Bazen (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje

Sporočilo

Irena83 -> Bazen (7.8.2008 7:19:32)

Hojla!

Prihodnji teden nameravam it v Terme Olimia pa me zanima, če je nosečnicam sploh priporočljivo kopanje v toplicah. Kako pa je s savnami? Sem v 7. tednu.

LP, Irena

pomar*ANČA* -> RE: Bazen (7.8.2008 9:48:16)

meni je ginekologinja rekla, da prvo tromesečje sploh ni problem, ne za bazen, ne za morje. drugo tromesečje mi je nekako odsvetovala kopanje v bazenih, oz po kopanju obezno tuširanje in menjava kopalk, za morje je rekla da je ok, tretje tromesečje pa mi je bazene čisto odsvetovala, za morje pa je rekla da se lahko kopam do konca, le paziti moram, če mi voda odteče slučajno v morju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] če te pa skrbi, se pa dobijo tudi plavalni tamponi. savno pa dohtarji odsvetujejo čez celo nosečnost zaradi pregrevanja telesa.

Irena83 -> RE: Bazen (7.8.2008 12:45:41)

Anča hvala za odgovor zelo si mi pomagala. Se pravi moram z bazenom pohiteti :)

uršika*** -> RE: Bazen (17.8.2008 15:23:35)

Jaz imam pa prepoved bazena, ker vedno dobim vnetje  - ali mehurja ali pa vaginalno - ponavadi pa kar oboje. Če si bolj dovzetna in večkrat bolana na teh predelih ne it na bazen. Jaz sem bila totalno razočarana. Kupila sem si pa tampone, ampak so samo proti vaginalni okužbi, ker cevčice za mehur pa ne moreš zaščitit z njimi. Same pa veste, da so bazeni gojišče za bakterije, predvsem toplejši. V njem se kopajo raznovrstni ljudje, z raznimi boleznimi, not lulajo, itd.
Savne pa odsvetujejo ja. pa tudi bazene z toplejšo vodo, ker lahko pride do SS. Tudi doma v banjo si ne natakat prevroče vode.
Ne razumem, kako je lahko plavanje potem najboljša rekreacija, če ne smemo hodit na bazene. Na morje pa res ne morem it vsak vikend, pozimi pa sploh ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Irena83 -> RE: Bazen (17.8.2008 20:54:15)

Jaz sem bila ta teden prvič na pregledu pri svoji ginekologinji. Vprašala sem jo za bazen in je rekla, da ni problema in naj si slučajno ne vstavljam kakšnih tamponov. Danes sem bila v Čatežkih toplicah in upam, da bo vse ok.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.8.2008 10:45:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]