most (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta

Sporočilo

januraček -> most (1.8.2008 11:55:39)

Prosim za pomoč, imam 6 mesečnega fantka, ki se je začel pri previjanju opirati na nogice, dvigovati ritko in tako delati most na ramenih. Sedaj se tako tudi že premika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Pediatrinja ni nič ugotvoila, da bi bilo kaj narobe v razvoju.
Ko sem malo brala tukaj sem videla, da je to narobe, zato prosim da mi poveste kako mu naj to preprečim oz. kakšne vaje so, da to preprečim.
Tudi ne zna ležati na trebuhu, cel čas pase kravice?

Drugače pa se lepo obrača, čeprav se meni zdi, da glavico malo preveč zateguje nazaj.

Kaj mi svetujete?

2 Sraki -> RE: most (1.8.2008 19:51:26)

Napaka, ki jo delaš ti pri previjanju je sledeča. Namesto, da mu nogice in ritko dviguješ, ko mu menjavaš plenico in oblačiš, ga moraš valiti iz enega boka na drugega. Torej nikoli ritko v zrak. Ko pa mu ritko brišeš pa greš z levo roko pod desno koleno in primeš nato z roko okoli levega kolena, z desno pa brišeš ritko. Ko boš to delala nekaj časa in dosledno, bo tudi ta "most" izginil.

Torej bistvo je, da ne dviguješ ritke in da ga vedno vališ iz enega boka na drugega, pač postavljaš plenico in jo naštelaš iz vsake strani, ravno tako pri hlačah.

Stran: [1]