mami3 -> RE: atopijski dermatitis (6.8.2008 7:49:44)
|
Mi smo imeli zelo hud AD. REševali smo ga z raznimi in kremami, najbolje se je izkazalo navadno hladilno mazilo!! KAdar je bilo srbenje hudo, sem jo umila po obrazčku z mrzlo vodo in potem namazala s hladilnim m. Se pa dobi v trg. z zdravo prehrano ena taka vrečka s želatinasto snovjo, ki jo postaviš v hladilnik, da zmrzne in potem to otroku daš na srbeče mesto. Vendar le za trenutek!! Ker snov v vrečki zmrzne in ni dobro, če je to predolgo na koži. Nam je to pomagalo. Sicer ob poslabšanju uporabljamo kremo s cinkom (vse zmešano v lekarni brez dišav in vsega), če pa vidim, da se ne celi s to remo, 2x ali 2x uporabim Elocom, advantan, karkoli imam tisti trenutek. Jaz sem ugotovila, da je keč v tem, da koža mora biti zdava, da ne srbi., Kar pomeni, da naredi vse, da jo pozdraviš. Mi smo jo na začetku cel mesec in več mazali z advantanom, samo drugače ni šlo. Je imela tako globoko vse skupaj. Zato zdaj ukrepam takoj. Upam, da nisem preveč naložila, samo nam je to pomagalo. In vem, kako huda nadloga je AD. Trpimo vsi, starši in otroci. Zato je prav, da se to omeji. Po drugi strani je pa seveda potrebno ugotavljati, zakaj pride do tega. Mi smo za nekatere stvari že ugotovili, za vse pa ne.
|
|
|
|