Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: SANDY jest sem ti citirala direkt iz zakona..drgač pa vrjem, ne morš si določenih stvari kr tko mal po domače razlagat. Sploh si ne razlagam kar tako malo domače. Verjemi , imam sama dnevno opravka z zakonodajo Me pa zanima kaj rečeš na razlago predstavnika stike z javnostjo iz MNZ?... Predvidevam, da si policistka, zato mi ne gresta skupaj tvoja razlaga in razlaga g. Kedra, še enkrat citiram: Odgovor: Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP) nikjer ne predpisuje obleke ali obutve za vožnjo avtomobila, torej vožnja z natikači ni prepovedana. Leon Keder, predstavnik policije za odnose z javnostmi, pa pojasnjuje, da je tako početje lahko v nasprotju s prvim odstavkom 72. člena ZVCP, ki pravi, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Če torej policist ugotovi, da neprimerna obutev (natikači) zmanjšuje zmožnost obvladovanja vozila, oziroma ugotovi kršenje omenjenega člena, lahko v skladu s četrtim odstavkom istega člena voznika kaznuje z globo 83,46 evra. Ne glede na ZVCP pa policija svetuje, da ste med vožnjo primerno obuti, natikači pa med to obutev ne sodijo. Obuvalo se namreč lahko sname z noge in zagozdi pod pedal zavore ali sklopke in s tem prepreči pravilno ukrepanje voznika v morebitni kritični situaciji, kar lahko povzroči nesrečo. Vira: ZVCP, policija "lahko" je v nasprotju z 72. členom....in besedica lahko se razume precej dvoumno, celo daje diskrecijsko pravico odločanja. Torej - policist te lahko kaznuje, lahko te pa ne kaznuje. Sicer imam pa tudi sama v družini policista, on se pridružuje tvojim trditvam Sandy, oz. njegovo mnenje je tako: dokler v zakonu izrecno ne piše, da je prepovedano in kaznivo, nisem in ne bom nikogar kaznoval. Pohvalno sicer, ampak.... Upam, da je zdaj bolj jasno, kaj sem želela povedat .
< Sporočilo je popravil *Matilda -- 5.8.2008 6:24:39 >
|