chebeltza -> RE: Nočne more pri triletnici? (2.8.2008 21:22:57)
|
tudi pri nas so podobni problemi. vechinoma je situacija najslabsha, ko gre nasha punca (kmalu bo imela 2leti) v vrtec, ampak mislim, da je to samo podozhivljanje raznoraznih situacij. mislam, da ni ravno za pretiravati s skrbmi okrog tega, vendar ne chisto zanemarjati in ignorirati. lea tudi maha okrog sebe in uchasih ne pusti, da bi jo pobozhala in pomirila, vendar se mi zdi, da zgolj zaradi tega, ker kljub odprtim ochem ni popolnoma budna in po moje ne lochi sanj od resnichnosti. baje veliko otrok tega ne lochi in lahko tudi traja. nekateri celo pri svojih 9ih letih ne lochijo. podam pa lahko skrajno osebno izkushnjo - jaz imam prav tako probleme s "prebujno domishljijo" (zato pravzaprav lahko razumem situacijo v kateri se znajdejo telili nashi malchki). kot majhna sem imela travme, po tistem, ko gledali v mali sholi e.t.-ja in kasneje v 1vem razredu, ko shli gledat majo in vesoljchka! pa danes oba filma gledam brez problema :) iz otroshtva she cel kup takih inu podobnih travm, ob popolnoma brezveznih situacah. tudi ko delala izpit za avto in prvo pomoch, mi je morala sestra prelimat vse tiste skice inu risbice s post.it listki, ker sem si jest to chist prevech zhivo predstavljala. distrakcija je bla taka, da nisem uspela prebrat niti 1e vrstice text.a. no, jest se te svoje prebujne domishlije ne znam losat, vendar vem, da je to samo domishlija in, che mam s chim problem, pach ne gledam, pochnem, berem... jest mislam, da se bo vse skupej uredilo s chasoma in prav se mi zdi, da se starshi pogovarjajo tudi o teh stvareh z otroki in jim razlozhijo situaco.. kaj sanje so in, da ni resnichno itd. predusem potrbujejo v takih primerih varnost, ki jim jo lahko nudimo le mi - starshi. :) ..pa chimvech mirnih nochi zhelim! :)
|
|
|
|