MARTINŠČICA
|
Hojla! No, mi smo v petek prišli z morja, kjer smo 13 dni neznansko uživali. Imeli smo super vreme, morje je bilo toplo, res fajn. Prvi dan se je eden ko jesihar zdrl v morju, drugi pa zvečer pod tušem. Naslednje dni sta pa oba uživala tako v morju kot pod tušem. Morska klima jima je dobro dela, saj nista imela nič muckov v nosu (kar imata sicer vsak dan in jima jih po kopanju zaugam z ustno črpalko), spala sta od 21.00 do 5.00, potem pa do 9.00 ali 10.00, tako da sva tudi midva imela dopust. Podnevi smo zaradi vročine (cca 30°C) jedli včasih tudi na 2 uri, sicer pa na 3. Navadili smo se tuširanja, zato smo doma opustili kopanje v banjici. Meni je to bistveno lažje in vsaj križ me več ne boli zaradi tega. Pa še mala dva lahko dlje uživata v vodi. Veliko smo prehodili z vozičkom, tako da sem celo izgubila 1 kg, kljub basanju s sladoledom, ribami, krompirjem, pivu ... Tinkara2008, nič ni bilo prezgodaj za mala dva, 16.9. bosta stara 4 mesece, pa sta oba uživala. Naslednji teden imamo 2x razgibavanje na fizioterapiji, pa pregled v neonatalni ambulanti, kjer nam bodo povedli ali imata dovolj trde buče ali ne in nam na novo določili št. kapljic D3 vitamina. Koliko jih ve dajete svojim malčkom? Konec meseca imamo slikanje kolkov, oktobra pa pediatra. Tudi naš manjši zadnji mesec vsakič kako uro po obroku malo pljuva/poliva. Včasih prozorno tekočino (predvidevam, da želodčno kislino), včasih je ta tekočina pomešana s sesirjenim mlekom. Se pa to vedno dogaja, ko je vesel, ko miga z vsemi štirimi in se suka levo, desno, dviguje noge ... Tako da mislim, da je le prehitro preveč aktiven in zato poliva odvečno mleko ... Bom omenila pri pediatru, da pove, če je to lahko problem. Krčev pa nima nobeden, HB. Mraz je pa res, mi smo s 30°C prišli na 10°C, noro. Naša dva spta na začetku vedno na boku (menjam strani), potem pa se sama prevalita na hrbet. Na trebuh jih ne dajem, zaradi možnosti zadušitve (odsvetoval mi je tudi pediater). Baje, da so spanje na trebuhu zelo svetovali pred 20. leti, pa je bilo veliko nesrečnih primerov zadušitve ... V vozičku jih po nasvetu fizioterapevtke najprej dam na hrbet, s plenicami podložim križ, noge in ju založim s strani, da ne "opletata" sem ter tja. Vendar jima ta položaj nič kaj preveč ne ugaja. Ko na hrbtu že zeloooo nergata, ju dam na bok in potem smo na sprehiodu lahko 2 uri BP. Glede jezička ne vem, predbidevam pa, da ni dobro zaradi zob, saj so nam že na MŠ rekli, da če otrok spi z odprtimi usti, naj spodnjo čeljust nalahno dvignemo in mu tako zapremo usta. Če pa stalno jeziček ven gleda, ima pa tudi stalno usta odprta. Zdej sem fuuuul neki pametna, no. Pojma nimam. Mi melko kupujemo v Müllerju, če nam bo ZK odobrila, bomo mleko dobili na recept. Do tedaj ne mislim v Kolinsko in menjat vrste mleka. Sedaj imamo Bebo in ne vem, kaj bi bilo, če bi zamenjali z Mulumilom ali AM ... Si kar ne upam reskirat. Upoštevam nasvet ... Sayuri, tole z vlomilcem pa tudi ni mačji kašelj. Pri nas sta pa doma (ko smo bili na morju) ena dva nepridiprava skakala okrog hiše, pa ju je svakinja opazila, poklicala policijo, so ju popisali, naslednji dan pa so prijeli skupino ljudi, ki so v zadnjem letu v našem koncu oropali preko 70 hiš. se nam je kar odvalil kamen. Sasi13, dobro se spočij, da boš lahko kos vsem nalogam in forumu. Miska_32, popolnoma se strinjam s tabo. Vse smo lahko vesele in srečne, da imamo svoje sončke. Ko se pa zasmejijo, se pa itak stopimo in pozabimo na prepogosto vstajanje, jok ... Dobrodošle tanove! Fajn je, da nas je veliko, da izmenjamo čim več izkušenj. Zdaj grem pa v vodoravni položaj. Nočko! Martinščica