aluš -> RE: handling - do kdaj? (1.8.2008 10:07:58)
|
Moja izkušnja oz. ugotovitev. Če je z otrokom gibalno vse OK sploh ni panike, da bi moral pazit kako vzdiguješ. Našega ta prvega (PRED 11 LETI) smo vzdigovali, mečkali, nosili ko mačka (takrat še slišala nisem za hannding), pa je čist dobro preživel. Vse je bilo in je OK. Ta mali (pred 4 leti) pa je bil malce počasnejši v razvoju, malo mehak. Sva bila na pregledu v razvojni, kjer nama je pokazala nekaj osnovnih zadev (kako se dviguje, pestuje, oblači, previja). Potem sva hodila na 1-2 meseca na kontrole in vsakič kaj novega zvedela. Sem videla, da smo mu res pomagal s te, da smo ga pravilno "premetaval". Je pa tako. Misli, da bi morali handing mamice naučitit (obvezen tečaj). Ker saj ne veš kako je pravilno, da ga nosiš, primeš, če ti nobeden ne pokaže. Ker mene sedaj, ko smo to dali skozi kar glava zaboli, ko vidim, kako mamice vlačjo in vzdigujejo svoje otroke. Jaz avtomatično še vedno vsakega dojenčka,če ga pestujem, držim tako, kot sem mojega ta malega. Sem pa jaz pri ta malem pazila pri handingu do enega leta in še pol kar, ker se enostavno navadiš in avtomatsko prav primeš.
|
|
|
|