žanneža -> RE: Avgustovke´08 - 4.del (1.8.2008 18:40:50)
|
Punce pozdravljene! Najprej naj čestitam vsem novopečenim mamicam! Kot vidim, vas je že kar nekaj. Mene pa je danes zagrabila panika ( pa čeprav naj bi bila že izkušena mamica dveh otrok). Moj PDP je 13.avgust (oz.14.8. po novem??), mene pa že dva dni ful tišči v spodnjem delu trebuha, čutim zbadanje v križu, zelo hitro se utrudim, non stop sem na wc-ju,...moj ginekolog pa na dopustu. Zadnji ctg sem imela 21.7., zato sem se danes popoldan odločila da grem na pregled kar v bolnišnico, kjer bom potem tudi rodila. Strah me je predvsem zaradi carskega reza, ki sem ga imela pri drugem otroku. Res sem vesela, da sem šla, saj so me s temeljitim pregledom pomirili. Ctg je normalen, popadkov še ni zaznati. Vaginalni pregled je pokazal zaprt m.vrat, obrnjena je na glavco, ni še spuščena (čeprav mi že vsi govorijo kako imam nizko trebuh??), velikost je normalna. Ginekologinja me je potolažila (potem ko je prebrala oba izvida prejšnih porodov), da vse kaže na naravnen porod, saj je bil CR pri drugem zaradi vzroka ki je nastal med samim porodom. Me je pa naročila na ponoven CTG v ponedeljek 4.8.(moj ginekolog se vrne šele 11.7.-pa nima nadomeščanja-kaj ni frajer???) Vsem nosečkam želim čim lažji porod in zdrave otročičke!
|
|
|
|