spanje z mano (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


branka87 -> spanje z mano (5.8.2008 22:17:21)

Ojla!
Naš Nikec je star 6 mesecev. Navajena sva da ga dajem od 20h ure spat, kar pomeni, da ga dam na zizko  in potem zaspi pri meni. Pol ko zaspi ga pa prestavim v njegovo postelco, potem al se zbudi pa zavrešči od jeze al pa nazaj zaspi, ampak ne za dolgo. Se spet zbudi in vrešči dokler ga ne vzamem k sebi in ga spet dam na zizko, in lepo nazaj zaspi... ga spet odstavim in prestavim...pa je en cajt vredu...pa se spet zbudi in vrešči dokler ga ne vzamem k seb.... in to se zna ponavljat vsako noč skoraj vsake 2-3h.
Včasih pa ga pustim, da z mano spi pa je celo noč vredi do jutra.
Imam občutek, da se je navadil z mano spat in bit priklopljen na zizko....
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Oz. hočem vas vprašat a je pri vas bilo isto?  
Če se je navadil z mano spat, kok ga naj odvadim.... 

hvala vam....pa-pa




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.8.2008 22:43:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Taula -> RE: spanje z mano (6.8.2008 9:48:29)

Otrok naj bi se zbudil kjer zaspi..če torej zaspi ob tebi in se zbudi v svoji posteljici ga je strah.
Če hočeš da spi v svoji posteljici ga tja položi budnega in ga uspavaj v posteljici.




Kranjcanka -> RE: spanje z mano (6.8.2008 10:10:44)

Vedno je zaspal v najini postelji, potem pa sva ga prestavila v njegovo. Sedaj bo 2 leti in je se vedno tako, pac pravljica in klepetek pred spanjem v veliki postelji. Zjutraj pa spet pride k nama.

Ce te moti, da je pri tebi, pac vztrajaj pri njegovi posteljici, josko pa zamenjaj z dudo. Ce pa ti je vseeno pa pac spite skupaj, enkrat bo ze zrel za svojo posteljico.

Meni je vcasih prav lustno, ko imam oba desca ob sebi :)

Lp




bibi77 -> RE: spanje z mano (6.8.2008 10:22:10)

Naša sedaj 8 mesečna punčka se je uspavala na podoben način do 5. meseca (leže, v zakonski postelji, zaspala med dojenjem in spala z mano). Po 5.mesecu sem jo po dojenju, napol spečo, začela polagati v njeno posteljico. Nekaj časa se je nonstop prebujala, a sem vztrajala in jo polagala nazaj v posteljico in sedaj brez problema spi sama. Se pa ponoči še vedno 2x prebudi in se doji..




wing -> RE: spanje z mano (6.8.2008 10:33:57)

IZVIRNO SPOROČILO: bibi77

Naša sedaj 8 mesečna punčka se je uspavala na podoben način do 5. meseca (leže, v zakonski postelji, zaspala med dojenjem in spala z mano). Po 5.mesecu sem jo po dojenju, napol spečo, začela polagati v njeno posteljico. Nekaj časa se je nonstop prebujala, a sem vztrajala in jo polagala nazaj v posteljico in sedaj brez problema spi sama. Se pa ponoči še vedno 2x prebudi in se doji..



Pri naši 8 mesečnici je zelo podobno, le da sem jo jaz od začetka polagala v njeno posteljico, ker se nisem navadila spanja zraven nje. Uspava se ob dojenju, potem pa jo položim v posteljico. Pred par meseci je bilo dovolj, da je bila dremava, ko sem jo preložila, zdaj pa mora kar trdno zaspati, da se ne prebudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Me prav zanima, če in kdaj bi zaspala sama, če bi jo dala budno v posteljico, kot pred 3m,hm, bi pa bilo fino.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




annie -> RE: spanje z mano (6.8.2008 10:43:34)

Naš skoraj 11 mesečnik se zvečer pred spanjem vedno uspava na najini postelji in tole ne menjam za nič na svetu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ko zaspi pa ga vedno položim v njegovo posteljico in če se slučajno takrat malo predrami ni nobenega problema, mu dam dudo in nazaj zaspi.




only_me -> RE: spanje z mano (6.8.2008 11:16:37)

ja naš zvečer zaspi poleg mene. In potem ga prestavim v njegovo posteljico. Po navadi se zbudi okoli 8 ure zjutraj in nič ne joka (ker se zbudi v drugje kot zaspi - tak da temu jaz ne bi ravno dala veljati). Če pa se zbudi prej, pa tudi ne joka, ampak stoji v petleku in me tako dolgo drega po glavi, da se zbudim. Takrat ga prestavim k nama in spimo do jutra.

To prakticiram že od njegovega rojstva - če se zbudi, gre k nama in takoj zaspi naprej - všasih ga spet prestavim v njegovo posteljico, večina pa kar pustim z nama, ker tudi meni paše njegova carta- pa smo vsi naspani. Nikoli nisem prakticirala tega, da bi vstrajala pri tem, da ga ponoči ne dvignem iz njegove posteljice, ali pa da bi ga zamotila s flaško (dude pa itak noče).


Čez dan pa dobi flaško, gre v njegovo posteljo in zaspi sam.


... če ga želiš tega odvadit, pač vstrajaj - bo malo hudo na začetku, ampak po moje bo uspelo. 




only_me -> RE: spanje z mano (6.8.2008 11:17:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Kranjcanka


Meni je vcasih prav lustno, ko imam oba desca ob sebi :)

Lp



jaz tudi ne zamenjam tega za nič na svetu.




branka87 -> RE: spanje z mano (6.8.2008 21:07:28)

meni je prav lušno, če spi z mano, ampak problem je ker spimo trije v postelji in je potem gužva.... da bi pa zamenjala dudo za zizko pa sploh ne pride upoštev, ker je sploh noče...




Anonimen -> RE: spanje z mano (6.8.2008 21:48:48)

Jaz ga dam na svojo stran, pa ograjca je tam in je super. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]