Naty*Taja -> študentka (2.3.2005 20:42:03)
|
Lepo pozdravljena! Me veseli, da nas je toliko študentk v pričakovanju. Tudi sama sem absolventka, sicer še malo dlje od diplome kot ti (za štiri izpite), pa bom že. Men je trenutno najbolj pomembne moja bebica, ki že zelo veselo brca in me opominja nase! Čez kaka dva meseca bo pa že z menoj. No zdaj pa k odgovoru zate. Ravno prejšnji teden sem bila na socialni glede financ. Poleg štipendije bom dobila še 40.000 starševskega nadomestila in otroške doklade od otrokovega rojstva naprej! Otroški dodatek se mi bo obračunal glede na moje prihodke v letu 2004 - kar je bilo pri meni delo preko študenta in štipendija.Prijavljena bom kot samohranilki(tako se bom opredelila, ker imam stalni naslov še doma in ne pri fantu, pa tudi poročena še nisva) tako, da bo otroških nekje okrog 25.000,00? No potem pa dobiš še paket ob rojstvu - izbiraš lahko med štirimi različnimi paketi, ali pa se odločiš za denar, znesek je nekaj čez 57.000,00. Poleg tega, če boš podaljšala status, boš kot študentka upravičena do darilnega bona v vrednosti okrog 15.000,00 pri Vzajemni! To bi bile pa menda vse možnosti za pridobitev financ kot mamica-študentka. Zdaj se pa odloči, če se ti splača podaljšat abs. Upam, da sem ti kaj pomagala, vem, da so meni informacije tule na tem forumu ful prav prišle. Lep pozdrav in uživaj v nosečnosti!
|
|
|
|