo od šoka!? Mi smo potem raje šli stran od nje, da je ne bi še dodano vznemirjali, ker bi se nas strašno bala, pobegniti pa ni mogla. Ko sem se čez kakšno slabo uro peljala mimo, je ni bilo več. A to s puloverjem čez oči? A to si kje slišala, da se tako naredi, da ni tako zelo preplašena ai kako? Lej, ne moreš vedeti, kaj bi bilo, če bi..... ta "moja" srna se je samo z glavo malo zaletela v avto, ampak je imela tace cele..... če je vašo avto zbil je zagotovo imela notranje poškodbe. Takim pa vprašanje, če bi pri nas sploh lahko pomagali (glede na to, da nimamo toliko klinik za živali, sploh ne takih, ki bi bile specializirane za divje živali). Nekaj čez oči pa se da, ker so te živali full smešne in če ne vidijo, se ne bojijo toliko, kot če vidijo ljudi zraven stati in luči in vso dogajanje. Ker pa jih večina umre zaradi strahu (od dogodka ali strah pred ljudmi) je to dober način, da jo "zavaruješ". Nekoliko bolj umirjene so, če nič ne vidijo. Sem pa pregledala kar nekaj oddaj na to temo (Animal planet) in je bilo povsod rečeno, da daj srni prvo nekaj čez oči, da ne vidi, potem pa naprej migaj okoli nje....
|
|
|
|