|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje pravi projekt
4.8.2008 13:51:40   
nia5
Sicer sem že enkrat pisala na to temo, ampak mi odgovori niso kaj prida pomagali, mogoče pravega odgovora sploh niuser posted image . Moja 2,5 meseca stara pupika tako dela pri vsakem dojenju (razen ponoči), da zašvicama obe zraven. Najprej se brani, potem zagrabi (le če si malo s pumpico nabreknem bradavico), spusti, zagrabi... zraven še brca, potem pa ali je ali pa začne jokat. Ne vem in ne vem zakaj (vročina, okus mleka, ne še dovolj velika lakota- jema na 2-3 ure). Včasih jo komaj pripravim da je po nešteto poskusih duda-joškauser posted image . Kaj bi lahko blo krivo temu joku in trmi (so pa dnevi ko je normalno), saj je to obema napor, namesto da bi bilo lepo doživetje. HELPuser posted image !!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 14:08:54   
lexl
Jaz podobnih izkušenj sicer nimam, se pa je parkrat zgodilo, da ni hotu zagrabit in je ful jokal takrat, ko je bil že zelo, zelo lačen. A mogoče po dudici pije čaj ali pa dodajate mleko? Mogoče jo to zmede in potem ne zna potegnit, ker je čisto druga tehnika vlečt joško ali pa pit iz dude na flaški.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 14:10:49   
soncek28
Dej poskusita z nastavkom,mislim zato,ker praviš da takrat potegne in zagrabi edino ko imaš nabrekle bradavice....pri meni je bilo isto,sam je bila dosti manjša,pol z nastavki sva se dojile 2o mesecev,in je bilo super.Stara bo oktobra 2 leti.

Srečno in veliko cartanja vama želim.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 14:14:36   
Volga
Mogoče je prepolna in trda dojka, probaj si preden jo pristaviš, malo iztisniti mleka. Aja, pa pristavi jo takrat, ko zajoka, ko bo res lačna, ne kar na 2-3 ure. Mogoče bo potem bolje.

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 14:24:14   
frutka_
Krčev nima? Kadar jih šraufa so običajno nemirni poleg dojenja. Pomislila sem tudi na okolje, ali je mirno ali dojiš kjer je hrup in jo morda moti?

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 14:29:33   
nia5
Krčev nima, pri dojenju je vedno mir, dajemo pa čajeka po flaški. Glede lakote pa je tako, da ko zagrabi in začne pit, potem redno vleče in se ne igra, tako da mora biti lačna. Včasih zagrabi bradavico tudi brez pumpice, kaj mogoče sprobuje in si sfehta lažjo varianto???user posted image Hudo mi je ker joče zravenuser posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 14:37:46   
Majabo
občasno imamo tudi pri nas take bitke pa pojma nimam zakaj?!
jaz si mislim, da imam morda takrat premalo mleka ali kaj??
brca, praska, suva z glavico, bradavico pa samo zagrabi in spusti, zagrabi in ...

jaz ga takrat odstavim in poskusim malo kasneje ponovno

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 20:45:44   
Tisana
Pri nas je blo isto, pa smo bli na flaši user posted image  Pa smo menjali mleko, ker mi smo ga pač lahko user posted image , pa smo probali menjat cuclje, pa... Nič ni pomagal. Enostavno je morala prerast. Zdej so podobni problemi z žlico user posted image user posted image user posted image , sam teh pa ne menjamo user posted image user posted image user posted image Meni je blo takrat ful težko, P jo je pa vrgla na vago, rekla "lepo se redi", pa so bli zanjo vsi problemi rešeni. Jaz sem bla pa čist obupana.user posted image Če le zmoreš, skušaj v teh trenutkih ostati čim bolj mirna, jo ljubkovat, nekaj drugega počet z njo, pa ji ponudit spet čez 10 minut. Vem pa, da je ful težko.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 21:18:19   
koala
Moj se tako obnaša ko ni lačen, tako da jez ne vztrajem na nekem urniku ampak ga pristavim ko želi. Je pa imela prijateljica podoben problem, samo neno dete ni NIKOLI prijelo bradavice, no dokler ni tik preden sta se šle dojit na bradavico stisnila kapljico glukoze, nekajkrat tako, zdaj pa mala velče da jo je veselje gledat.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 21:36:10   
bejbi3
Hm, različni so. Lahko je reči, bodi mirna, v resnici pa to ni tako preprosto. Trije od mojih otrok so se dojili brez posebnosti, eden pa.... se je davil, brcal, zagrabil, spustil..... Stvar se je stopnjevala in posledično jaz nisem bila več sproščena... Ampak treba se je skulirat, verjet, da bo sledeče dojenje potekalo super, iskat dobre položaje, si spočit, meditirat...
Moj univerzalni nasvet je topel tuš pred dojenjem, da se jaz sprostim, potuširala sem tudi dojke, da se je napetost tudi tam sprostila, nato pa z otrokom legla v posteljo v najudobnejši položaj. KO sva imela še manj otrok sem si otroka iz očkovega naročja kar naročila v posteljo....
Skratka verjet vase. Po tretjem mesecu ni bilo več takih težav, čeprav zaletavček je še vedno. 

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje pravi projekt
4.8.2008 21:38:39   
bejbi3
Aja pa steklenička otročka lahko kar zmoti. Mogoče jo za nekaj dni odstraniš in opazuješ 

(odgovor članu bejbi3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
5.8.2008 9:13:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bejbi3)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenje pravi projekt
5.8.2008 13:14:03   
izgubljena_ovcka
Pri nas imamo take borbe, ko ga zvija in črviči. Prvo minuto, dve je normalno (razen če je zelo lačen, potem tako golta in vleče, da mu kar klokota user posted image ) potem pa se začne... z rokami se odriva, z nogami brca, da je joj, hoče zagrabit a ne more ker mu lastne rokice ne pustijo (če mu jih primem je seveda takoj še bolj huronski jok). Naval mleka v želodčku mu sproži pospešeno delovanje prebavil in to nekatere otroke blazno moti. Naš ponavadi potem kakšnega spusti ali pa se pokaka. Potem ga moram pustit pri miru par minut, da se umiri, nato jeva normalno naprej.

So dnevi, ko je čisto mirno in so dnevi, ko skorajda ne poje nič, ker ga non stop črviči.

Hvalabogu pravih krčev nimamo in se redimo nadpovprečno... Je pa mali izključno dojen, nič dodajanja, nič vode, nič čaja...

Aja, je pa star mesec in pol...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenje pravi projekt
5.8.2008 16:38:43   
karamelam
Ja, tudi jaz sem ena tistih, ki ima točno take borbe. TDojenčica je polno dojena, v dveh mesecih je šla 2,5 kg gor in je jedla tko lepo, da sem jo vsa srečna gledala. Ko so se začele težave, sem tud jaz na začetku trpela, ker se je začelo to naenkrat, ko je imela 1.5 meseca. Mislila sem da mi manjka mleka, da položaj pri dojenju ni pravilen, ...vse sorte. Tudi jaz sem kar švicala zraven, ker sem se počutla tako nemočno. Ampak sem vztrajala in zdej, po treh tednih je spet boljše. Vmes sem dobila user posted image , mogoče je bilo krivo to, ne vem. V glavnem, ko je začela grabit, izpustit, grabit, izpustit.... bradavico in se zraven iztegovat, sem vstala in jo dojila stoje, kar je pomagalo za kratek čas, če sem se nazaj usedla, je spet norela. Potem sem pa začela prakticirat to, da ko je začela take zganjat, sem jo dala na ramo, sva podrle kupčka in nadaljevale. Če je bla pol mirna, sva nadaljevale, če ne, sem jo pa malo odložila in zamotla, pa pol naprej. Se je pa dogajalo, da je pri podiranju kupčka še malo polila zraven. Včasih sem nadaljevala dojenje leže. Ne vem, kaj bi bil lahko razlog, ampak pri nas se je izplačalo. Samo obupat ne, vztraji, pristavljaj, pa bo spet steklo. Krize se pojavljajo itak pri skoraj vsaki ki doji - take ali drugačne. Pa srečnouser posted image

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojenje pravi projekt
7.8.2008 20:47:48   
sončnica14
Ja, tudi pri nas imamo včasih probleme. Se polno dojiva (4 mesece star), včasih je lepo, včasih pa malo poje, pa začne jokat, pa ga pripravim, da spet malo pije, pa spet joka ipd. Nakar začne na polno jokat in ga ne pripravim več k hranjenju. Še najbolj problem je zvečer. Zdi se mi, da kadar pri hranjenju tako joka, da je preutrujen in joka zato, ker mu je to napor.  Čeprav nisem čisto prepričana. Včasih pomaga, da ga nosim naokrog kakšnih 10 minut, pa potem zopet poskusim. Velikokrat pa gre spat tudi tako, da pred tem bolj malo poje. Tudi meni je grozno, ko med hranjenjem joka. Sigurno pa to ni povezano s količino mleka. Vsaj pri meni ne.

(odgovor članu karamelam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojenje pravi projekt
8.8.2008 21:11:42   
n.i.k.a.
Pri nas so bile te težave vse do 2,5 meseca. Potem pa kot bi odrezal ni več joka in protesta pri dojenju. Prej je bilo pa dojenje pravi projekt. Duda da zagrabi pol uturnem joškico pa gre tko 30 sekund....itd...vglavnem prava mora. če ne bi bila tako trmasta bi ga moj dragi že lepo kr na flaško prešaltal.
Zakaj se je tko razburjal ne vem...sam ne vrž puške v koruzo...bodo nehali protestirat.....pol pa pride tisto lepo obdobje gledanja v učke pa čiste miline pri dojenju. se splača potrpet!

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?