|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kričanje otrok na dvorišču
1.8.2008 15:50:11   
Freycha
zadnjič se pogovarjam z eno mamico šestletnika in mi razlaga, da imajo dogovrjeno, da se v stanovanju ne kriči in dere, da pa ga pa na dvorišču noče brezmati, ker otrok rabi tudi nekaj svobode.

Sedaj zgleda tako, da se ob ene 7h zbere nekaj približno starih otrok, ki se igrajo (fuzbal, strelajo s pištolami, podijo s kolesi) po ulici in nenormalno kričijo. Ampak to se res derejo en na drugega, se kličejo, se kregajo za malenkosti, ali  se pač pogovarjajo. Ampak nič, kar ne delajo, ne morejo opravljati z nekim normalnim tonom.

Zdej pa ne vem, a sem jaz čudna, pa moji starši, k so me za kazen gor poklicali, če sem bila na dvorišču preglasna, pa se tudi meni normalno zdi, da se otrok ne more dreti ko jesihar. Sploh, če se dere do 9h zvečer, včasih še dlje..... al sem starokopitna, pa ko bo mala toliko zrastla, da se bo spodaj na tak način igrala, se bo isto drla, pa se mi bo takr to zdelo čisto normalno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kričanje otrok na dvorišču
1.8.2008 16:06:24   
Gina
Kaj pa vem. Jaz določeno glasnost na dvorišču vsekakor toleriram. Če so otroci v neki normalni igri, kjer se pristno igrajo in z zadovoljstvom uživajo kot prijatelji, pa so bolj glasni, potem se mi to zdi ok. Vendar se pri take vrste igri nikdar ne zgodi, da se žalijo, tulijo en na drugega čudne reči, se ne kregajo in podobno. Kadar pa pride do nasilne igre, kjer se kar naprej kregajo, pa ta glasnost presega neke normalne decibele, pa mi to začne iti na živce, ker se čuti živčne otroke, ki delajo še ostale vrstnike iz minute v minuto bolj nevrotične in nasilne. To ni sproščanje in dajanje ven iz sebe. To je podoživljanje nasilnih filmov ali razbijanje dolgčasa in lastnega nemira na napačen način, ki povzroča samo vedno večji nemir, ne pa sprostitev. Sprostili bi se, če bi se šli en normalen fuzbal za kdo bi zmagal al pa en med dvema al pa ravbarje in žandarje, al pa čvekat en z drugim al pa pikado al s kolesi se vozit zaradi vožnje same, al pa kaj vem kaj drugega prodiktivnega... Sem zelo vesela, da otroci iz naše vasi nimajo čudnih vzorcev in navad. Se pa zgodi, da kdaj pridejo kakšni, kot bi moji otroci rekli razvajeni obiski h kakšnim sosedom, pa se tudi razvije neprimerna igra s posledičnim huronskim tuljenjem.... takrat pa če nihče drug od pristojnih v nekem določenem času ne reče nič, sama zatežim, da tega ne dovolim. No to je res bolj redko, ampak pomaga.

< Sporočilo je popravil Gina -- 1.8.2008 16:08:10 >

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2008 16:20:07   
Freycha
mah oni se derejo tudi, ko se samo menijo med sabo. Ampak se ne znajo mirno in "tiho" pogovarjati, ampak se zrven derejo..... pa stalno se kličejo po imenih, pa drugi ga potem ne šmirgla, pa se eno in isto ime dere 3. minute skupaj....... Pa lahko stojita 10m stran, pa se dereta tak, da jih v stanovanje (sicer pri odprtem oknu) slišim do zadnje besede razločno......user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.8.2008 16:29:46   
Gina
Aja, no to je pa nekaj precej normalnega za današnjo mularijo. Enostavno se ne znajo igrati potiho. Precej več kot polovica današnjih otrok funkcionira podobno glasno vsak dan vsako uro svojega bivanja. Manj kot se poslušajo, bolj se derejo. Važno je, da drug posluša njih. No, malo pretiravam, amapk v resnici bi v šolah morali dobiti dodatek na delo v hrupuuser posted image user posted image , zdaj me vsaj razumeš zakaj. Veliko energije gre, da v prvih treh letih naučimo otroke vsaj približnega smiselnega poslušanja. Ker v glavnem so navajeni govorjenja v obliki kričanja. In ker se jim zdi, da jih nihče ne posluša, kar večina res ne, se pač derejo, da bodo bolj slišani al bog ve zakaj že. Samo tako to je v čist preveč primerih.  

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.8.2008 17:37:42   
Pi-kica 1
Enako ali še huje je v vrtcu. Se mi zdi, da smo tam še manj uspešni glede poslušanja. Kratkomalo ne najdem uspešne metode, ki bi redno delovala, da bi me otroci zatopljeni v igro, slišali. Ker se tak derejo, da moram velikokrat tudi jaz povzdigniti glas in jih kratkomalo preglasiti, sicer ni nič. Res so strašno glasni, potem pa te vzorce verjetno prenašajo na ulico.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.8.2008 23:34:48   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Aja, no to je pa nekaj precej normalnega za današnjo mularijo. Enostavno se ne znajo igrati potiho. Precej več kot polovica današnjih otrok funkcionira podobno glasno vsak dan vsako uro svojega bivanja. Manj kot se poslušajo, bolj se derejo. Važno je, da drug posluša njih. No, malo pretiravam, amapk v resnici bi v šolah morali dobiti dodatek na delo v hrupuuser posted image user posted image , zdaj me vsaj razumeš zakaj. Veliko energije gre, da v prvih treh letih naučimo otroke vsaj približnega smiselnega poslušanja. Ker v glavnem so navajeni govorjenja v obliki kričanja. In ker se jim zdi, da jih nihče ne posluša, kar večina res ne, se pač derejo, da bodo bolj slišani al bog ve zakaj že. Samo tako to je v čist preveč primerih.  

Se 100% podpišem in čeprav naš ni vrtčar, ima do potankosti isti vzorec: sliši ne neič, sam pa tuli ko "črednk na paš" (pastir na paši), so včasih rekli.  Pripravit ga do tega, da bo govoril z normalno jakostjo, je projekt zadnjih 2let, pa ko že ravno mislim, da ZDEJ nam pa je uspelo, POF! smo spet v fazi dretja od jutra do večera. Jaz ne vem, a je ta generacija tolikokrat preslišana, ali imajo tak hud občutek ogroženosti ali kaj smo starši zagrešili, da se nam mularijoa tako grozno predira? Jaz sem ga vlekal tudi že na ORL, da so mu sluh stestirala in menda sliši zelo dobro. Vedno bolj se mi dozdeva, da je to tuljenje in ne-slišanje problem koncentracije in pozornosti, ki jo je ta generacija nekje "pozabila" ali/in izgubila.  Opažam, da dokler smo sami, še nekako uspemo držat sobno jakost, čim samo eden pride na obis, v roku 3 min vsi tulimokot živina.

Ne vem, jaz sem v nedeljo mojega začopatila med igro "kdo se bo najbolj na glas drl".  Pač spoliram tamauga in kolege, obrnme hrbet in čez 3 min spet posredujem, ker zdaj so se pa šli, kdo močneje brca v vhodna vrata (ki so mimogerede spodaj iz kaj vem kakšnega stekla!)user posted image user posted image user posted image . Da je ta igra mal "čudna", se je zdelo samo meni in možu, ostali so mirno gledali, ker "mularija se pač mora nekje zlaufat in stult". Meni je v bistvu prav hudo, kako se mulčki ne znajo čisto nič "pametnega" igrat, niti se ne dogaja več, da bi starejši v igro vključevali mlajše, tako da so strogo vsak zase ločeni, razen takih in drugačnih bojnih iger pa se niti ne znajo igrat brez pomoči odraslega user posted image user posted image . razen takelihneumnosti. Pri nas velja, da se  v naselju ne prediramo na žive in mrtve, da so za to igrišča in jaz bi takole brezvezno dretje ob 7h zjutrajuser posted image user posted image probala zreducirat na lep način.

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.8.2008 23:46:28   
frutka_
Eh, mene ne moti. Jaz jih celo rada poslušam. Tako sem na tekočem. user posted image  Tako kot prvi PI-kica pa je to res najbrž poklicna deformacija, ker če niso glasni otroci sem jaz. Zaradi službe sem avtomatsko vedno glasnejša. Govorim glasneje. In ko po dopustu pridem v službo me prvi teden vedno grlo boli.

P.S.:raje pa slišim kričanje otrok kot pijance na cesti ko se ponoči klatijo domov in se derejo brezobrazno. To mi glih ni najbolj fajn.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.8.2008 7:18:48   
Freycha
frutka, tudi jaz raje slišim otroke, ki se igrajo, kot pa nekega pijanca....

ni mi samo jasno, a je to normalno al pač starši ne odreagirajo, al kaj?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.8.2008 8:07:16   
Ajvy
jst ne maram kričanja..nikjer ....mi se nismo zdeli na ves glas dret kadar nam je srce poželel , pa se mi ni zdelo to nič takega...pač kultura, da se zabavaš na način, ki nikogar ne moti...in tako bom učila tudi svoje otroke....po 7 uri, pa itak nima kej zunej delat....

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.8.2008 8:39:06   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
Zdej pa ne vem, a sem jaz čudna, pa moji starši, k so me za kazen gor poklicali, če sem bila na dvorišču preglasna,

Mogoče se malo grobo sliši, ampak sori, po moje so bili tvoji starši čudni. Ne predstavljam si punce, ki bi bila lahko na dvorišču "preglasna". Razen če je kaj narobe s punco, da je kaj čudna, kakšen nenormalen vedenjski vzorec ali kaj jaz vem ...

Fantje so pa pač bol glasni, se pač tako igrajo. Meni je čistio normalno in čisto človeško.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.8.2008 9:18:08   
Anonimen
ni mi samo jasno, a je to normalno al pač starši ne odreagirajo, al kaj?

Meni je normalno. Ko smo bili majhni, smo tudi vpili, tega se prav izrecno spomnim, samo da smo živeli na samem in z vpitjem nismo nikogar motili user posted image
Prej sem živela v bloku v središču Ljubljane in za našim blokom je bilo ograjeno dvorišče z otroškim dvoriščem. Tja so se hodili otroci igrat iz vse soseske, ker se drugje enostavno niso mogli. Pa so vpili in kričali, ampak povsem v igri, običajno so igrali hokej ali košarko. V našem bloku so živeli sami upokojenci. In enkart naletim na celo gručo v vhodni avli, kjer so se menili, da bodo na naslednjem svetu stanovalcev sprejeli sklep, da se dvorišče popolnoma zapre in onemogoči dostop otrokom. Pa sem jim rekla, dazaradi mene lahko sprejmejo karkoli, ampak jaz takega sklepa ne bom podpisala, niti moj mož. In naj raje razmišljajo v tej smeri, da zdaj se imajo otroci vsaj kje igrati, kjer na dober, pozitiven način izživljajo svojo energijo in edina škoda, ki iz tega pride, je kričanje (ki ga polovica upokojencev itak ni dobro slišala zaradi naglušnosti user posted image ). Če pa se jim to edino možnost igranja odvzame, jih bodo prepustili ulici. Tam ni prostora za igranje, lahko edino posedajo. In s tem dajo tem otrokom fajn možnost, da se začnejo dolgočasiti in se poveča verjetnost, da bodo čez 10 let imeli v soseski nekaj več drogerašev, nasilnežev in pijancev. Kaj imajo raje? Sklepa niso sprejeli.

Tako  da, meni je to čisto fajn, dokler se gre za eno normalno igro. Naj uživajo.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
2.8.2008 11:32:31   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Zdej pa ne vem, a sem jaz čudna, pa moji starši, k so me za kazen gor poklicali, če sem bila na dvorišču preglasna,

Evo, tudi jaz sem ustavila ob tem stavku, saj mi je prav bizarno, da je otrok kaznovan, ker je pri igri na dvorišču bil preglasen user posted image

Sicer pa mene razposajeno otroško vpitje prav nič ne moti, motijo me pa zadrteži, ki se spotikajo ob otroško igro, njihovo igrivost in razposajenost. Ja, otroci so glasni, so what?!?

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.8.2008 11:45:31   
nejcko
Tudi moja otroka sta precej glasna, sploh sin, vendar je njegova glasnost delna posledica težav s sluhom in hkrati njegove precejšnje živahnosti. Sicer ga nenehno opozarjam, da mora znižati jakost govora, a žal opozorila zaležejo le za kratek čas.

Drugače pa me otroški vik in krik na igriščih ne moti ... mnogo bolj me moti hrup z bližnje Celovške, pa hrup tovornjakov in kamionov, ki cel dan nekaj dostavljajo v bližnjo trgovino, prdenje motoristov, hrup z bližnjega gradbišča, nenehna renoviranja stanovanj v bloku, zaradi katerih skorajda ne slišimo več ptičjega petja in šelestenja dreves.
Torej mene moti nenaravni hrup! Ko pa bosta z igrišč izginila otroški smeh in vik in krik, bo to definitivno pomenilo nekaj slabega, zelo slabega, zato ...

Se pa kot šolnik strinjam, da so današnji otroci zelo glasni, pravzaprav ne poznajo več kulture pogovarjanja, vsi govorijo en čez drugega, ne znajo poslušati, kar nujno vodi v glasnejši ton, a to je posledica drugih pojavov sodobne družbe, o kateri morda kaj več v drugi temi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.8.2008 11:46:06   
pajac
No moje mnenje je, da so otroci glasni in normalna igra otrok me sploh ne moti.

Problem se pa pojavi takrat, ko se zbere nekaj mulcev in se dejansko grejo igro "kdo bo bolj glasen". Kako to izgleda? Stojijo v krogu in se derejo tako da so čisto rdeči v obraz z napetimi vratnimi žilami. To pa se mi ne zdi ne normalno in ne sprejemljivo. Večinoma pa starše teh otrok srečujem na klopeh v bližini, s čikom v roki in zasedene z opravljanjem vsega mogočega. Da bi si pa katerikoli od njih vzel čas, pa se potrudil in otrokom pripravil kakšno igro (ali izlet, bognedaj user posted image ) tega pa nisem zasledila v 6 letih življenja v enem od blokov v okolici Ljubljane. Ko sem pa enkrat zatulila nazaj in zahtevala naj se grejo staršem na uho dret, me je ena izmed mamic gledala, kot da bi padla z Marsa.

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.8.2008 12:06:11   
Anonimen
Zdej pa ne vem, a sem jaz čudna, pa moji starši, k so me za kazen gor poklicali, če sem bila na dvorišču preglasna, pa se tudi meni normalno zdi, da se otrok ne more dreti ko jesihar.

Ne vem, mene niso nikoli. Smo se drli na ulicah, ne med bloki.

Z malecko se grem tudi vcasih Glasneje, ne slisim te user posted image .
Na drugi strani tudi razume cas noci in popldanskega spanja, ko se ne vpije in ne krici.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.8.2008 12:58:54   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Evo, tudi jaz sem ustavila ob tem stavku, saj mi je prav bizarno, da je otrok kaznovan, ker je pri igri na dvorišču bil preglasen user posted image

Sicer pa mene razposajeno otroško vpitje prav nič ne moti, motijo me pa zadrteži, ki se spotikajo ob otroško igro, njihovo igrivost in razposajenost. Ja, otroci so glasni, so what?!?

če mi je fotr trikrat rekel, da naj se ne derem, da se me sliši do gor, pa nisem upoštevala, sem bila kaznovana.....

zanimivo, očitno je potem z mano nekaj narobe, ker se mi ne zdi ok, da lahko otroci delajo pred blokom kar hočejo, se derejo, razbijajo s predmeti, mečejo po tleh stvari in to se vse vleče po 7 uri zvečer.... vse do 9h ali dlje. Čudno se mi tudi zdi, da sem edina, ki ne pomisli, da mogoče nekdo hoče takrat že spati, da so v bloku mali otroci, ki takrat že zagotovo spijo.....

mišni imam zelo močan glas in takega imam že od otroštva. Če se zaderem, se me konkretno sliši, to lahko potrdijo vsi, ki me poznajo (pa jih je na RR kar nekaj). Pa če se punca vedno igra v fantovski družbi nič kaj dosti od njih ne izstopa....

Se pa nikoli nisem zadrla na otroke, čeprav je bilo konkretno po deveti uri zvečer, naj bodo tiho. Če me moti, zaprem okna in vrata (kar se mi po drugi strani zdi noro, da se sredi poletja zapiram notri, da mi ne zbudijo otroka) in čakam, da mine in upam, da mi ne zbudijo otroka.

V bistvu me moti to, da nihče ne pomisli več na drugega, nobene obzirnosti do sostanovalcev ni več. Vsak je sedaj lastnik stanovanja in misli, da se lahko obnaša v bloku in v stanovanju kakor mu ne paše in ne pomisli, da lahko s tem koga moti. Seveda pa se to prenese potem tudi na otroke, ker jim nihče ne pove, da pač ni ok, da 6. letnik ob 10h zvečer teče in buta po stopnicah navzgor, zraven se pa že dere mami v stanovanje neko stvar......

ah ja... nor je ta svet!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.8.2008 18:01:01   
Anonimen
Mislim, da zelo malo ljudi moti radoživa otroška igra. Govorim o igri, raziskovanju, spoznavanju novih stvari, ustvarjanju,... to je igra in ima velik pomen v otrokovem življenju in vpitje, veselje, navdušenje in glasno predstavljanje svojih dosežkov spada zraven.
Nekaj drugega je razbijanje in uničevanje, neupoštevanje hišnega reda o miru po osmi uri zvečer. To ni igra, ampak deloma že objestnost.

Torej, če govorimo o igri, tisit nedolžni, ustvarjalni otorški igri, po moje vpitje spada zraven. In če kdo misli, da včasih temu ni bilo tako: seveda je bilo, samo pozabili smo. Odličen primer je film Sreča na vrvici, samo vpitje eden čez drugega user posted image . En čas sem stanovala v soseski, kjer so ta film snemali in mi je bilo popoldne resnično čudno, ker je bilo vse tiho: otrok je bilo v soseski malo, menjava generacij, pa še tisti, ki so bili, so sedeli doma za računalniki.
Tako da, mene otroški hrup ne moti. Nekaj drugega je neupoštevanje sosedov in drugih udeleženih ob urah, ki so načeloma namenjena za spanje in počitek, če se takrat izvaja kakšenkoli nenormalen in pretiran hrup. Ne samo kričanje otrok. Tudi navijanje tv-ja na ves glas s strani upokojencev, ker slabo slišijo user posted image  ali pranje perila z močno zastarelo centifugo ob treh ponoči.

Tako da, po moje ne gre mešat klasične otroške igre in neumestnega vedenja posameznikov.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
2.8.2008 18:05:37   
Anonimen
Tako da, po moje ne gre mešat klasične otroške igre in neumestnega vedenja posameznikov.

Se strinjam.

Razigranost in vpitje se nista vanadlizem; lahko se pa vanj nadaljujeta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
3.8.2008 10:45:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
3.8.2008 12:09:11   
Freycha
Nalin Dita naj bi bila edina user posted image  se mi ne bo treba s tem ukvarjati verjetnouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.8.2008 13:32:31   
Pi-kica 1
Hja, pa še to bi dodala: jaz bi bila zelooo srečna, ko bi se v naši ulici otroci drli. Tako pa so tu samo upokojenci doma in je moj sinko edini otrok in nima sploh nobene družbeuser posted image Pa nimam čisto nič proti upokojencem, da ne bo kdo narobe razumel, ampak vseeno mi žal, da ni tudi kaj otrok.
Do sedaj iz zdravstvenih razlogov tudi v vrtec ni mogel hoditi, tako da me je kar strah, kako bo jeseni, ko bo končno šel. Ker pač ni navajen na otroke.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.8.2008 20:27:41   
K_a_t_i
Če se otroci derejo na ulici ob 7h zvečer, me prav nič ne moti (ob 19h je zdaj praktično sredi popoldneva - kdaj pa naj gredo ven ob 12h?). Bolj me moti, ko otroci zgornjih sosedov ob 22:30 skačejo iz postelje na tla. To pa me moti! Samo kaj pa naj?
No pa to, ko se en pijanček iz bloka okroh 1h zjutraj priklati domov in se dere po hodniku - to me tudi moti. Pa to, da sem v vsaki gostilni bolj zaščitena kot doma, me tudi moti - namreč spodnji sosed kadi in ne moremo imeti odprtega okna (razen, če želimo bit zadimljeni). Tko da... Vpitje z dvorišča pomojem res ni nekaj zaradi česar bi se človek razburjal.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 3.8.2008 20:28:32 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.8.2008 20:46:56   
Freycha
joj pi-kica to je pa res škoda, da nima nobenega otročka za igrati se user posted image  Pri nas je kar nekaj takih, ki so pribilžno enako stari, da se lahko "igrajo". Ampak pri teh letih se itak še ne znajo igrati skupaj, bolj mame in očetje skupaj tičimo in se menimo, pa vsak svojega otroka lovi naokoli user posted image

kati nihče ni omenjal razburjenja. Vse to zelo mirno prenašam, nič se ne razburjam, nikogar nič ne obsojam, sem pač samo vprašala, če je tako dretje normalno.

Sem pa danes poslušala pri sosednjem bloku, kako se je en fantek drl oz. kričal..... kar tak, spuščal glasove, pa mu je mama rekla, na se ne dere tak za brez veze.....  pač meni se to zdi normalna reakcija staršev, če se otroci po nepotrebnem derejo.

Valda, da nimajo občutka, da so preglasni, sploh takrat, ko se zaigrajo, samo zato pa smo starši, da jim nekako povemo, kje je meja. Se mi pa zdi, da so otroci sedaj kar malo preveč demokratično vgojeni... kar pa pomeni, da so precej prepuščeni sami sebi, starši nimajo nobene avtoritete (kar ne pomeni, da se jih pretepa ali karkoli; le da vejo kje je meja). Pa to ne ciljam na nobenega posameznika, gre za neko splošno opažanje. Je pa res, da bom verjetno mojega otroka težko poklicala k sebi, pa mu rekla, naj se ne dere tak za brez veze, če se bodo drli vsi ostali.

Pa tudi otroška radoživost se mi ne kaže v brezpomenskem kričanju, ampak v smehu in dobri volji otrok. Me pa nikoli in nikdar ni motil otroški smeh, otroška igra in otroci kot taki.

< Sporočilo je popravil Freycha -- 3.8.2008 20:47:57 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.8.2008 22:40:28   
K_a_t_i

kati nihče ni omenjal razburjenja. Vse to zelo mirno prenašam, nič se ne razburjam, nikogar nič ne obsojam, sem pač samo vprašala, če je tako dretje normalno.

Jaz sem ga. In kot vidiš, nikjer nisem napisala, da se TI razburjaš.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
3.8.2008 22:49:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.