preživnina, sodišče?! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

petra2a -> preživnina, sodišče?! (4.8.2008 22:10:07)

No tako, ni se nama izšlo. Tudi rojstvo otroka naju ni zbližalo. Kako je z urejanjem preživnine, itd...Živimo sicer skupaj, otrok je prijavljen pri očetu, tudi zavarovan po njem, jaz sem prijavljena na svojem starem naslovu, a živimo skupaj?! No ne bomo več...kako je z naslovom otroka, če gre z menoj in bom samohranilka?1 A ga moram prijaviti pri meni?!
Kaj je prvi korak, ki se mora narediti...

ona -> RE: preživnina, sodišče?! (4.8.2008 23:21:11)

Če bosta ločena je logično,da je otrok prijavljen pri tebi,seveda,če bo pri tebi!
Kar se tiče vsega od preživnin do stikov se ureja na sodišču in pa tudi CSD je dobro obvestit,pol ti bojo že oni svetovali kam naprej![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tinatona -> RE: preživnina, sodišče?! (5.8.2008 11:49:55)

Hej!

Otroka prijaviš stalno na svojem naslovu, začasno pa lahko tudi na očkovem - da bo lahko tudi on kdaj na bolniški, če otrok zboli. Ker če nimata istega naslova ne moreš bolniške dobit.

Preživnino, če bosta urejala sporazumno... greš lahko na okrajno sodpišče v kraju bivanja in boš tam mušter dobila. Nato ga spišeta, oba podpišeta... dodaš vdse papirje in pošlješ na sodišče. Po pošti dobiš datum obravnave.

LP

p.s.:Lahko pa se tudi obrneš na CSD in ti bodo tam svetovali kako in kaj.

petra2a -> RE: preživnina, sodišče?! (7.8.2008 15:02:02)

IZVIRNO SPOROČILO: tinatona

Hej!

Otroka prijaviš stalno na svojem naslovu, začasno pa lahko tudi na očkovem - da bo lahko tudi on kdaj na bolniški, če otrok zboli. Ker če nimata istega naslova ne moreš bolniške dobit.

Preživnino, če bosta urejala sporazumno... greš lahko na okrajno sodpišče v kraju bivanja in boš tam mušter dobila. Nato ga spišeta, oba podpišeta... dodaš vdse papirje in pošlješ na sodišče. Po pošti dobiš datum obravnave.

LP

p.s.:Lahko pa se tudi obrneš na CSD in ti bodo tam svetovali kako in kaj.

Problem je, ker ima otrok že stalno prebivališče pri očetu, kaj naj ga odjavim, al kaj?Ali lahko uredim, da bo imel začasno pri meni in stalno pri očetu?

petra2a -> RE: preživnina, sodišče?! (7.8.2008 15:04:26)

Pa otrok je že zavarovan pri njem, .....kako se to reši..ker če bova uredila preživnino, potem se samohranikla in ne vem ,kako to klapa s tem, da je otrok sedaj vse po očetu....

mala zirafa -> RE: preživnina, sodišče?! (11.8.2008 11:46:20)

Greš na občino in mu spremeniš bivališče.Zdej ne vem če mora očka dat kako soglasje?

Stran: [1]