Parmezan? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


glen -> Parmezan? (31.7.2008 21:54:12)

Pozdravljene.
povejte mi prosim kako shranite parmezan v hladilniku.
Mi zmeraj kupujemo tistega v kosu od Grana Padano ker nam je najboljši,samo mi ful hitro splesni,ko je enkrat odprt
Kupla sem posebno posodico za parmezan od znamke taperver(nevem kako se prav napiše)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]pa nepomaga,če ga zavijem v srebrno kuhin. foljo je enako,če pustim v orig. embalaži tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].pa ne da pričakujem da mi bo mesec dni zdržal ampak vsaj 14 dni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Lp





Noel -> RE: Parmezan? (31.7.2008 22:00:13)

Nam pa ponavadi kar zdrži, tudi en mesec. Pustim ga pa v original embalaži in vse skupaj dam še v vrečko in z lastiko zaprem. Kupujemo pa tudi mi grana padana v kosu.




blaža -> RE: Parmezan? (31.7.2008 22:10:34)

Meni ne splesni in ga pustim kar v original ovitku in čez dam prozorno folijo, da se ne suši. Res pa je mogoče, da ga prehitro pojemo in nima cajt splesnet.

Lep pozdrav!




Sandra* -> RE: Parmezan? (31.7.2008 22:13:12)

Daj preizkusi s prozorno folijo, alpi pvc vrečko. Alu folija tako ni dobra za sir.




Anonimen -> RE: Parmezan? (1.8.2008 7:58:15)

Pri nas ni problema s shranjevanjem,ker se ne utegne "pokvarit"saj ga vsak dan uporabljamo.Skoraj povsod ga naribamo,okusn je tudi s kosom kruha.
Torej res je,da se hitro posuši,zato je dobro,kot so ostale že napisale ga zavit v prozorno folijo.Če ga pa namervaš skranit za več časa,pa ga lahko daš zavitega v folijo tudi v zamrzovalnik.Pred uporabao pa kakšen dan prej odmrzneš.




glen -> RE: Parmezan? (1.8.2008 10:34:22)

Punce hvala, z prozorno kuh. foljo pa nisem še poskusla.
Bomo probali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




snake -> RE: Parmezan? (1.8.2008 10:47:32)

pri nas ne uspe splesnit, kupujemo ga v famili v trstu, meni je kupljen čež dosti bolj okusen in ga shranjujem v njegovi vrečki + ga dam še v en najlon da mi ne popacka hladilnika, kot pa ti pravim ne zdrži dosti in zdej smo začeli kupovat kose od 3kg




Naja30 -> RE: Parmezan? (1.8.2008 13:28:16)

Jaz ga imam kar v original embalaži in včasih je tudi po mesec dni v hladilniku, pa ne splesni. Mogoče se je 2x to zgodilo.




martita -> RE: Parmezan? (1.8.2008 13:50:53)

A ga slučajno ribaš direkt nad vročo pašto? Če ja, potem se na njem nabere vlaga + pvc je plesen tik tak tu. Vsaj to so moje izkušnje. 




Anonimen -> RE: Parmezan? (1.8.2008 13:54:39)

Kupujem tistega v kosu, Hofer. Pustim ga v original plastiki, redno uporabljam, dva do trikrat na teden, in se ni postal plesniv.




mojsoncek -> RE: Parmezan? (1.8.2008 17:09:17)

Vrecka za shranjevanje zivil + plasticna posoda




blak -> RE: Parmezan? (2.8.2008 15:43:12)

jaz pa sem opazila, da grana padano veliko bolj plesni kot parmigiano reggiano. Probaj pa zamenjat plac v hladilniku, ker vem da ga nekateri shranjujejo v vratih, drugi v spodnjem predalu...morda je tudi odvisno od hladilnika.




Anonimen -> RE: Parmezan? (2.8.2008 15:46:41)

Kupujem v hoferju, v hladilniku je v original embalaži, splesnil ni še nikoli pa je v hladilniku tudi po dva meseca.




Stran: [1]