|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Južna Primorska
13.8.2008 8:33:15   
melaverde
dobro jutroo!!

ampak spet ni dobro user posted image
Val je imel ob 4h popadke in ni šans spat user posted image
valda sem sedaj vsa povožena in neprištevna, pa še v lužbi ne gre nič prav...ah, hvala bogu je kmalu četrtek user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: thaiss
melaverdeuser posted image user posted image user posted image

kaj naj si s tem razlagam ????????????????????????

helenav, ma to uvajanje je tako različno...od vzgojiteljic, do otrok in valda staršev... nam je rekla na roditeljskem da zna trajat tudi mesec dni, nekateri pa jočejo celo leto user posted image user posted image  mislim, da je imela thaiss omejeno uvajanje  s strani vzgojiteljice,ma lahko da je najboljše tako user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Val je najino življenje razburkal 9.junija 2007 ob 8:51

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 201
13.8.2008 9:32:36   
Naja30
Nas tudi čaka uvajanje. Ma mislim, da pri naši ne bo problema. Upam vsaj.
Kdaj boste pa uvajale? Konec avg ali sept.? Mi še nismo imeli niti sestanka z vzgojiteljico. Ali gre kateri v vrtec v Izoli?

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 202
13.8.2008 10:04:11   
asso
Oj,

glede uvajanja. Jaz sem takega mišljenja, da se otroka pripelje, se je malo z njim. Se malo umakneš in od daleč opazuješ in ko te otrok išče se pokažeš... Prvi dan par urc, naslednji malo več ga pustiš samega in če te išče, naj vzgojiteljica pove, da boš kmalu prišla...
Konec tedna ga nekje pustiš cel dan.

Otrok mora videt, da boš prišel ponj. Če se zgodi pa, da noče v vrtec nima smisla ga več "uvajat", ker potem bo samo pričakoval, da boš z njim. Pač moraš prekinit in ga pustit. Prej ali slej se bo navadil. Z muko ali brez.

Pri Nastii je bilo tako, da na začetku ni bilo problema. Tudi sama je hotela nekje drugi tretji dan tam spat (ker je videla druge), ampak se je bala. Rekla sem ji, da naj proba in če ne bo hotela naj pride ven, da jo čakam zunaj. Prvi dan se ni hotela niti uležt, dali so ji ležalnik in je takoj šla ven, naslednji dan se je probala ulešt in je malo ležala, nato prišla ven. Rekla sem ji, da če slučajno zaspi, da jo bom čakala. Dan kasneje je že zaspala in seveda sem jo morala čakati zunaj, da vidi, da pridem po njo (itak ko se zbudijo so bolj občutljivi) in tako je nato v vrtcu tudi spala.
Krizo je imela nekje sredi drugega tedna, ko je ugotovila, da to je vsak dan. Zjutraj je jokala in ni bilo drugega kot jo pustit vzgojiteljici in it. Čeprav je težko moraš pač prekinit, ker če ne se ne bo nikoli navadil. Trajalo je cca. en teden, da se je totalno umirila, malo je jokcala ko sem jo pustila, spraševala po meni, ampak vsak dan manj. So jo zamotli.
Vendar še danes ko pridemo v vrtec noče se odlepit od mene. Moram jo pustit v naročju ene od varušk (ki mimogrede si ona zbere h kateri bo šla) in je ok.
Zdej gre dosti raje v vrtec kot recimo pred pol leta...

Je bil pa en fantek, ki se mi je res smilil. Je tako jokal za očetom, pol ure se ni umiril, lezu potleh, proti vratom... tudi če so ga zanimirale ni poslušal... in tudi on se je navadil.

Tako pač je, morajo se navadit. Na začetku jim pokažeš, da boš prišel po njih in pride moment, ko moraš pretrgat, pustit in it.

Pomoje tisti otroci, ki so navajeni kje ostat (npr. pri nonotih, ki živijo v drugem karju) jim je malo lažje, kot tistim, ki so bili non stop z mamo...

joj, sem se razpisala...

Mela, a zato si me spraševala, če imam majhne učke. Si upala, da vsaj nisi edinauser posted image user posted image  Valda Val ni hotel spat. Je hotel bit še malo z mamouser posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 203
13.8.2008 11:15:45   
helenav
ma ne en mesec uvajanja??????mela si mislila, mogoče  da rabijo en mesec da se navadijo?....

"Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel." dr. Janez Drnovšek

http://miskula.myminicity.com/
http://miskula.myminicity.com/ind/
http://miskula.myminicity.com/tra/

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 204
13.8.2008 11:36:48   
nektarina
Mela: uvajanje vrtca cel mesec??? In kdaj greš delat?

Helenav: res n ekatere trgovin e kupujejo pri Mireli. Meni so mi rekli naprimer za Clark.
Ta punca, ki pa ima trgovino v Izoli pa sigurno  ne kupuje  pri njej, ker jo osebno poznam in vem,da gre v nedeljah ko zmanjka  v nabavo  malo naprej od Padove. Tam so  sami veliki grosisti. Je pa rekla, da ne razume kako lahko  Mirela prodaja po takih cenah, ker je že nabavna pri nekaterih grosistih visoka. Nekatere stvari se  sploh ne upa grosistično kupit , ker bi morala imet visoke cene. V glavnem ni vse tako  lahko kot se sem si jaz mislila.

Kakšen zaino  pri prav za vrtec.  Kaj se meni splača kupit enega večjega ali dva majhna???

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 205
13.8.2008 12:17:17   
melaverde
IZVIRNO SPOROČILO: helenav

ma ne en mesec uvajanja??????mela si mislila, mogoče  da rabijo en mesec da se navadijo?....

NE, na našem roditeljskem sestanku je rekla, da potrebujejo otroci od 1 tedna do 1 meseca uvajanja, odvisno od otroka. za se navadit pa rabijo tudi leto, vprašaj thaiss.... Rekla je tudi, da kriza definitivno pride, lahko tudi čez dva meseca... in da moramo bit ful pozorni na prehranjevanje in bolehanje ker so tudi to znaki neugodja

Val je najino življenje razburkal 9.junija 2007 ob 8:51

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 206
13.8.2008 12:23:28   
helenav
Ta punca, ki pa ima trgovino v Izoli pa sigurno ne kupuje pri njej, ker jo osebno poznam in vem,da gre v nedeljah ko zmanjka v nabavo malo naprej od Padove.

vem samo to....preverjeno....ista etiketa, popolnoma enaka firma na listku  pri oblekicah kupljenih v Mirelli ( al kjerkoli pač) in pri njen...ter ista etiketa kupljenih cotk na placu v miggie in pri njej...s tem da je tam ene 4 eur ceneje..toliko vem jaz...kar sem sama prevrla....je pa tako da itak je vse made in china....več ali manj

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 207
13.8.2008 12:26:02   
helenav
do 1 meseca uvajanja

samo kako zgleda to 1 mesec uvajanje? si ne predstavljam...treba je it delat..najbrž bodo res krize..samo kaj češ naredit

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 208
13.8.2008 13:21:33   
Naja30
asso, ful si dobro napisala in se strinjam s tabo. Mislim, da je 14 dni uvajanja vrh glave. Če vidiš, da ne gre drugače, pač prekineš in treba je potrpet solze in jezo in žalost. Seveda pa obstaja majhen procent otrok, ki se nikoli ne navadijo na vrtec. Tudi sama sem delala v vrtcu in vem, da je pri ene 3/4 otrokih, ki se ne morejo navadit, krivo to, da imajo starši probleme s tem. Npr.stoji ob vratih in gleda not, ko ga otrok zagleda, je seveda jok, starš odpre vrata, objame otroka, ko se po 15 minutah končno odlepita, spet gleda skozi okno... In tako ne gre.
Nočem biti pametna, ker tudi svoje še nisem uvedla. Upam, da bo šlo, ker je kar navajena ljudi in nima problemov v varstvu pri babici ali kakšni moji prijateljici.

Tudi jaz sem slišala za tisto trgovino v Izoli (mislim, da mislimo vse isto), da nabavlja v mireli.
Kaj pa pri kitajcih v Trstu kupujete kdaj?

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 209
13.8.2008 13:37:21   
nektarina
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Tudi jaz sem slišala za tisto trgovino v Izoli (mislim, da mislimo vse isto), da nabavlja v mireli.
Kaj pa pri kitajcih v Trstu kupujete kdaj?

Ja kupujejo vsi pri istem grosistu, tudi lark in to v Italiji ker je tam najceneje. Jaz pa najraje kupujem v Hoferju ko so offerte. Tako pridem najcenejše skozi in kvaliteta OK.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 210
13.8.2008 13:50:59   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: helenav

Ta punca, ki pa ima trgovino v Izoli pa sigurno ne kupuje pri njej, ker jo osebno poznam in vem,da gre v nedeljah ko zmanjka v nabavo malo naprej od Padove.

vem samo to....preverjeno....ista etiketa, popolnoma enaka firma na listku  pri oblekicah kupljenih v Mirelli ( al kjerkoli pač) in pri njen...ter ista etiketa kupljenih cotk na placu v miggie in pri njej...s tem da je tam ene 4 eur ceneje..toliko vem jaz...kar sem sama prevrla....je pa tako da itak je vse made in china....več ali manj

Verjetno Mirella in ta trgovina v Izoli nabavljajo pri istem dobavitelju (grosistu). Mirella nabavlja (vsaj je) v Napoli in roba je vsa Kitajska, samo etikete strižejo dol, ker ne sme pisat, da je Kitajskouser posted image  Ne vem točno zakaj. Vem, da je to kolegica delala, ko je pri njej delala.
Je bila pa tudi ena trgovina v Prosecu (grosist), kjer so imeli poceni robo in pri njih je kupovalo večina naših "poceni" trgovin (ena v Portorožu), ki niti niso bile tako poceni glede na dobavno ceno. In pri tem si cvikal, da ne ostaneš z luknjo na ritiuser posted image user posted image user posted image  Preverjeno s prve roke, ker je tu delala kolegica, ki je prej pri Mirelli. Zdej pa se je preselila v Udine...

1. mesec uvajanjauser posted image  Ma ta je šla ča. Ponavadi pravijo 1 teden... Jaz imam srečo, ki imam že eno noter in ko bo mlajša jokala bodo lahko poklicali sestrico in upam, da se bo umirila

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 211
13.8.2008 14:43:05   
nektarina
Itak je vse  precenjeno in kitajsko. ISto dela  Venera, daje gor  svoje etikete.
Štrace so vedno štrace.

Asso: kaj  tvoja ta mlajša gre prvič v vrtec?

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 212
13.8.2008 20:06:54   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: nektarina
Asso: kaj  tvoja ta mlajša gre prvič v vrtec?

Ja, ja...je zastonjuser posted image user posted image user posted image  Upam, da glede na to, da non stop lavfa za drugimi otroci in jih bi božala, da ne bo problemovuser posted image

Še eno opozorilo tistim, ki mi naročujejo kaj v akciji. Prosim, nočem niti centa več. Najboljše, da kupite v akciji, ker je ceneje in meni daste provizijo za uslugo - pa sej potem se skoraj ne splačauser posted image  Ne resno. Ni problema in res nočem nič več. Sej obe dobro veste, katerim je bilo namenjenouser posted image  Ena pijača ob priliki bo čisto prevečuser posted image

Nam je danes uspelo se it kopat. Ko sem šla iz službe mi je bilo tako vroče, da na poti domov sem se odločla, da se gremo malo kopat (pa še dragi je javil, da dela do petih al še kaj čez). Tako, da smo vse tri šle in kljub temu, da se itak nisem uspela kopat, sem se vsaj ohladila. Potem pa še po špežo v DM in Spar in zdej sem ko štraca, ker z obema v trgovinouser posted image  dobim po hitrem postopku sive lase.

Moj računalnik gre v spanje in kmalu jaz z njim. Lahko noč.

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 213
13.8.2008 21:31:14   
thaiss
Mi smo se šli tudi danes popoldan kopat, smo bili na svetilniku in nam je bilo prav lepo!!!

thaiss koliko časa si ti uvajala??oziroma po kolkem času je bil že cel dan sam...

jaz sem Matio zelo malo uvajala, ker so mi tako predlagali v vtcu. Prvi dan sva bila pol urce skupaj, 2.dan sva bila eno urco skupaj, tretji dan pa sem ga že pustila eno urco samega-->>najhujša urica v mojem življenjuuser posted image
Od četrtega dne pa naj bi bil sam, tako da sem ga puščala po 2-3 urce.
Čeprav moj Matia ni ljubitelj vrtca, še vedno vsako jutro joče (smo imeli tudi obdobja ko ni), ampak je po 10.minutah potolažen, je moje osebno mnenje da je boljše da je otrok čimprej sam v igralnici, ker čene se navadi da je mama tam z njim in to je pomoje še slabše.
Meni se skoraj vsako jutro para srce ko se tako dere, ma ni druge kot ga oddat in it, sej mu po poti do vrtca razlagam da se bo igral in.... pa da kmalu pride nono ponj... ampak ko prideva pred igralnicouser posted image user posted image user posted image

Ene pa boste prišparale letos na vrtcu (asso, nektarina,sibil,dskubin..)user posted image user posted image user posted image

Naja3 moj je v Izolskem vrtcu, v katerega gre tvoja???

nektarina pomoje je boljše da imata vsak svoj nahrbtnik. Ne me vprašat zakaj, ker ne vemuser posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 214
13.8.2008 21:48:41   
majrim
naja3....tudi moja Neža gere v vrtec...v školjkouser posted image user posted image user posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 215
13.8.2008 21:51:35   
thaiss
zdej sem si naložila slike na računalnik, pa jih še malček sem pripopamuser posted image

s sestrično Evo
jaz bom slikal ti pa pozirajuser posted image  user posted image   user posted image
user posted image   user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil thaiss -- 13.8.2008 21:52:56 >

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 216
13.8.2008 22:03:39   
majrim
nektarina...zakaj pa ti nikoli ne prideš na babji čvek???user posted image user posted image user posted image
thaiss, mela, austen....drugič upam,da se nam pridružiteuser posted image user posted image user posted image user posted image , pa tudi ti naja in še kaka...sej ni važno,če se poznamo...vsaka je dobrodošla...več nas je ,bolj se nasmejemo...se pa strinjam s tabo asso, da bi mogle naredit še en giro,sej je blo še zgodajuser posted image user posted image user posted image
asso...kaj težiš???user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...ne razummmmem kaj pišešuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
dskubin....super te je bilo videt user posted image user posted image user posted image user posted image
...nič,kosilo je narejeno...zdaj pod tuš in brat v pojstlouser posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 217
13.8.2008 22:05:47   
majrim
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...do kdaj si bla na plaži???...sem šetala tam okoliuser posted image user posted image user posted image user posted image ...ampak zadnja je zakonuser posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 218
13.8.2008 22:06:34   
thaiss
majrim ste ble z Nežo kej na plaži???
Boš imela dopust ko boš uvajala??

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 219
13.8.2008 22:06:43   
majrim
helenav...kje si se zgubila user posted image user posted image user posted image user posted image ...v petek napovedujejo dežuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 220
13.8.2008 22:08:16   
thaiss
ups si me prehitela...user posted image na plaži smo bili od 17h - 19.30

na zadnji se KAO smejeuser posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 221
13.8.2008 22:08:21   
majrim

majrim ste ble z Nežo kej na plaži???
Boš imela dopust ko boš uvajala??

nismo bleuser posted image ...se ne utegnem obrituser posted image ...sem vzela pa dopust zadnji teden v avgustu in bomo hodle...ja,tudi prvi teden v septembru sem vzela, da se bomo malo cartaleuser posted image user posted image user posted image ...da ne bo rekla,da sem jo čisto zapustilauser posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 222
13.8.2008 22:09:09   
majrim

ups si me prehitela...user posted image na plaži smo bili od 17h - 19.30

na zadnji se KAO smejeuser posted image

čudno,da se nismo srečaliuser posted image user posted image ...smejeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 223
13.8.2008 22:10:25   
majrim
mela....user posted image user posted image user posted image user posted image  da se ne ponovijo take nočiuser posted image ...te pogrešamuser posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 224
13.8.2008 22:11:01   
majrim
nič,grem...zgleda da mi je še thaiss ušlauser posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Starši, ali poznate pravilo 3-6-9-12?
V dobi sodobne tehnologije je zasvojenost z internetom žal vedno bolj prisotna, predvsem med mladimi. Kot vsaka druga bo...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?