dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

sanasan -> dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (6.8.2008 11:25:47)

se ravno malo zanimam za dodatne aktivnosti...pa se sprašujem, koliko se vam zdi 'normalno', da otrok obiskuje poleg vrtca...
naša (v kratkem bo 4) je v vrtcu povprečno 7 ur, ker jaz večinoma delam doma (skrajšano) in 2x tedensko popoldne, ko je ona par uric pri babici in dedku...
in imam zadnji dve leti občasno slabo vest, ker mi vzgojiteljice pravijo, da je tako v motoriki kot logiki, koncentraciji, čustveni zrelosti in samostojnosti precej pred sovrstniki in bi bilo 'fajn', da bi ji še kaj dodatno nudila....od lani je v vrtcu v mešani skupini in pravijo, da ji to super odgovarja, tudi meni se zdi, da ji je dosti boljše...
z njo se mi zdi, da se zelo veliko 'ukvarjam', pa imam pogosto občutek, da bi ji morala 'nuditi' še več....če bi jaz 'zmogla' ....
in tako razmišljam še o dodatnih aktivnostih...ne bi pa rada pretiravala in se sprašujem, ali je to dobro? do kje otroka vzpodbujati?

higuys -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (6.8.2008 11:36:21)

Oktobra bo imel tri. V vrtec ne hodi. Na dodatne dejavnosti (organizirane in plačljive ) ne hodi.
Ampak je vseeno vsak dan razlaufan do amena (plavanje, igrala, lovljenje, jahanje).
Zanimiv mi je ta fenomen vključevanja vrtčevskih otrok v vse možne dejavnosti, hitenje k odraščanju. Koliko vam dejansko potem ostane časa za umirjeno družinsko življenje - mislim vožnja, dostava, čakanje...
Najbolj mi je pa odpičeno to , da se mi mamice hvalijo kako štiriletnica hodi ka angleščini, baletno pripravljalnico, vrtec, uram pravljic....aha pa tudi pleničko in dudko pa tudi ima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Volga -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (6.8.2008 11:40:38)

Naš je v zadnjem letu vrtca, torej pri petih, hodil na plesne vaje v okviru vrtca. kaj drugega pa ne. za vse ostalo bo še čas in mi ni bilo lepšega po vrtcu priti domov, normalno skuhati kosilo, se najesti, malo počiniti od službe in vrtca in potrem na igrišče, trampolin, bazen ali kaj drugega pač. Ali pa samo sprehod in sladoled. Se mi zdi, da tako majhni otroci res ne potrebujejo kaj več in da jim je 7-8 ur vrtca vrh glave dovolj in potem družba staršev. Pa če je še tako nadarjen za ne vem kaj vse....

No, letos, ko gre v šolo, bo imel pa glasbeno in karate.

tanjusi -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (6.8.2008 11:49:12)

jaz ti rečem -uživajta dokler lahko, pa brez popoldanskih aktivnosti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

bskrle -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (6.8.2008 11:50:47)

Tudi jaz sem proti dodatnim dejavnostim, otrok do 6 leta oitrebuej starše, ne aktivnosti. Sicer pa starši svoje otroke naučimo največl stvari, a ne!

nena m -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (6.8.2008 11:56:05)

Veliko je odvisno od otroka. Naš je najraje doma. Sicer smo mu zadnje leto v vrtcu predlagali, da bi hodil popoldan 1x na teden na telovadbo, pa je zelo odločno protestiral. Na srečo imamo veliko dvorišče in vrt, tako da lahko porabi nekaj odvečne energije. Sem pa tudi jaz mnenja, da tako majhni otroci niti slučajno ne potrebujejo cel kup aktivnosti in obveznosti.

Lunc_a -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (6.8.2008 12:41:59)

Hmm, zame so aktivnosti to,da gremo skupaj ven na sprehod,se zunaj igramo in on z vrstniki,občasno gremo v toplice...
Ko bo dovolj velik in ,če bo imel željo bo šel na kakšno aktivnost

OliveOyl -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (6.8.2008 21:18:15)

Naš bo 4,hodil je na plesni tečaj.Imeli so ga popoldan v vrtcu-smo mogli plačati.Veliko smo zunaj,rad se žoga,teče...

Rubin. -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (6.8.2008 23:50:15)

Jaz mislim, da je ena dejavnost čist dovolj. Ugotovi kaj rada dela in če ji tega ne moreš nuditi jo vpiši tja.

Naša mala miss je bila doma in zelo rada pleše. Zato sem jo vpisala v plesni tečaj za triletnike, da se druži z otroci in da malo popleše. Je zelo rada hodila in je čist navdušena čakala ponedeljek da gre na tečaj. Iz tega razloga, sem jo ponovno vpisala, kljub temu da gre sedaj v vrtec.

Dashenka -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (7.8.2008 6:44:49)

IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

jaz ti rečem -uživajta dokler lahko, pa brez popoldanskih aktivnosti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ne razumem.
Moja hči hodi na popoldanske aktivnosti samo zato, ker na njih uživa.

Odnos "uživaj, dokler lahko in medtem glej risanke in nori po dvorišču", pa je tudi totalno bedn, saj privzgajaš otroku odpor do vsakega učenja, vključno šolo.
Pri nas doma smo od nekdaj imeli učenje (pa česarkoli že, od kotalkanja pa do latinščine in fizike) za užitek.

tanjusi -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (7.8.2008 11:56:57)

normalno, pa ne pod prisilo pa sam zato, ker že vsi hodijio.

tananejka -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (7.8.2008 12:26:06)

Mojidve hodita na ritmično gimnastiko, ker sami tako želita. Nobenega priganjanja, pregovarjanja, pametovanja....samo njuna želja. Stari bosta 6. let. Letos bosta nadaljevali, če bosta tako želeli.

pajek -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (10.8.2008 19:51:51)

Naša je stara 4 in lahsko leto ni hodila v vrtec, je pa hodila na plesne vaje, k telovadbi in angleščini ter pozimi 3 mesece na drsanje. Vse dejavnosti so jo zelo veselile in niti enkrat ni rekla, da nočeiti.
Letos gre v vrtec in mislim, da bodo vse te dejavnosti kar ostale. Kakor bo pač želela.
Moje mišljenje je, da če otrok rad hodi k dejavnostim, se tam zabava in se ima fajn - zakaj pa ne. Mi kljub dejavnostim najdemo čas za norenje in igranje po dvorišču, za sprehode in čas da vsi trije uživamo skupaj.
Drugo pa je, če so to ambicije staršev, otroci pa tega ne želijo.

sanasan -> RE: dodatne aktivnosti pri predšolskih otrocih (11.8.2008 10:21:32)

pajek, tako tudi jaz razmišljam.

starši in otroci smo si zelo različni. mojim se npr. naju s sestro nikoli ni dalo kam peljat. vse se je vedno vrtelo le okoli hiše. od jeseni smo tudi mi v hiši, pa sem se tudi malo zamislila, ker sem ugotovila, da imamo manj časa za razne aktivnosti.

našega starejšega razen računalništva in smučanja nič drugega ne zanima, aj, pa s tamalo se neverjetno rad igra, pa je 10 let razlike[sm=bravo.gif]
tamala pa je navdušena nad knjigami, pisanjem, smučanjem, kotalkanjem, rolko, borilnimi veščinami, kolesom, gozdom, lutkami, potovanjem, fotografiranjem, plavanjem, badmintonom....
ne vem, a se ta zanimanja potem kaj 'zožajo', ker ji včasih komaj sledim...ji gre pa vse zelo dobro od rok...
no, vsaj shujšala bom počasi, ko se podim za njo z rolerji, ali kolesom...celo smučat sem spet začela, ker sta oba navdušena

mož pa ne zna...pa samo meni se da ju vzpodbujat pri njunih hobijih, ju vozit naokoli in se zanimat
meni se zdi, da moraš pač otroka vzpodbujat v stvareh, ki ga veselijo...

Stran: [1]