Sibil_ -> RE: Južna Primorska (10.12.2008 15:49:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: asso Evo, mislim, da je tu dovolj jasno zapisano, in da bo (žal) držala moja in Thaissova teorija: Pravico do celotnega dopusta pridobi delavec po preteku časa nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od 6 mesecev, ne glede na to, ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. V nekaterih primerih pa ima delavec pravico do izrabe zgolj sorazmernega dela dopusta, in sicer po 1/12 celotnega dopusta za vsak mesec dela v koledarskem letu. Ti primeri so: - če v koledarskem letu, v katerem je sklenil delovno razmerjeni pridobil pravice do celotnega letnega dopusta (ker se je npr. zaposlil v drugi polovici leta in torej do konca leta še ni preteklo 6 mesecev); - če mu preneha delovno razmerje pred potekom roka, po preteku katerega bi pridobil pravico do celotnega letnega dopusta; - če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem. Pri izračunavanju sorazmernega dela dopusta se najmanj polovica dneva zaokroži na cel dan. (Če ima delavec npr. 30 dni dopusta in je delal en mesec v koledarskem letu, na podlagi česar mu pripada ena dvanajstina dopusta, pomeni, da mu pripadajo trije dnevi (ena dvanajstina od 30 je 2,5, kar se zaokroži na 3). Če delavec med koledarskim letom menja službo, sta mu njegov stari in novi delodajalec dolžna zagotoviti izrabo vsak sorazmernega dela dopusta, ki se določi glede na trajanje njegove zaposlitve pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu Jaz pa to z modrim razumem kot da imam pravico do celega dopusta.Ker je 1.12.08 preteklo 6 mesecev od zaposlitve. In tisto od januarja naprej vem da je tako, da se ti prenese itd.Ampak tole pa mi ne gre skupaj - ma saj je tudsi tema na finančnih dilemah in mipravijo da imam pravico do celega.Mah?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|