Anonimen -> RE: Služba in nosečnost - kaj narediti (5.8.2008 19:20:01)
|
Še moja izkušnja. Začela novo službo, zanosila prvi mesec (pred tem 2 leti neuspešno, čeprav jemala Klomifen). Sicer sem ugotovila, da sem noseča pri 10 tednih. Od sreče se čist izbezumila, niti pomislila na službo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. No vsaj v prvem momentu ne. Kasneje mi je bilo 5 min bedno, ker sem nova v službi , pa že zanosila,.... Povedala po NS, sprejeli nadpovprečno pozitivno. Je pa res, da je moja služba za nedoločen čas, tako, dase ne rabim obremenjevat kako bo potem. Jaz sem se odločila za menjavo službe, ker mi prejšnja ni več odgovarjala, nisem pa več hotla čakat, da bom dala porodniško čez. Mi je zdravnik napovedal, da bo verjetno zanositev težja, morda potrebna celo umetna oploditev. Ja človk pa ne more večno čakat. Nisem nič razlagala, da se trudimo zanosit, ker to nikogar ne briga in je to moja in partnerjeva odločitev. Se mi pa zdi fer, da po treh mesecih nosečnosti poveš delodajalcu, da se lahko pripravi na tvojo odsotnost. Sploh, če je vmes še kakšna bolniška. No, sicer pa vsak po svoje. Se mi pa zdi, da, če zaposluješ ženske od 25 -35 let, je zelo velika verjetnost, da bojo enkrat zanosile. Pa kaj pol, sej niso edine. Porodniška mine in gremo dalje. Normalni delodajalci to razumejo in sprejmejo kot nekaj normalnega. LP
|
|
|
|