|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 13.10.2008 7:30:52
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Janči, možno je, da ima suho kožo (dermatitis). Našadva tole dobita, če ju ne mažem pozimi z mlekom za telo, oz. tudi če ju moj maže, ker ne namaže striktno vsega. Jaz potem tako zadevo pozdravim z vtiranjem bepantena. Tale suh zrak od kurjenja, pa mraz, pa tudi klor. Tast je pa na klor alergičen. No Janči - bo pa lahko potem Joe kak avto preštrihal in ga naprej prodal za dodaten zaslužek, čeprav, kompresor menda ni tak poceni, al pa? Po moje si lahko to od kakega provizoriš ličarja sposodi. Moj ati vem da je to imel, nimam pa pojma, kje bi to zdej bilo. Ono pištolco bi mogoče še našla kje doma. Kompresor je pa ena taka velika zadeva na trifazni tok, vsaj tale naša je bila. Pa jaz mislim, da bi vaju ceneje prišlo, če pošravfata radiatorje dol in jih odpeljeta k enmu v delavnico, barvo zraven in vama jih špricne lepo - s tole pištolco namreč ni kr tak delat - mal preveč na enem mestu in že teče...potem so pa take kaplce od barve, ki jih ne moreš dol spravit? Kaj pa vem, jaz nebi sama. Mogoče s tistimi spreji ja, al pa s čopičem. Kar se pa orodja tiče je pa pri nas kontra - sem jaz mahnjena na takele pripomočke, ki mi olajšajo delo. Ponavadi se vsega kr sama lotim - razen štemanja in vrtanja, ker ful moči porabiš, da tisto pormašino (ups! ) obdržiš. Drugače pa moj je čist zadovoljen, če gre v atovo delavnico in vzame žago na roke, da laminat al pa kaj podobnega nacefra . Jaz sem pa bolj za ono ročno žagico, ki ti čist fino odžaga. Pa pokitane stene je na roke "šmirglal", jaz sem pa mašinco vzela... No v glavnem, zdejle, ko sem brala o škatli za orodje sem se spet spomnila, da bi tudi jaz to imela, da imaš vse pri roki, ne pa da moram za vsak izvijač po štengah dol pa do delavnice in nazaj, pa spet pospravljat pa se spomniš, da še enmal rabiš...grrr. Kompleten pribor za beljenje že imam! Drugo si bom pa še nabavla, ko bo čas...
|