mogant -> RE: Žalujoča mati podarila svoje mleko (9.8.2008 2:48:07)
|
Jeseni ko sem jaz obiskovala laktarij v Lj porodnišnici (moji trije so bili namreč skoraj dva meseca na EINT-u) je bilo govora ravno o teh mlečnih bankah. Jaz sem že takrat načrpala okrog 1,5 litra mleka na dan, moji pa so pojedli skupaj komaj pol deci, in sem tam bolj v šali omenila, da bi ga z veseljem odstopila kakemu dojenčku na eint-u, pa so mi sestre rekle, da delajo na tem, da bi se v prihodnje zopet vzpostavile mlečne banke, ki v drugih državah zelo dobro funkcionirajo. Vzpostavit morajo pač sistem analize mleka, da ne bi prišlo do nepotrebnih zapletov, kar bo pa verjetno obsežen finančni zalogaj, to pa pomeni, da se lahko vse skupaj precej zavleče... Iz leta v leto se namreč bolj in bolj povdarja pomembnost materinega mleka, sploh pri nedonošenčkih so problemi s prebavo lahko usodni, odpoved črevesja je pri nedonošenčkih najpogostejši vzrok za smrt. Verjemite, da mamice, ki gledajo svoje nebogljene otročke v inkubatorjih in posledično, mogoče tudi zaradi stresa nimajo dovolj svojega mleka, zagotovo ne bi razmišljale o moralnih predsodkih take vrste... Sicer pa res ne razumem, tistih ki imate te predsodke, kako se vam zdi bolj primerno kravje mleko (kar je v osnovi adaptirano mleko), ki je namenjeno teličkom, kot pa mleko ki je namenjeno dojenčkom.
|
|
|
|