spanje v jasih (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Freycha -> spanje v jasih (5.8.2008 10:37:04)

Sicer nas konec avgusta čaka enotedensko uvajanje v jasli, pa me vseeno zanimajo določene stvari. To,  da mora imeti otrok copate mi je že jasno. Da mora biti v nekih udobnih oblačilih tudi. Kaj pa, ko grejo spat? Spijo kar v tistem, kar imajo na sebi, al se jih kaj sleče? Je potrebno kaj drugega s sabo prinesti?

glen -> RE: spanje v jasih (5.8.2008 10:49:53)

Ponavadi kar v tistem kar imajo oblečeno,zato naj bo komot.

glen -> RE: spanje v jasih (5.8.2008 10:51:18)

Mora pa imeti v garderobi nahrbtniček z rezervno obleko,klobuček(pozimi kapo,šal,..)

anitaz -> RE: spanje v jasih (5.8.2008 10:51:45)

Pri nas spijo in so spali v tistem ko so oblečeni. Zdaj recimo, jim slečejo hlačke (kratke, karpi, dolge), pozimi pa kar v hlačah oz. tisti, ki imajo žabice, spijo v žabicah.

Potrebuješ sabo dati komplet za preoblečt oz. vsaj dva, če se odvaja pleničk.

blak -> RE: spanje v jasih (5.8.2008 11:14:17)

zelo različno, boš že na uvajanju vprašala. Ponekod otrokom slečejo le hlače, jih pokrijejo z dekico (razlog je bolj higiensi, saj so to jasli in so otroci veliko na tleh). Ponekod so oblečeni, ponekod pa imajo pižamice-to pa z namenom, da se otroka spodbuja k samostojnemu slačenju, oblačenju in zlaganju svojih oblačil (gre seveda za večje otroke).

Naja30 -> RE: spanje v jasih (5.8.2008 12:22:24)

Res je različno.
Ponekod jih še malo razkomotijo, sploh poleti. Ponekod pa kakor je oblečen, tako spi.

frutka_ -> RE: spanje v jasih (5.8.2008 13:35:59)

Najbrž vam bodo na roditeljskem povedali kakšne imajo navade.
Običajno pa jih slečejo do žabic ali pa v bodije in pokrijejo z odejicami. Tako je pri nas. Če je navajena zaspati s kakšno igračko jo naj ima v vrtcu ali flaško ali dudo. Enako kot doma.
Obvezno mora imeti v vrtcu rezervna oblačila, en komplet. Jaz sem dala poleg še kakšno oblačilo več. Pleničke boste morali najbrž  prinesti in kremo za ritico pa vlažne robčke in navadne robčke.

Gordana-3 -> RE: spanje v jasih (5.8.2008 14:40:06)

pri nas je potrebno prinesti zgornji del pižamic ali pač neko majčko, da jih oblečejo v tisto, ker ko spijo, se nekateri zelo potijo. pa hlače jim slečejo. vsak ima svoj ležalnik in svoje pokrivalo. in to že od jaslic naprej. poleti spijo le v bodyju. plenič, robčkov in podobnega "materiala" pa nam ni potrebno nosit. to je odvisno od vrtca. no, v nahrbtniku pa vsekakor rezervna oblačila: en body, ena majčka, hlače, žabe oz. nogavičke. ko ga boš odvajala od plenic - dvojna rezervna oblačila.

Pi-kica 1 -> RE: spanje v jasih (5.8.2008 21:41:31)

IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Najbrž vam bodo na roditeljskem povedali kakšne imajo navade.
Običajno pa jih slečejo do žabic ali pa v bodije in pokrijejo z odejicami. Tako je pri nas. Če je navajena zaspati s kakšno igračko jo naj ima v vrtcu ali flaško ali dudo. Enako kot doma.
Obvezno mora imeti v vrtcu rezervna oblačila, en komplet. Jaz sem dala poleg še kakšno oblačilo več. Pleničke boste morali najbrž  prinesti in kremo za ritico pa vlažne robčke in navadne robčke.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]