Davek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

viv_ -> Davek (2.3.2005 8:32:04)

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=69317

Smo za, anede? :)

Anonimen -> Davek (2.3.2005 8:54:20)

:bravo:
Jaz sem za!

A je Peče zato proti,ker nima otrok :zmeden: :zmeden: ? :)- :)- :)-
( mal se hecam )

KIRA -> Davek (2.3.2005 9:03:06)

moje mnenje:

jaz sem proti dodatni obdavčitvi parov - ne more vsak par imeti otroka, kvečjemu bi bilo treba uvesti še 2 dodatna postopka za IVF, tako da bi bili na koncu namesto 4 postopki, skupaj 6 postopkov. mislim, da bi se pol situacija krepko spremenila glede "delovne" popolacije.

pa mlade družine bi bilo treba finančno podpirat, bi se več parov prej odločilo za otroke in bi jih tudi več imelo, ne pa da se sprašujejo kako bodo iz dneva v dan preživeli sebe,kaj pa šele otroke!!!

sem pa zato da se dodatno obdavči take, ki namerno norijo državo- beri vse plačnike socialnih prispevkov(so recimo zanalašč in KLJUB velikim prihodkom, prijavljeni na različnih naslovih - pol pa mamica dobi neprimerno več za otroke, ker je samohranilka - mislim da to ni pošteno do takih, ki komaj shajajo še z DVEMA nižjima prihodkoma, ali pa če je recimo eden od staršev nezaposlen - pa živita skupaj in ni šans, da bi dobil kaj dodatne podpore!!!!!!)

ZARA -> Davek (2.3.2005 9:07:20)

se strinjam s kiro...Vsem verjetno ni lustno,ker ne morjo imet otrok!!!
Men je to bolano...

lidia -> Davek (2.3.2005 9:16:08)

Kira, se ti absolutno pridružujem kar se tiče namernega izkoriščanja države s tem, ko so pari prijavljeni na različnih naslovih!
To gre na račun tistih, ki smo prijavljeni na enakem naslovu, mi plačujemo za njih, tudi visoko ceno vrtca npr. oni se pa smejijo, češ kako se znajdejo. Poznam kar nekaj takih primerov, in ne zdi se mi fer!

viv_ -> Davek (2.3.2005 9:16:42)

Sej to je blo mišljeno kot šala - v kontekstu "kaj vse si ne bi izmislili".

ZARA -> Davek (2.3.2005 9:18:04)

ja sej se nate nic ne kregam viv,mi je jasno kako si mislla,sam uni bedaki-za pobruhat so!!!!

Anonimen -> Davek (2.3.2005 9:25:05)

Kretenizem.

devička -> Davek (2.3.2005 9:25:20)

najprej en lep pozdrav vsem pupam, nosečkam, mamicam in tistim brez.
Predlagam, da tista, ki se bo strinjala z zakonom, malce pokuka na forum "ovulacija in zanositev". Šokirane? Mogoče boste spremenile mnenje o ustreznosti predlaganega zakona. Saj ne želite parom, ki že tako trpijo, ker ne morejo imeti otrok, še dodatni udarec. Ali pač? Blagoslovite svojo srečo in ostanite plodne še naprej...

p.s. vrstice so namenjene seveda le "pristašicam" traparije.
S.

viv_ -> Davek (2.3.2005 9:35:20)

ZARA, sem morala pojasnit, da ne bom kregana :)

Pa devička, sej tudi če se zavestno odločiš da ne boš imel otrok, je pač to tvoja odločitev in te zaradi tega ne morejo "kaznovati".

lp

KIRA -> Davek (2.3.2005 9:38:34)

se strinjam. če nekdo ni člkovek za otroke, to ne pomeni, da mora plačevat višje davke, ker je pač take narave. to je napačna politika.
mlade družine bi blo treba vzpodbujat in ta tema sploh ne bi na dan prišla.
sam država skoz išče, kje koga priškrnit..... butci!

Ata Smrk -> Davek (2.3.2005 9:46:29)

Torej država išče kje bi ti lahko odžrla kak tolar.

Oskubite državi tiste tolarje, ki vam jih krade z takšnim načinom, kot je že zgoraj opisan.
Meni se to zdi FER.

ZARA -> Davek (2.3.2005 9:48:43)

FER ??

Ata Smrk -> Davek (2.3.2005 9:52:13)

Se pravi, če imate možnost se prijavite na različnih naslovih, ali pa kako drugače.
S takim dejanjem ne škodujete paru, ki ne dobi denarne socialne podpore, ZAKON JE ŽE NAPISAN in ne pritiskajte na vest, ker menim, da je to pritiskanje plod države.

DRŽAVA NAM ŽE TAKO ALI TAKO PREVEČ POKRADE.

Anonimen -> Davek (2.3.2005 9:59:52)

kaj fer? Pojasni, prosim.

KIRA -> Davek (2.3.2005 10:02:21)

ja sigurno. če država krade, bomo pa še mi?

se ti mal droda???

Ata Smrk -> Davek (2.3.2005 10:13:53)

Meni se zdi fer, da vzameš državi nazaj tisto, kar ti trdo prigaraš.

Država jemlje povsod. Grem v službo, dobim plačo in že je država zraven, ki jemlje davek na dohodek. Potem grem pa v trgovino, kupim kruh in SPET plačam davek.

Naslednji primer:
starši so kupili hišo in plačali državi davek, nakar se starš odseli v stanovanje za katerega spet plača davek, hišo želi podariti svojemu otroku in že spet davek, v kolikor hiše ne bi podaril bi plačeval davek za premoženje,....

naslednji primer:....... itd....

se pravi zamisli si kaj vse plačaš po nepotrebnem.

Zato se mi zdi fer, da tisti pari, ki se vsaj malo znajdejo poberejo od države čim več.

S takšnim dejanjem pa ne škoduje ostalim parom, ker je dodatna socialna pomoč izračunana iz povprečne slovenske plače. Ne pa iz dobička v državnem proračunu!

Upam, da razumete!

Ata Smrk -> Davek (2.3.2005 10:18:02)

Kira vikica:

Če se država znajde, zakaj se ne bi še mi navadni smrtniki?

In temu se pod nobenim pogojem ne more reči kraja, mislim halo?

Kaj sem ti pa vzel.

BERI ZAKON!

Ata Smrk -> Davek (2.3.2005 10:21:49)

Še nekaj, pri nas imamo čiste račune, ker oba delava in nimava dodatne socialne pomoči.

Je pa grdo da šinfate tiste, ki so nezaposleni in jim mečete pod nos tistih par tolarjev, ki jih dobijo od države na račun tega, da se znajdejo.

ok morem it napišem še kakšno popoldne

ČAO!

viv_ -> Davek (2.3.2005 10:25:56)

Ata Smrk, če bi vsi tako gledali bi imeli anarhijo ...

Kar se pa tiče konkretnega primera - če starši z darilno pogodbo otroku izročijo hišo se davek ne plača - preverjeno! To smo ravno delali 2 meseca nazaj!

lp

KIRA -> Davek (2.3.2005 10:27:49)

men se pa ne zdi fer do ostalih. to je samo grabežljivost.
fer je da dobiš tisto kar ti pripada, ne pa da jemlješ drugim - tisti, ki pa res denar rabijo, za tiste ga pa pol ni dovolj.

pa posledično država proračun dvigne, ker ima vedno večje primanjkljaje, napolni ga pa na račun večjih davkov itd. kar tudi ni pošteno. naša davčna in plačna politika je totalno zgrešena.

namesto da si zmišljujejo vedno nove davke in se gremo kdo bo koga, bi morali naši politiki razmislit, kako zagotovit ekonomsko stabilnost slovenskim družinam in ne bi blo treba podpore dajat, pa posledični (tudi zaradi tega) ne bi bili tako visoki davki!!!!

BUTLNI SO VSI SKUP! POLITIKI BI MORALI BIT PLAČANI PO REZULTATIH!!

viv_ -> Davek (2.3.2005 10:31:14)

Pa še nekej... sicer sem poročena, ampak tudi če ne bi bila, se ne bi prijavljala kot samohranilka. Zakaj? Zato ker zaradi tistih 5.000 Sit ki bi jih dobila na mesec ne bi hotela bit v statistiki zavedena kot še ena razbita družina! Se mamo preveč fino skupej da bi to skrivali!

lp

Ata Smrk -> Davek (2.3.2005 10:34:45)

viv: maš prav.... Kaj pa, če primer obrnemo in gledamo otrok - staršu. Tu je 2 procenta, pri menjavi stanovanja pa 5 procentov.... v tem primeru si davek plačal 2x

Ata Smrk -> Davek (2.3.2005 10:36:32)

:bravo: kira vikica

Anonimen -> Davek (2.3.2005 10:39:13)

"men se pa ne zdi fer do ostalih. to je samo grabežljivost.
fer je da dobiš tisto kar ti pripada, ne pa da jemlješ drugim - tisti, ki pa res denar rabijo, za tiste ga pa pol ni dovolj."

Kira, al tud če eni ne bi jemali po "nepotrebnem" kao "samohranilstvo" ne bi imeli drugi nič več. Kaj misliš, da bi jim država pač več nakazala? Malo morgen.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>