kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Moyca_ -> kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (5.8.2008 20:12:28)

ja ne vem no, kakšna pooblastila imajo po novem, so pa neverjetni. Vedno vse sama plačujem na rok, res pa je da se pri velikem številu računov kdaj tudi kaj izgubi ali pa preprosto spregledaš. In gospa DURS je seveda poslala kar izvršbo za nek DDV, grem hitro preverjat na trr in seveda so si gospodi že sami postregli z dodatnimi stroški vred. Nobenega opomina in nič (ker če bi bil bi plačala). Pregledali smo vso pošto, ker vse skeniramo kar prejmemo po dnevih in nič.
Sedaj pa se sprašujem kje jim takšna pooblastila, in da ti sploh ne dajo možnosti da jim morda celo poveš da se motijo. Nič,..
A si res lahko to privošijo??? Računovodkinja pravi da bo prevrila, ampak da bo držalo, ker se je prejšnji mesec enako brez opomina zgodilo njeni stranki, ki pa je zadevo en dan prej plačala, drugi dan pa so ji še trgali,..

Ni mi jasno res ne. Le kdo jim lahko da ta pooblastila,...




Anchikaa -> RE: kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (5.8.2008 20:24:10)

Ja moyca tako to ponavadi je.Tisto kar je bogi človeček dolžan državi si takoj vzamejo,ko pa so oni tebi kaj dolžni pa si kar nek rok postavijo in niti slučajno da bi ti kak dan prej plačali.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tako to je,Slovenija!




pomar*ANČA* -> RE: kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (5.8.2008 20:26:35)

tudi jaz se sprašujem od kje jim taka pooblastila. meni se je zgodilo, da sem navedla napačen sklic in oni so trgali iz računa z obrestmi vred, firma pa ni dobila nobenih obresti za denar ki je ležal pri njih oz so oni razpolagali z njim... vredu, se napaka najde, reši, ampak mi ni všeč način dela ki so si ga začeli dovolit.




Moyca_ -> RE: kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (5.8.2008 20:50:00)

ja definitivno preveč




katjes -> RE: kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (5.8.2008 21:15:28)

Jaz bi v tvojem primeru urgirala direktno pri namestnici direktorja na Generalnem davčnem uradu. Imaš mail naslov na DURS-ovi strani.
Lahko bi vseeno prej poslali obvestilo pred izvržbo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




muška -> RE: kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (5.8.2008 22:15:26)

nam so tudi trgali ta mesec DDV, brez kakršnega koli opozorila, pa seveda še kao stroške zraven in ne vem kaj še vse. Sem dala vsa besna papirje računovodkinji včeraj, da malo preveri za kaj gre.

lahko pa besniš kolikor hočeš,in pišeš pritožbe,  ampak pomoje bo vse padlo na jalova tla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




kofetek2010 -> RE: kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (5.8.2008 22:33:31)

Tako pač počnejo. Te zanima kolk časa se čaka, če se ti zgodi, da ti plačaš preden dobi banka Sklep - torej imaš 2x plačano? ....

....
....
.... cel mesec - torej od naslednjega obračuna DDV. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




Moyca_ -> RE: kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (6.8.2008 8:28:54)

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Tako pač počnejo. Te zanima kolk časa se čaka, če se ti zgodi, da ti plačaš preden dobi banka Sklep - torej imaš 2x plačano? ....

....
....
.... cel mesec - torej od naslednjega obračuna DDV. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

bom poklicala sedaj




Moyca_ -> RE: kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (6.8.2008 13:52:27)

njihov velecenjeni odgovor:


V zvezi z vašim vprašanjem vam v nadaljevanju posredujemo naslednji odgovor:
 
V skladu z določili 56. čl. starega Zakona o davčnem postopku - ZDavP-1 (Ur.l. RS, št. 21/06) je davčni organ bil dolžan zavezance, ki v roku niso izpolnili obveznosti z opominom obvestiti o višini neporavnanih zapadlih davčnih obveznosti z opozorilom, da bo v primeru neizpolnitve zoper njih uveden postopek davčne izvršbe. Navedeno je davčni organ redno izvajal, zaradi česar postopka davčne izvršbe ni bilo mogoče uvesti brez predhodnega sklepa.
 
Z dnem 01.01.2007 je v veljavo stopil sedaj veljavni zakon - ZDavP-2 (Ur.l. RS, 117/06), ki davčnega organa k izdaji opomina več ne zavezuje oz. opomina pred uvedbo postopka davčne izvršbe sploh ne predvideva. Zaradi navedenega davčni organ pred uvedbo postopka davčne izvršbe davčnih dolžnikov ni več dolžan predhodno obveščati ampak je predvidena takojšnja izdaja sklepa o davčni izvršbi.      
 
Lep pozdrav !
 
 




Moyca_ -> RE: kako zdaj ta DURS dela in njegova pooblastila???? Izvršba brez opomin (6.8.2008 21:25:28)

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Tako pač počnejo. Te zanima kolk časa se čaka, če se ti zgodi, da ti plačaš preden dobi banka Sklep - torej imaš 2x plačano? ....

....
....
.... cel mesec - torej od naslednjega obračuna DDV. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

NA TO VPRAŠANJE -TOREJ KAJ PA ČE SE ZMOTIJO PA SEM DOBILA TOLE:

V primeru pomote davčnega organa ima davčni zavezanec pravico do vračila neupravičeno zarubljenih sredstev (kar davčni organ stori po uradni dolžnosti) ter povračila povzročenih stroškov (kar zavezanec zahteva z vlogo). Neupravičen sklep o izvršbi davčni organ odpravi, kar pomeni, da se odpravijo tudi vse negativne posledice takega sklepa. V praksi ugotavljamo, da povsem neupravičenih sklepov praktični ni oz. so zgolj izjema, prihaja lahko zgolj do odstopanja glede višine davčnega dolga, kar davčni organ korigira s sklepom o utesnitvi.
 
Davčni organ vztraja na stališču, da gospodarskih subjektov, za katere velja načelo samoobdavčitve, pred izdajo sklepa ni potrebno posebaj obveščati, saj višino svojih davčnih obveznosti obračunajo same, davčnemu organu pa predložijo obračun v katerem višino davčnih obveznosti prikažejo. 
 
Lep pozdrav! 




Stran: [1]