RE: plačati ali ne ? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Arwenko -> RE: plačati ali ne ? (3.8.2008 17:11:55)

Jaz gledam na stavr takole: izredno pozitivno je od trgovine če ti stavri ne zaračunajo, saj tudi če najdeš na polici poškodovano robo, npr. moko s vtrgano vrečko, ti jo takoj zamenjajo in je ne plačaš, takšne stvari se pač dogajajo.

Sem pa tudi jaz takšna, da če bi meni padla steklenica na tla ali bi mi otrok zbil nekaj s police, se pravi stvar, kjer sem definitivno kriva in odgovorna sama, bi vstrajala na plačilu tudi če mi v trgovini nebi računali.

V takšnem primeru, steklenice na traku, pa mislim da ti nebi smeli računat.




Dream -> RE: plačati ali ne ? (3.8.2008 17:25:08)

V Hoferju je mojemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] padla na tla cela škatla jogurtov. En kozarček je počil, seveda se je vse tudi razpackalo (nekaj po traku, nekaj po tleh). Blagajničarka nama ni dovolila plačat, temveč je mojega poslala po nov jogurt z obrazložitvijo, da vsako blago, ker se uniči, zlomi, poči, razbije ali karkoli že znotraj trgovine, gre na račun trgovine (razen, če seveda zadeva že ni plačana).




Anonimen -> RE: plačati ali ne ? (3.8.2008 17:27:38)

Tako blago v trgovini gre v odpis. Čeprav  če bi meni iz rok padlo al pa kaj podobnega bi plačala. 




nanč -> RE: plačati ali ne ? (3.8.2008 18:14:25)

Nesreče se dogajajo in ni lepšega kot videt zadovoljno stranko,ki se ji kljub spodrsljaju spregleda tisto ne bodi ga treba in le ta ostane tvoja zvesta stranka še naprej.
Kaj pomeni en liter razbitega mehčalca ali vina,ali mleka proti vsem nakupom,ki ti jih izvede zvesta stranka tedensko.
Sem mnenja,da lepa beseda lepo mesto najde.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Šarki -> RE: plačati ali ne ? (3.8.2008 19:50:59)

pri nas je šlo to tud vse med reklamacije. važno je bilo, da se je na steklenici na zamašku vidlo, da ni bila odprta. 

verjetno pa kje zaračunajo, da je na koncu leta videti kot da trgovina bolje posluje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lotoska -> RE: plačati ali ne ? (3.8.2008 20:56:38)

Ne jaz ne bi plačala, oz. bi vložila reklamacijo. Se mi je že zgpdilo, da sem hitela zlagat iz vozička na trak, pa mi je jogurt padel na tla in se razbil. Pa mi ni bilo treba plačat. Ne rečem če kaj razbiješ, ko greš ven iz trgovine.

Je pa res da nekatere trgovke tekoči  trak zelo sunkovito premikajo.
Jaz bi se vsekakor pritožila, pa naj pred blagajno obesijo obvestilo, da steklenice ne smejo stati pokonci.

Moje mnenje o omenjeni verigi trgovin je pa tudi zelo slabo. Kaj čmo.




Olivija -> RE: plačati ali ne ? (3.8.2008 21:19:55)

IZVIRNO SPOROČILO: lotoska



Jaz bi se vsekakor pritožila, pa naj pred blagajno obesijo obvestilo, da steklenice ne smejo stati pokonci.

Moje mnenje o omenjeni verigi trgovin je pa tudi zelo slabo. Kaj čmo.


to je pa men čist ameriška fora. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zdaj naj te pa na vse opozorijo, me spominja na McDonalds in njihovo vročo kavo in močno upam, da naš pravni sistem ne bo šel v to smer.

Sicer zdaj nisem 100%, ampak dokler lastninska pravica ne preide na kupca, kar je v tem primeru pri plačilu, nosi nevarnost trgovec.




takero -> RE: plačati ali ne ? (3.8.2008 21:53:33)

ponavadi se takih stvari ne zaračuna,vsaj jaz,ki delam kot blagajnik nimam te navade,,,saj se ni zgodilo nalašč,kar pa se tiče trakov-te se ponavadi premikajo sami,ker so na senzor,,,tako,da blagajničarka ne vleče traka naprej...lp




lelaval -> RE: plačati ali ne ? (3.8.2008 23:19:09)

Mi smo bili enkrat v Lidlu (sem šla po vodke, ki sem jih pila že pri kolegici, pa so bile ful dobre) - moj je flaše postavil pokonci, pa je ena padla na tla. Je trgovec rekel, naj kar pustimo, da bodo oni počistili, in naj gremo po drugo steklenico. Sva rekla, da bova poravnala, pa je rekel, da itak gre v odpis, da se to ne plača.
Pa so flaše bile na traku pokončno.

Par let nazaj pa je moja najstarejša v Tušu gledala neke lončke za kavo, pa ji je en dol padel. Sem ga na blagajni pokazala, pa ga je vrgla v koš, meni pa zaračunala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] - in to v trgovini, kamor sem hodila vsak dan.





pikecpokec -> RE: plačati ali ne ? (4.8.2008 10:33:56)

Jah, Tuš je pač svojga dnarja vreden [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Banda!




noe -> RE: plačati ali ne ? (4.8.2008 16:27:08)

Aha, tudi v našem Tušu sem videla prejšni teden, ko je gospodu pred mano padel jogurt na tla.Prodajalka mu ga je zaračunala in dala v prozorno vrečkico, da ga je odnesel domov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Pa je bil cel razpacan.




Freycha -> RE: plačati ali ne ? (4.8.2008 16:48:16)

nikakor ne bi plačala....... Ni moja krivda, žal!




Freycha -> RE: plačati ali ne ? (4.8.2008 16:53:59)

v DM-u mi je padla flaška Hippa na tla, pa mi jo je gladko zaračunala.... ampak ker sem bila čisto sama kriva, se tudi razburjala nisem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





barika -> RE: plačati ali ne ? (4.8.2008 18:29:01)

kot študentka sem delala po različnih trgovinah na blagajni...v dm-u je treba plačat vsako stvar, ki se rrazbije, pri najboljšem sosedu pa ne...zakaj že...ker dajo stvari v odpis (verjemi, tudi v skladišču se marsikaj razbije, pa dajo zadevo v odpis)

jaz ne bo plačala, pa še ostalo bi verjetno pustila tam, pa šla v drugo trgovino.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]