Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: porodniška in polovični delovni čas 1.8.2008 23:22:24
|
|
|
|
Tende
|
Jaz sicer nimam pojma in ne poznam odgovora na tvoje vprašanje. Želela pa sem napisati le - bravo dečko, tako se razmišlja, pomoč in podpora mamici in legendam!
|
|
|
|
RE: porodniška in polovični delovni čas 2.8.2008 14:31:36
|
|
|
|
Raho
|
Kolikor vem, to ne drži. Edina možnost je, da sta z ženo vsak pol na dopustu za nego in varstvo otroka, tistih 280 dni po preteku 105 dni porodniškega dopusta. Se pravi, da je 4 ure zaposlena žena, 4 ure pa ti in se izmenjujeta. Tako imava urejeno jaz in moj mož. To, da bi pa žena korisitla dopust za nego in varstvo otroka, ti pa bi delal samo pol delovnega časa pa mislim, da ni izvedljivo. Razen, da se dogovoriš z delodajalcem in ti pogodbo za eno leto spremeni na pol delovnega časa in si zaposlen za 4 ure (s tem, da ti pripada plača za 4-urni delovnik ter vsi ostali stroški - potni stroški, stroški prevoza na delo...)
|
|
|
|
RE: porodniška in polovični delovni čas 2.8.2008 17:44:18
|
|
|
|
jay_zi
|
se mi je zdelo, da bo nekaj takega, ja. ampak jaz bi recimo vzel polovični delovni čas za 1. otroka, ki je še daleč od tega, da bi dopolnil 3 leta. in bi skrbel zanj. z dojenčkom pa bo žena, ki je na porodniški. ali pravica do polovičnega delovnega časa za moža odpade takoj, ko gre žena na (drugo) porodniško? se torej izključujeta pravici med seboj?
|
|
|
|
RE: porodniška in polovični delovni čas 2.8.2008 17:57:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Po moje ne moreta, ker zakon doloca da, "Pravice po tem zakonu uveljavlja eden od staršev, če zakon ne določa drugače. " Sta pa obe pravici doloceni z istim zakonom o starsevskem varstvu.
|
|
|
|
RE: porodniška in polovični delovni čas 4.8.2008 11:19:04
|
|
|
|
Tasika
|
Sem šla brat zakone in ne najdem določila, da bi se KDČ očeta in porodniška matere izključevala, tako kot se npr bolniška (nega za otroka) očeta in porodniška matere. Pokliči na csd in vprašaj. Pa sporoči rezultat.
|
|
RE: porodniška in polovični delovni čas 5.8.2008 9:58:51
|
|
|
|
jay_zi
|
klical na CSD, pravijo, da se pravici ne izključujeta in da lahko koristim polovični delovni čas, dokler prvi otrok ne dopolni 3 leta. juhu, kot kaže bom le več doma. lp in hvala.
|
|
|
|
RE: porodniška in polovični delovni čas 5.8.2008 10:40:33
|
|
|
|
benika
|
Ko bi bilo več očetov takšnih.
|
|
|
|
RE: porodniška in polovični delovni čas 10.8.2008 19:31:36
|
|
|
|
Anonimen
|
klical na CSD, pravijo, da se pravici ne izključujeta in da lahko koristim polovični delovni čas, O, super, bravo za tebe in pristojni CSD
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?