kofetkanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

tanjusi -> kofetkanje (1.8.2008 17:40:54)

Mene pa zanima kolk kave na dan kaj spijete.Jaz sem jo pila trikrat na dan pa me je nekaj začel matrat želodec in v tistem mi je tudi kava zasmrdela.Zdaj je ne pijem že od aprila.Sem jo  pa nadomestila s kapučinom dvakrat na dan.Pa me zanima kolk kave kaj zmorete vi pa kaka je tak v osnovi razlika med kapučinom in kavo, če kdo ve.

Anonimen -> RE: kofetkanje (1.8.2008 17:49:06)

Kapučin je še vedno kava, samo da je zraven primešano razpenjeno mleko.
Turška kava je črna, brez dodatkov, razen sladkorja, potem pa so še razne različice, kava z mlekom, kava s smetano ipd. Še vedno kava kot kava, samo z dodatki.
Neskafe in podobne instant variante imajo drugače obdelana zrnca navadne kave, da ni treba nevem kaj kuhat, ravno tako vsebuje kofein, ki je tisti del kave, ki nas poživi.
Dobi pa se in navadno kavo in instant variante v brezkofeinski varianti.

Tako da še vedno piješ kavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Aja, pijem pa neskafe enkrat na dan ali pa še to ne.

Pi-kica 1 -> RE: kofetkanje (1.8.2008 17:49:25)

Kapučino je kava s spenjenim mlekom, če se ne motim. Mislim pa, da sem nekje slišala, da je kava z mlekom še bolj škodljiva za želodec, kot pa samo kava.
Sicer pa jo pijem dvakrat do trikrat na dan in to brez mleka. Če ne, sem čisto crkjena.

Vdim, da sva z Ankico hkrati odgovorile.

Felicita -> RE: kofetkanje (1.8.2008 18:16:05)

glede kapučina so ti že razložile; samo glede na to kaj praviš, verjetno piješ instant kapučino - torej takega iz vrečke? tista reč naj bi imela manj kofeina, pa lažje jo želodec prenaša.

Jaz sem v boljših časih spila maksimalno 2 velki skodelci (mug) na dan. zdej sem pa nehala in sem na ovseni kavi (mi je itak samo zaradi okusa, kava me ni nikol zbudila)

sunny24 -> RE: kofetkanje (1.8.2008 18:46:49)

Ponavadi sem spila tam nekje med 5-8 kav z mlekom na dan, včasih tudi kako več, zdaj v nosečnosti mi pa ne paše in je nisem že 3 mesce pila, jo pa pogrešam. Ja priznam, sem bila ena velika odvisnica...

Naja30 -> RE: kofetkanje (1.8.2008 20:33:07)

Spijem največ 3 na dan. Če jih več, me začne želodec pečt.

naja17 -> RE: kofetkanje (1.8.2008 20:42:20)

Khm... Ko vstanem spijem kapučino z mlekom. Ko pridem na šiht, spijem turško v ta-velki šalci. Vmes lahko še kakšno. In če grem v istem dnevu še 3x do 5x na pijačo, bom zmeraj kavo naročila. Torej je to povprečno 3-5 na dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

lenika -> RE: kofetkanje (2.8.2008 14:49:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

zdej sem pa nehala in sem na ovseni kavi

Kje si jo pa dobila? Jaz sem jo že iskala, pa je nisem dobila.

Anonimen -> RE: kofetkanje (2.8.2008 14:54:05)

2-3 dnevno. Če je kkšn "dolg" dan v šihtu tud več.

Minimalno pa eno, tud če sm na smrt bolna. Sem totalni odvisnik od kave.

Anonimen -> RE: kofetkanje (2.8.2008 14:57:47)

To je se slabsa varianta, ker ti mleko naredi obloge na zelodcu.

Jaz spijem dve do stiri na dan, najraje crno tursko ali ekpreso.

Anonimen -> RE: kofetkanje (2.8.2008 15:00:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

To je se slabsa varianta, ker ti mleko naredi obloge na zelodcu.

Jaz spijem dve do stiri na dan, najraje crno tursko ali ekpreso.

Ja res je. To je najslabš kombinacija, kava-mleko. Jaz obožujem turško.

Anonimen -> RE: kofetkanje (2.8.2008 17:39:38)

IZVIRNO SPOROČILO: lenika

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

zdej sem pa nehala in sem na ovseni kavi

Kje si jo pa dobila? Jaz sem jo že iskala, pa je nisem dobila.

Ovseno kašo imajo v trgovinah ponavadi zraven polete, zdroba, moke, ajdove kaše ipd. Pri cornfleksih je običajno samo tista, ki ima zraven primešano še kakšno suho sadje, čokolado, sladkor.

Felicita -> RE: kofetkanje (2.8.2008 18:24:25)

jaz sem to kavo, ki jo sedaj pijem kupila v italiji na opčinah v enem diskontu. gor piše samo 'orzo solubile' - ni treba kuhat, samo z vrelo vodo preliješ pa je. Pomoje v boljših trgovinah tudi pri nas dobiš, mogoče v kje na kakšni polici z zdravo prehrano... če se ti pa da to reč kuhat ti pa še vedno dobri stari kneipp ostane.

tanjusi -> RE: kofetkanje (2.8.2008 20:07:36)

zdej sem pa nehala in sem na ovseni kavi (

kako se ji pa reče? Ker mam že tudi počasi kapučina dovolj pa bi še kaj druga probala.

Anonimen -> RE: kofetkanje (2.8.2008 21:34:30)

2x na dan. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]