Ali je problem nov član? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

pety78 -> Ali je problem nov član? (1.8.2008 7:50:01)

Doma imamo skoraj 3 letnika in 4 tedne staro punčko. Vid je sestrico lepo sprejel, zelo rad jo lubčka, vse bi ji pokazal, ... Skratka lepo dela z njo. Ta teden pa smo pri njemu začeli opažati težave, ki se kažejo v tem, da non stop hodi na kahlico lulat in kakat. Včasih pa kahlica ostane tudi prazna. Predvčerajšnjim sem ga peljala k dežurnemu, ker sem mislila, da ima vnet mehur, pa da ga lulček peče. Vendar je urin vredu. Včeraj sem pa tudi v vrtcu vprašala, če se to dogaja, pa so rekle, da je bilo bolje, ko so mu povedale, da tako ne gre. O tem me sicer nobena ni obvestila, da so kakšne spremembe.
Že dva dni ne zaspi pred polnočjo. Se uleže, pa me zopet kliče, da mora na kahlico. Včeraj sem res zgubila živce, ker se je Kaja drla zaradi kolik in sem komaj folgala. Sem bla že čisto živčna in malo je manjkalo, da jih mali ni dobil. Hlipal je in jokal, kot še nikoli. Meni se je pa srce paralo. Ko sem Kajo končno uspavala, sem se okoli polnoči še k njemu ulegla in ga božala, da je zaspal. Prej sem pa že poskusila vse, pa ni in ni šlo.

Prosim, svetujte mi, kako naj ravnam v teh situacijah. Ali mu naj kar pustim, da non stop na kahli sedi? Včeraj zvečer je kar sedel sam v sobici, ker sem mu jo potem že tja nesla. Se mi je ful zasmilil, ko je imel tak otožen obrazek, pa sam na kahlici...[sm=smiley19.gif]

Volga -> RE: Ali je problem nov član? (1.8.2008 7:58:05)

Vpreži očeta, naj pelje malo ven, ti pa bodi SAMA s tavelikim. Malo naj ob kolikah nosi oče, ti pa se prej uleži k velikemu in ga božaj, da zaspi. Ja, verjetno se počutni zapostavljenega.

BarbaraE -> RE: Ali je problem nov član? (1.8.2008 8:13:22)

Jap, zna biti tako, kot je napisala Volga. Med hčerko in sinom je 2 leti razlike. In ravno v letu, ko sem rodila, smo hčerko odvajali od plenic. In kdaj misliš jo je vedno lulat ali pa kakat začelo tiščat. Ja, takrat ko sem dojila sinka. In pač včasih je ona malo počakala, včasih pa sinko - sem ga kar v posteljico odložila, pa je bilo. HB, ni nikoli kompliciral in se jokal.

Poskusi se tako zorganizirati, da boš nekaj časa samo za sina.

Maxica -> RE: Ali je problem nov član? (1.8.2008 9:39:21)

Morda res samo na tak način vzbuja pozornost, ja. Vzemi si par dni čas samo zanj in naj za malo res očka malo bolj poskrbi, pa imejta morda večer za uspavanje rezerviran samo za vaju. Drži se, bo bolje, boš videla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Ali je problem nov član? (1.8.2008 10:54:00)

Smo imeli čisto podobo izkušnjo. No mi nimamo naraščaja, ampak je vzbujala pozornost. Lulat je šla vsake pol ure. Bilo je že prav moteče. Sem šla z njo k pediatrinji in je imela malenkost krvi v urinu. Sve potem šle na UZ in ni bilo nič posebnega. Smo dobili antibiotik, pa je še naprej vztrajala na lulanju.

Smo pa potem ignorirali to njeno hodenje na kahlico in omejili pijače zvečer pred spanjem in je nekak pozabila. Ko je začela govoriti o lulanju sem navezala temo na nekaj čisto drugega in je uspelo.

mojcapr -> RE: Ali je problem nov član? (1.8.2008 18:14:44)

Je čisto možno, da s tem vzbuja pozornost. Poskušaj res več časa preživet s 3 letnikom. Za tamalo pa vpreži očka ali pa kako babico in dedka. Na začetku je problem, potem pa bo bolje.
Imam 3 otroke na 3 leta in oba taveča sta hotela pozornost od mene, to je čisto normalno. Ko sem dojila tamalega, je Ana šla lulat ali kakat, saj veš pol pa je treba obrisat ritko in ko me ni bilo takoj jok...zvečer pa obvezno stiskat, ati ni velal... Saj jih pol mine...

timoteja -> RE: Ali je problem nov član? (2.8.2008 22:33:16)

Mi smo dobili dojenčico, ko je bila ta večja stara skoraj 4 leta, z njo sem se orej res veliko ukvarjala,a se ji posvečala, in ob prihodu druge deklice smo imeli kar močne krize, enkrat je jokala ta velika hčerka, na skrivaj pa tudi jaz kdaj. Začela je tudi lulati v hlačke, tak da je blo kr pestro...vendar, sedaj je ta mala stara skoraj 8 mesecev, se že lepo skupaj igrata in situacija se je zelo umirila in uživamo v družbi in nasmehih obeh. Predlagala bi ti eno tono potrpežljivosti, saj čas hitro mine, in tudi ta večji bo drugega otročka lepo sprejel.

Rubin. -> RE: Ali je problem nov član? (6.8.2008 23:58:07)

Sicer ti ne vem svetovat, ampak bi te vprašala zakaj pa te moti, da hodi na kahlo? Naša je stara 3 leta, kahle nismo nikoli imeli, hodi na wc sama. Se sleče, polula, obriše, obleče, mene sploh ne rabi, edino pri veliki potrebi. Sicer ne hodi lulat na pol ure, ampak tudi če bi, me ne bi motilo.

Večji cirkus boš delala iz tega, slabše bo.

Stran: [1]