tinkamiška -> Zdaj pa res tamponi po histeroskopiji! (2.3.2005 11:35:55)
|
Andrejka:rozica: Pri meni prej niso nikoli omenjali pregrade, nikoli niso opazili kršnega koli problema. Pa sem bila velikokrat na UZ. Nič me ni bolelo, redne M sem imela... Tako da jst mislim, da oni že vedo, zakaj te dajo v tak postopek, zato pa se najprej 1 leto matraš:zmeden: Pripenjam še razliko med histero in laparoskopijo. HISTEROSKOPIJA je diagnostični in/ali operativni poseg, ki omogoča direktno opazovanje maternične votline in istočasno operativno odstranjevanje polipov ali zarastlin maternične sluznice in resekcijo maternične pregrade. Poseg opravljamo v kratkotrajni splošni ali v lokalni narkozi. LAPARASKOPIJA je diagnostični in/ali operativni poseg, ki omogoča ogledovanje zunanje površine notranjih rodil ( maternice, jajčnikov, jajcevodov), ugotavljanje prehodnosti jajcevodov, ogledovanje notranjosti cele trebušne votline. Med laparaskopijo lahko opravimo tudi večje ali manjše operativne posege ( razreševanje zarastlin, izluščenje cist jajčnika, odstranitev jajčnika, odprtje zaprtega jajcevoda, ...). Poseg opravljamo v splošni narkozi. Velko sreče!:rozica: Tinka
|
|
|
|