Anonimen -> RE: Poginila je zlata ribica:( (1.9.2008 17:57:36)
|
Bom se jaz povedala kako je bilo pri nas. Moja tamala si je zelo zelela domaco zival,se najraje psa,pa smo v bloku,veliko potujemo in ko nas ne bi bilo,nimamo nikogar da bi nam v odsotnosti cuval zival,kuza pa sploh ne. Pa smo se odlocili da bomo imeli pa akvarijske ribe.Ze takoj smo naredili napako ker nismo kupovali prav v trgovini za za zivali,temvec tam kjer se prodaja na veliko,oz.ni da ni.No kupili smo 250l akvarij z vsem kar pase zraven,in ko naj bi bila voda pripravljena tudi ribe.In to veliko,in vsesorte.Se sanjalo se nam ni,da so lahko samo dolocene skupaj,niti koliksno stevilo mora biti posameznih vrst.Vsak si je izbral svoje.Na zacetku smo bili vsi navduseni,moz je prvo ko je prisel iz sluzbe sibal obcudovat ribice. Potem so nam pa zacele poginjati..moram priznat da sem jokala,ceprav nisem neka cmera...v trgovini so nam rekli samo naj menjamo na vsake 3dni skoraj polovico vode in zraven prilijemo neko tekocino,potem pa lahko spet kako ribico dodamo. No kakorkoli,povedali nam nikoli niso nic pametnega,vsak drugace,eden je se celo rekel,da se voda menja na vsake pol leta...ribice so pa kar umirale,in ko je umrla se moja najljubsa skalarka sem bla pa ze na tem da akvarij z ribami prodamo,ker je slo za njih en kup enega casa,denarja,zivcev in solz. Ko smo se prikljucili na net,sem pa takoj zacela prebirati o akvaristiki,kupila sem knjigo...kakorkoli,prej nisem imela pojma,vse kar smo poceli smo poceli popolnoma narobe,prodajalcem je bilo popolnoma vseeno vazno da smo mi vsak teden tam veselo zapravljali,pa seveda so ribice se kar umirale. Zdaj jih imamo ze 3leta,in stanje in znanje se je mocno popravilo.Ne recem da sem zdaj strokovnjak,nam pa ribica le redko kaksna pogine. Tko da res je bolje da se,predno si omislis kakrsnokoli zival,cibolj pozanimas o le tej.
|
|
|
|