ursulina -> RE: Spanje dojenčka (3.8.2008 22:53:08)
|
Imam jauarčka 08 in sem se naposlušala komentarjev kot "nekvalitetno mleko" in "uvajanje ritma hranjenja na tri ure" in to popolnom nenaspana, ker mi prve 4 mesece ni spal v kosu več kot 2 uri... ampak sva zdržala pritiske in tudi pridobival je isto na teži po kilo in kilo in pol na mesec... bistvo je, da vidno napreduje, ostalo naj te ne skrbi. ko sem na prvem in drugem pregledu mal potožila o nenaspanosti in pogostem hranjenju, je pediatrinja samo prijazno dogovorila, "veste, mlad je še, dajte mu še malo časa, pri treh mesecih bi moral malo podaljšati" no, je pač šele nekje pri petih...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] dojenčki so si res različni in najmanj v prvih treh mesecih ne moreš pričakovat, da bo vse po regelcih... ja, eni jejo lepo, se najedo za tri ure in je mir... nekateri pa pojedo toliko, da niso več močno lačni, se še mal pocrkljajo na zizi in odnehajo... pa potem spet čez uro jovo na novo.. in kaj naj potem? čakam na tiste slavne tri ure, medetm ko se bo mali zadavil od joka? ni šans... sem raje zdržala in potem se je pri šestih mesecih in ko smo prešli na uvajanje GH pričelo podaljševanje časa med obroki in tudi ponoči sedaj jemo 1-2krat na noč, preostalo pa lepo spančka. metati vse dojenčke v isti koš je lari fari...saj velja tudi za odrasle, ne?
|
|
|
|